Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het was weer tijd. Tijd waarvoor? Tijd voor de kapper! Heiko zijn haar knip ik, maar ik laat hem nog steeds niet aan mijn kapsel frunniken. Hij kan veel, echter mijn haar knippen? Nee, daar vertrouw ik hem toch niet mee. Vooraf had ik even contact opgenomen met de kapper en sprak om tien uur af. Hij begon wel eerder, maar dan zijn alle winkels nog dicht en Heiko wilde, terwijl ik in de kappersstoel zat, bij een paar winkels langs. Eveneens ging hij herhalingsmedicijnen voor mij halen. Ik zat nog in de stoel toen hij alweer terugkwam. Nog even een beetje gel in het haar, afrekenen en klaar! Mooi, dat voelt weer een stuk beter. Als je haar maar goed zit hè?

Daarna gingen we samen de wekelijkse boodschappen halen. Daar was het op dat moment nog erg rustig. Wel viel het ons op, dat er een aantal auto´s met een Nederlands kenteken stonden. Ook een aantal met een Duits kenteken: de zomervakantie is begonnen! Toeristen hebben Tranås gevonden. De kapper vertelde me ook al dat Hätte Camping, aan het grote Sommenmeer, helemaal vol stond met vooral Duitsers. Die camping wordt overigens al vele jaren gerund door Nederlanders. Ooit stonden wij daar ook eens met onze camper en toen kwamen we met ze in contact.

Omdat we pas tegen half tien vanochtend wegreden, waren we om iets na twaalf uur pas terug. En zo was de halve dag alweer voorbij! Heiko ging vanmiddag een beetje knutselen in en aan de camper. We hadden twee spatlappen gekocht die hij eronder wilde zetten en we wilden een kastje hebben tussen de beide stoelen in het autogedeelte. Daarvoor had Heiko een tweetal oude cd/ videokastjes in gedachten. Die stonden al twee jaar in de garage en hebben ook al een hele tijd op Marketplace gestaan. Qua breedte pasten die kastjes precies tussen de beide stoelen. Ze moesten alleen een beetje lager gemaakt worden. Heiko zette er twee met de ruggen tegen elkaar aan, schroefde ze aan elkaar en daarna aan een vaste wand van de camper. Daarmee staan de kastjes goed vast. Zo hebben we en in het woongedeelte van de camper extra kastjes en in het autogedeelte. Bijvoorbeeld voor een paar cd´s, voor de mobieltjes, ruimte voor een blikje drinken en voor een bakje met koekjes of snoepjes… Erg handig!

De zon scheen en zodoende maakte ik van de gelegenheid gebruik, om het dekbed en de kussens even te luchten. Met het oog op onze aanstaande reis naar Nederland is het wel lekker, dat het beddengoed even fris wordt in de buitenlucht. Voor dat luchten van het beddengoed gebruikte ik het droogrek, dat ik onlangs opnieuw had geverfd. Lang heeft het er helaas niet op kunnen liggen. Na ruim een uur kwamen er een paar regendruppels en legde Heiko alles snel weer naar binnen. Het bleef echter bij die paar druppels. Weet dat maar van tevoren. Misschien een andere keer nog eens proberen en dan iets langer.

Even nog langs de groentetuin om een handjevol aardbeien te plukken. En een paar op te eten. Zo lekker om gewoon even tussendoor te snoepen. Uiteraard deelde ik het handjevol met Heiko. We zijn er beiden namelijk gek op. Daarna maakte ik in de keuken de laatste rabarber oogst schoon en deed dat in de diepvries. Het werden drie porties voor een rabarbertaart. Verdelen in vier porties was eigenlijk te weinig en vijf eigenlijk net iets te veel voor in zo´n taart. Heiko overtuigde mij er echter van, dat er beter iets meer in gedaan kon worden dan te weinig. Hij is natuurlijk de expert op het gebied van gebak. Het proeven dan wel te verstaan… Het duurde niet lang voordat Heiko aanvullend zei, dat ik misschien ook wel direct een rabarbertaart kon bakken. En dat deed ik. Er kwamen daarom slechts 2 zakjes van ruim 500 gram rabarber in de diepvries en een halve taart…

Ook de stengelui moest eraan geloven. Dat gewas breidt zich ieder jaar enorm uit. En ieder jaar trekken we er een stuk uit. Toch is het gewas een jaar later weer gegroeid. En eigenlijk doe ik er niet eens zo heel veel mee. Af en toe een beetje door een frisse salade heen. Bijvoorbeeld als we gaan grillen of barbecuen. Of zoals vandaag een paar stengeltjes door een zelfgemaakte eiersalade. Lekkerrr. De bloemen knipte ik eraf en een bakje vol met in stukken geknipte stengel nam ik mee naar binnen. De rest ging op de compostbak. De inhoud van het bakje ging even later in een plastic zakje en vervolgens in de diepvries. Daar kan vanaf nu op ieder moment van het jaar een beetje uitgepakt worden voor gebruik.

Het werd bijna vergeten: de rode bessen plukken! Gelukkig waren de vogeltjes mij nog niet voor geweest en daarmee kon er een klein bakje met die lekkernijen geplukt worden. Er bleven nog zeker eenzelfde portie aan het struikje zitten, omdat die nog niet rijp waren. Klein en nog een beetje aan de groenige kant. Die hebben duidelijk nog tijd nodig. Wat in het bakje kwam werd even schoongemaakt en er kwam een beetje kristalsuiker over. Even proeven: goedgekeurd, want ze zijn heerlijk! Nou ben ik er eigenlijk niet droevig om, dat Heiko ze niet graag lust…

De dames van het Zweeds voetbalelftal hebben vandaag een zwaarbevochten overwinning geboekt op het EK in Engeland. De ploeg van trainer-coach Peter Gerhardsson won met 2-1 van Zwitserland en zette daarmee een stap richting de knock-outfase. Na het 1-1 gelijkspel tegen Oranje maakte Zweden tegen Zwitserland een matige indruk. Desondanks kwamen de Scandinaviërs in de 53e minuut op voorsprong. Twee minuten later scoorde Zwitserland echter alweer de gelijkmaker. Elf minuten voor tijd werd uiteindelijk de winnende treffer tegen de Zwitserse ploeg gemaakt. In het slot van het duel verzuimde Zweden aan het doelsaldo te werken. De ploeg miste enkele goede kansen en zag bovendien twee doelpunten afgekeurd worden wegens buitenspel.

De Oranjevrouwen hebben vandaag eveneens een grote stap naar de kwartfinales van het EK gezet. Zonder enkele met corona besmette sterspelers boekte de titelverdediger een zwaarbevochten zege op Portugal: 3-2. Na een zwakke start opende Nederland na negen minuten spelen de score met een uitstekende kopbal uit een hoekschop. Tien minuten later was het weer raak uit een hoekschop. Nederland gaf de 2-0 voorsprong echter helemaal uit handen tegen Portugal. Uit een controversiële strafschop werd het op slag van rust 2-1, waarna vlak na de onderbreking de 2-2 viel. Dankzij een prachtig afstandsschot van Daniëlle van de Donk ging Nederland alsnog met de belangrijke driepunter aan de haal. Door deze zege is Nederland dicht bij het bereiken van de kwartfinales van het EK.

Na het eerdere gelijkspel tegen Zweden (1-1) heeft de ploeg van bondscoach Mark Parsons aan een punt in de laatste groepswedstrijd van zondag tegen Zwitserland genoeg, om zich bij de laatste acht van het toernooi te scharen. De beide landen staan nu samen aan kop in groep C met beiden 4 punten uit twee wedstrijden. Op de plaatsen 3 en 4 staan Portugal en Zwitserland. Zondag wordt er opnieuw gevoetbald door deze twee landen. Nederland speelt dan om zes uur ´s avonds tegen Zwitserland en Zweden speelt de laatste poulewedstrijd tegen Portugal. Spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.