Nieuwe wenkbrauwen

Nieuwe wenkbrauwen


Joke bij de schoonheidsspecialiste! Dat hadden jullie niet van mij verwacht en ikzelf ook niet. Tenminste tot een tweetal weken geleden. Ik had niet een afspraak gemaakt voor een behandeling van “gezicht en hals” zoals dat zo mooi in reclames wordt aangegeven, maar voor mijn wenkbrauwen. Meer dan 15 jaar geleden had ik die namelijk eens laten tatoeëren. In die tijd had ik, na behandeling tegen kanker, geen wenkbrauwen meer. Op zich mee te leven, het was uiteindelijk voor een zeer goed doel. Maar elke keer als ik in de spiegel keek zag ik mezelf als ziek mens en dat stond me op den duur enorm tegen. Net als anderen wou ik mijn wenkbrauwen graag terug, zodat er weer kleur op het gezicht kwam. Alleen ze groeiden zó ontzettend langzaam, dat ik besloot over te gaan op permanente make-up. Daarmee werden wenkbrauwen getatoeëerd in plaats van getekend. In mijn nopjes.

Alleen de laatste tijd werden ze behoorlijk vaal en hier en daar was de kleur bijna helemaal weg. Kon ook niet anders na zoveel jaren. Maar ook nu was ik er wel een beetje klaar mee, alleen actie ondernomen had ik nog niet. Ja, af en toe even op een site gekeken van tatoeëerders in de buurt van Ödarp. Verder was ik niet gekomen. Vlak voor vertrek naar Nederland mailde ik toch maar een schoonheidsspecialiste in Scheemda. Die naam had ik ooit eens doorgekregen. Degene die de eerste had gedaan werkt niet meer. Wonder boven wonder kreeg ik positief bericht terug. Afspraak gepland voor de dinsdag in de week na Pasen. Toen het zover was werd ik een beetje nerveus. Niet om de pijn van de naaldjes, maar om de kleur. We hadden via ons mailcontact wel over de kleur gesproken, maar nu kwam het erop aan.

Nu mijn haar grijs is moet ik beslist geen zwarte wenkbrauwen. Meer naar de kleur van mijn haar. Dat lijkt, naar mijn mening, beter. Gelukkig was de schoonheidsspecialiste het met me eens en vertelde, dat ze as door de kleur zou doen voor een natuurlijke look. Een uurtje later had ik weer volle wenkbrauwen. Een beetje té vol! Doordat er hele kleine wondjes ontstaan door het tatoeëren komt er wondvocht uit en zelfs bloed. Dat alles ligt op de huid en daardoor lijken ze wel heel donker. Mede door de korstvorming. Hoe blij ik er ook mee was: het tatoeëren was aan het begin van de vakantie week, waardoor ik iedereen onder ogen zou komen met die nieuwe, hele donkere wenkbrauwen. Net voor het weekend waren de korstjes echter al zo goed als verdwenen en kwam de eigenlijke kleur tevoorschijn. En ik kan niet anders zeggen, dan dat ik heel blij ben dat ik het gedaan heb. Mijn wenkbrauwen zijn weer voller en hebben een mooie zachte kleur. Tevreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta