Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het was echt een schitterende bloei van de kersentakken. Begin deze maand had Heiko ergens een dergelijke boom gesnoeid en een paar takken meegenomen. Die stonden in de keuken. Eerst kaal en niets bijzonders. Toen alleen kleine groene blaadjes en weinig schokkends. Totdat er bloemen in kwamen! Spectaculair! Wat fantastisch om te zien! Nu zijn de bloemetjes echter uitgebloeid en gaan de takken op de compostbak.

Ondanks dat Heiko zich had ziekgemeld vanwege zijn pijnlijke hand, reed hij vanochtend toch naar Tranås. De laptop had hij meegenomen, alsmede een uitgeprinte, meest recente lijst met “nog te snoeien fruitbomen”. Hij wilde collega Håkan die lijst laten zien. Zo weet hij in ieder geval wat hij kan gaan doen deze week, ook als Heiko er niet is. Op kantoor trof hij naast Håkan, ook Kenth. Vorige week was bij een grote perenboom de uiterste top niet bereikt door Håkan. Kenth zei toen, dat hij dat wel kon doen, mits iemand de ladder zou vasthouden. Met dat in gedachten zei Heiko dat ze dat wel eventjes samen konden doen vanochtend. Oftewel, hij zette Kenth aan het werk! De laatste waterschotten waren binnen een uur weggeknipt, waarna Heiko voorstelde om nog even door te rijden in diezelfde straat, om bij de oud-dierenarts de té groot gegroeide beuk te snoeien. Dat was een goed voorstel en zodoende kon Kenth opnieuw de ladder op. Dát moest natuurlijk vastgelegd worden, want zo vaak zien ze Kenth niet meer aan het snoeien. Té druk met andere dingen. Na dit adresje reden ze terug naar de zaak. Daar spraken ze nog even over een te maken website. Kenth heeft het succes van Instagram en Facebook geproefd en wil nu ook een website. Heiko maakte hem erop attent, dat we dat best voor hem willen maken, maar dat daar wel veel uren in gaan zitten. Voor het maken en vervolgens voor het beheren. Net als voor het beheren van zijn sms’en, Messenger-berichten en e-mails. Daar schrok hij van terug en zodoende werd het besluit naar voren geschoven. Een kopje koffie later reed Heiko weer naar huis.

Op 1 en 2 april is er de 25ste Emigratiebeurs in Houten! Grenzenloos is er bij! “De Emigratiebeurs: daar kom je alles te weten over wonen, ondernemen, werken en studeren in het buitenland. Deze interessante beurs is geschikt voor iedere aankomende emigrant, expat, student, werkzoekende, ondernemer, pensionado of andere landverhuizer. Uitgeverij Grenzenloos geeft 200 gratis kaarten weg aan lezers die overwegen naar het buitenland te verhuizen of die zich willen oriënteren op de carrièremogelijkheden in het land. Er staan ook bedrijven uit het buitenland die op zoek zijn naar personeel, dus vergeet niet je CV mee te nemen! Een groot aantal organisaties geeft op beide dagen interessante (gratis) presentaties over wat er zoal komt kijken als je een dergelijke grote stap overweegt.”
Door te klikken op onderstaande link ga je naar de site van Grenzenloos, waar je kaarten kunt bestellen. Kijk ook eens verder op hun zeer interessante site: de moeite waard!

Vandaag werden de laptops weer tegenover elkaar op de keukentafel gezet en pakten we beide de laatste versie van het concept van het vierde boek van Heiko. Gisteren hadden we dertig pagina´s gedaan en vandaag was het streven, om hetzelfde aantal door te nemen. Niet altijd zo snel te doen. In eerste instantie lette ik op de grammatica en daarmee las ik het concept in woorden en zinnen. Nu lees ik de verhalen en dan krijg je al snel “Oh ja! Wat heerlijk dat je dat genoemd hebt.” Maar ook “En weet je nog, dat we…”. Daarmee gaan we soms ongemerkt even terug in de tijd en halen we herinneringen op. Een van twee riep de andere dan ineens weer tot de orde van de dag: het doornemen van het concept! De dertig pagina´s hebben we niet gehaald…

Bohuslän

Wist je dat? Zweden meer eilanden heeft dan enig ander land ter wereld? Het land telt er maar liefst 269.570! Zelfs Stockholm, de hoofdstad van het land, bestaat uit verschillende kleine eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. In Zweden zijn minder dan 1.000 eilanden bewoond. Een paar voorbeelden daarvan zijn: Gotland, Öland, Södertorn, Örust, Hisingen en Varmdö. Dit zijn de thuisbasis van Zweden en worden zelfs door vele toeristen bezocht. De archipel van Stockholm, die ongeveer 30.000 eilanden, eilandjes en rotsen omvat, is de bekendste van de duizenden Zweedse eilanden. De Bohuslän-archipel is een andere opmerkelijke en omvat meer dan 8.000 eilanden en eilandjes.

Lofoten

Op nummer twee staat Noorwegen. Dat heeft 239.057 eilanden. De meest bekende eilanden in dit land zijn de Lofoten-eilanden. Ze bevinden zich in de Noorse Zee, boven de poolcirkel. Het trekt toeristen aan vanwege de vreemde natuurlijke omgeving, waar veel vissen en natuurlijke wonderen leven. Zoals de middernachtzon overdag en het noorderlicht in de winter. Er zijn ook veel eilanden in de westelijke fjorden, een deel van Noorwegen met diepe valleien, steile heuvels, rivieren, watervallen en veel ruig uitziende eilanden. Op dezelfde manier herbergt het laagland van Noorwegen, de zuidkust genaamd, verschillende kleine eilanden.

Op nummer drie staat Finland. Dat land telt 187.888 eilanden. De meeste van deze eilanden bevatten koraalformaties die te steil zijn voor menselijke bewoning. Weggestopt in de Oostzee voor de kust van Finland ligt een van ’s werelds grootste archipels, met naar schatting 40.000 eilanden en eilandjes. Het is een gebied van wilde natuurlijke schoonheid, waar vogels kleine eilanden claimen als hun broedgebied, zeehonden luieren op stenen ontsluitingen en groenblijvende bossen het land bedekken. Het is trouwens een privéretraite voor alleen vrouwen!

Naar aanleiding van bovenstaande wil je natuurlijk weten hoeveel eilanden er totaal in de wereld zijn.
Maar… Het is bijna onmogelijk om een ​​cijfer te geven aan het totale aantal eilanden in de wereld.
Dat komt door de verschillende soorten in de waterlichamen. Er zijn ongeveer tweeduizend eilanden in oceanen in de wereld.
Het is niet mogelijk geweest om het totale aantal eilanden rond andere waterlichamen, zoals meren te berekenen vanwege de brede en variërende definities van wat een eiland maakt.
De menselijke bevolking die de eilanden bewoont, wordt geschat op meer dan zeshonderd miljoen. Op dit moment schat men het totaal aan inwoners van de wereld rond de 8 miljard, 8.000.000.000 mensen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.