Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vanochtend reed Heiko eventjes naar Aneby voor een aantal acties. Als eerste stopte hij bij de afvalstraat om het plastic, papier, blik, helder en gekleurd glas, batterijen en karton kwijt te raken. Zo! Daar ruimde het van op! Daarvandaan liep hij naar een makelaarskantoor, waar eveneens Länsförsäkringar, onze verzekeringsmaatschappij op de gevel stond. We hadden namelijk een nieuwe polis gekregen voor de hemförsäkring, verzekering van huis, inboedel, aansprakelijkheid en reizen. In de begeleidende brief stond, dat ze waren overgestapt op een nieuw automatiseringssysteem en dat we de polis extra goed moesten controleren. Dat hadden we gedaan en zodoende hadden we daadwerkelijk een paar onduidelijkheden en vraagjes. De man van de makelaardij kon Heiko helaas niet helpen: zij deden daar alleen aan woningverkoop en hypotheken voor Länsförsäkringar. Voor de afdeling verzekeringen moest je naar hun kantoor te Tranås. Oké, daar moeten we binnenkort toch ook wel weer een keer heen en dan lopen we dat kantoor eventjes binnen.

Vanaf daar werd het centrum verlaten en richting de benzinepomp gestuurd. De jerrycans met benzine voor de grasmaaiers, trimmer, kettingzaag en noodstroomaggregaat waren grotendeels leeg. Die werden voorzichtig gevuld, om geen benzine over de vulopening van de jerrycans te laten lopen. Dat gaat namelijk zo stinken in de auto… Helaas. De bedoelingen waren goed, de uitvoering ietsjes minder: de reis werd voortgezet met twee open ramen… Stinken!! De volgende stop was de bouwmaterialenzaak Optimera, net buiten het dorp. Achter de fabriek van Attends, waar incontinentiebescherming wordt gemaakt. Een groot bedrijf, waar menig persoon in en uit de omgeving van Aneby werk heeft. Bij de bouwmarkt zocht Heiko naar een grote buis, die ingegraven moet worden. Die gaat dienen als overloop voor de vijver. De buis die hij vond was zes meter lang en koste meer dan €.100,- per stuk. Oei! Dat vond hij toch wel een beetje heel erg prijzig. Vooral omdat we er maar een klein stukje van nodig zijn. Hooguit twee meter? We kijken nog even verder… Wel kocht hij er drie balken van 3,60 meter en vier zakjes beton.

De allerlaatste stop was bij de MECA-garage, die nagenoeg naast de bouwmarkt staat. Hij wilde iets vragen over de vering van de Volvo. Daar waren ze erg geschikt en boden aan, om de auto meteen even op de brug te rijden, om te kijken wat het probleem eventueel zou kunnen zijn. Heiko gaf aan, dat als we over de weg voor ons huis rijden, de weg met de vele kuilen, springt de auto aan de achterkant weg. Dat kan duiden op kapotte schokbrekers. De monteur kon op basis van de omschrijving van de klacht, meteen al iets vertellen over een “busje”. Een veelvoorkomend probleempje, die ze al bij vele Volvo XC60´s hadden opgelost. Twee monteurs keken er uiteindelijk even naar en constateerden dat de grote spiraalveren en de schokbrekers goed waren: het probleem was inderdaad dat “busje”, dat zowel links als rechts zit en zorgt voor stabiliteit. Er werd direct een afspraak gemaakt voor een reparatie. Dat werd in verband met de vakantie uiteindelijk pas op 23 augustus. Geen probleem. We kunnen er immers prima mee rijden. Na reparatie zal het echter wel iets meer comfort geven en dan met name op de weg voor ons huis langs. Op goede, vlakke asfaltwegen is het geen enkel probleem. Zo´n twee-en-een-half uur later was Heiko terug in Ödarp Björkhaga en konden we meteen een broodje eten.

Voorbeeld condoleancekaart

Ik had vanochtend energie verzameld om de bovenverdieping weer eens een goede schoonmaakbeurt te geven. Nee, geen verlate grote voorjaarsschoonmaak, want daar doe ik niet aan. Gewoon regelmatig bijhouden en af en toe “iets dieper de materie induiken”.

Na een pauze met een kop koffie te hebben genomen was ik weer voldoende opgeladen voor de grootste klus: de douche. Voor de douchecabine gebruikte ik zelfs wattenstaafjes, om het onderste randje schoon te krijgen. Tada! Nadat de klus geklaard was had ik er een zeer tevreden gevoel aan overgehouden. Dat is toch maar even weer aan de kant!

Tussendoor had ik nog wel ter afwisseling een poosje achter de laptop gezeten. Onder andere om een rouwkaart te sturen naar Sietse en zijn vriendin Annet. Annet haar moeder is overleden. We wilden laten blijken, dat we met haar meeleven en vonden dat het sturen van een condoleancekaart wel het minste is wat we kunnen doen. Uiteraard is er contact geweest. “Sterkte, lieve mensen!”

´s Middags pakte Heiko de motor trimmer weer eens uit de garage. Hij ging het stukje grond voor het trollenhuis trimmen. Het onkruid was ondertussen weer gaan groeien en dat is niet de bedoeling. Gras mag er groeien, onkruid niet. Zolang de geplante sparrenbomen nog zo klein zijn, willen we de grond eronder schoonhouden. Het liefste hebben we er zwarte grond onder en om die reden ging Heiko met de snoeidraden van de trimmer diep de grond in. Nadat hij het hele stuk had gehad leek het inderdaad een beetje alsof de grond was omgeploegd. Na elke trimbeurt lijken er overigens meer dikke stenen boven te komen. Of in ieder geval beter zichtbaar te worden. Helemaal te gek! De planning was uitstekend, want op het moment dat hij klaar was, begon het te regenen. Naar binnen!

Binnen werd mijn computer gestart en werd er verder gezocht naar de oplossing van het probleem met mijn ingebouwde microfoon. Zodra ik via WhatsApp op de laptop wil beeldbellen, geeft WhatsApp de melding: “Uw microfoon is niet beschikbaar of in gebruik in een andere app“. We hebben inmiddels alle apps gecontroleerd en waar mogelijk de microfoon uitgezet, alleen het probleem blijft! Eerst dachten we dat het probleem in WhatsApp zat, maar toen we later het beeldbellen via Messenger wilden doen, gaf ook dit programma aan, dat er een probleem met de microfoon was. Tenslotte probeerden we om te bellen via Google Meet. Die gaf aan, dat de microfoon was uitgeschakeld! Oh?

Een iets andere melding, waar we verder mee konden. Via Google werd gezocht hoe je de microfoon weer aan kon zetten. Dat werd gevonden via Instellingen en de microfoon werd aangedaan. Alleen zodra het beeldbellen met WhatsApp weer werd gestart werd de microfoon uitgeschakeld… Inmiddels hebben we alles geprobeerd en alle beschikbare informatie via Google geprobeerd: we komen niet verder.
Help! Is er misschien iemand die ons verder kan helpen? We willen het graag zo spoedig mogelijk hersteld hebben, omdat we nu niet met Heiko zijn ouders kunnen beeldbellen. Via de mobieltjes gaat het niet meer goed, omdat het geluid dan onvoldoende niveau heeft. Dan horen ze ons niet.

Wie kan ons helpen?

En dan maakt het blauwpaars kleur, in de border naast de oprit, ruimte voor geel! De paarsblauwe korenbloemen en de lupines zijn volledig uitgebloeid en de verdroogde bloemen zijn door ons weggehaald. Wat nu in de border terugkomt zijn onder andere de puntwederik. Dit is een opgaand, uitlopers vormend gewas met een hoogte van 60 tot wel 80 centimeter. De plant bloeit in juni tot en met augustus en is dit jaar laat. De plant stelt geen bijzondere eisen aan de bodem en groeit daarom vrijwel overal. Het is een bijzonder leuke plant, die zich van slechte groeiomstandigheden, zoals in onze Zweedse grond, dus meestal weinig aantrekt. Deze vaste plant, die zich snel via ondergrondse uitlopers verspreidt, houden we goed in de gaten, want voor we het weten staat de border er vol van!

Geel is ook zeker de Gele Daglelie? Deze vaste plant kan 70 en 100 centimeter groot worden en bloeit in mei tot augustus. De lelie heeft kleine citroengele bloemen, met een vrij uitgesproken geur. Ze openen in dunne, langgerekte trompetten boven de frisgroene lineaire bladeren. Wist je, dat de bloemen eetbaar zijn? Ze verkiezen een half beschaduwde of zonnige locatie en groeit het best in een vruchtbare, goed doorlaatbare, losse grond. Maar dat is de grond hier beslist niet! Hoe kan het dan, dat de lelie hier zo mooi bloeit? We maken ons er niet druk om, want bloeit de lelie niet fantastisch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.