Geen widgets gevonden in de zijbalk

Hej!

Hej hej! Welkom op onze blog! De blog van Heiko en Joke Leugs!

Vele jaren was Zweden onze vakantiebestemming. We kwamen er jaarlijks meerdere keren. In het begin huurden we vakantiehuisjes, later gingen we met onze camper richting het “hoge noorden” en tenslotte kochten we er zelfs een vakantiehuisje. Dat was in Skede. Een klein plaatsje in de buurt van de grotere plaats Vetlanda, in de provincie Småland. Wij woonden destijds “landelijk” in een woonboerderijtje in Blijham, in de provincie Groningen.

In 2017 verkochten we ons huis nabij Winschoten, om definitief naar het vakantiehuisje in Småland, Jönköpings Län te vertrekken. We waren geëmigreerd!

Op het moment, dat we besloten om naar Zweden te emigreren, begonnen we met onze website. Dat was op 20 januari 2012. Deze site bevatte informatie over ons en gaf info over hetgeen we dagelijks beleefden. De website was in eerste instantie bedoeld voor onze familie en vrienden in Nederland, de zogenaamde “achterblijvers”. Op deze manier konden ze dagelijks meekijken naar onze belevenissen. Op 1.100 kilometer afstand! Ondertussen hebben vele anderen onze website ook ontdekt. Gezellig!

Het vakantiehuisje was na de emigratie op 5 mei 2017 een prima “tussenstation”, echter te klein om permanent in te wonen. We kochten zodoende in augustus 2017 een groot huis in een piepklein dorpje, genaamd Ödarp. Centraal gelegen tussen de grotere plaatsen Eksjö, Tranås en Aneby. Met heel veel plezier wonen we daar sindsdien in alle rust “på landet”. Met fijne buren, inmiddels vrienden op redelijke afstand en met de bosbewoners in de vorm van eekhoorntjes, reeën, dassen, vossen en af en toe een eland in de tuin.


Mocht je een keer in de buurt zijn: kom gerust aan. De koffie is te allen tijde snel vers gezet.

Varmt välkommen!

Med vänliga hälsningar,
Heiko och Joke Leugs