Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vandaag gingen we samen onze nieuwe Volvo wassen. Hij was zowel van buiten als van binnen niet helemaal schoon. Althans niet naar onze begrippen. Eveneens is een schoonmaakbeurt interessant, omdat je dan (bijna) elke vierkante centimeter bekijkt en alles van de auto ontdekt! Ik maakte de auto van binnen schoon en Heiko van buiten. Het warme weer was daarbij aan de ene kant leuk, omdat het buiten aangenaam vertoeven was. Aan de andere kant droogde het water op de auto te snel, waardoor je vlekken van de opgedroogde druppels op de lak zag.

Heiko maakte zodoende steeds één kant schoon. Eerst de bestuurderskant met water afspoelen, toen met zeep schoonmaken, opnieuw met water afspoelen en tenslotte zemen. Daarna de achterkant op dezelfde manier, de voorkant en tenslotte de passagierskant. Mijn taak was het binnenwerk te laten schitteren! Het resultaat na twee uur was een spik en span interieur en exterieur. Nu nog “even” een keer de vier doosjes sorteren van de inhoud… We zijn erg blij met deze Volvo! Hij rijdt goed en het is ook nog eens een mooie auto om te zien. Althans dat vinden wij. Wij zijn dan ook een beetje verslaafd aan het merk en de modellen van Volvo…

Nadat de auto schoon was reed Heiko niet veel later in de schone Volvo weg. Via Marketplace had hij in de buurt, in het dorpje Torpa, een viertal coniferen te koop zien staan. Die waren ongeveer een meter hoog en stonden de huidige eigenaar in de weg. Daar had Heiko wel belang bij! Hij wilde ze poten op de plek waar de laurier staat. De laurier die Jan en Dietske een paar jaar geleden voor ons hebben meegenomen uit Nederland. Die zijn blijkbaar niet winterhard, want ieder jaar vriezen ze weer gedeeltelijk af. Drie winters op rij nu. Die hebben nu hun kans gehad. Ze hebben niet aan onze verwachtingen voldaan. Helaas voor de laurier, maar ons geduld is op: ze worden vervangen! Het plaatsje Torpa ligt op ongeveer 25 minuten rijden en ligt vlak bij het vandrarhem Solviken. Heiko vertelde waar hij precies was geweest en hoe het er daar uitzag. Héél mooi! De vriendelijke mevrouw die de coniferen kwijt wilde was erg blij dat de boompjes een andere bestemming kregen. Ze had ze al uitgegraven en in een bak met water gezet. Heiko deed ze een voor een in de grote plastic zak en legde ze voorzichtig achter in de schone Volvo.

Ruim een uur later was Heiko terug en begon meteen met het poten van de coniferen. Eerst werden uiteraard de drie laurier struikjes uitgegraven en werd vervolgens de grond verbeterd door er een flinke hoeveelheid turfmolm doorheen te mengen. De laurierstruiken hadden best veel wortels gezet. Jammer genoeg stierven de nieuwe takjes en bladeren toch ieder jaar af. Zielige struikjes bleven steeds over. Dat is nu voorbij. Tensminste als de coniferen de verhuizing overleven… Meteen na het poten werden ze flink bewaterd. De worteltjes werden flink vertroeteld. We willen ze een paar weken iedere dag behoorlijk veel water geven. Dat moet wel, want het is hier op dit moment ontzettend droog.

Omdat hij nu toch op die plek aan het graven was, werden ook meteen de clematis plantjes gepoot. Die moeten bij de eerder geplaatste boog omhoog-klimmen. Voordat die boog helemaal begroeid is zijn we waarschijnlijk een paar jaar verder. De plantjes zijn namelijk nog behoorlijk klein! De laurierstruiken krijgen trouwens nog één kans: naast het trollenhuisje werden die nog weer geplant. Daar is het veel natter, zodat ze niet zo snel last hebben van droge wortels en eveneens staan ze daar wellicht meer beschut voor de koude winters. Mochten ze daar aankomen staan ze niemand in de weg.

Samen hebben we de camper ook nog schoongemaakt. Wederom was de binnenkant voor mij en Heiko was “verantwoordelijk” voor de buitenkant. Binnen maakte ik alle kastjes schoon en bedacht ik tegelijkertijd wat er allemaal nog in de camper moest. We willen er een paar daagjes mee op pad, om alles voor het komend seizoen uit te proberen. Nadat ik klaar was met schoonmaken begon ik met het overbrengen van spullen. Beddengoed en kussens werden uit een krat van de zolder gehaald. Dat paste in één krat, omdat ze in zakken waren gedaan die vacuum waren gezogen. Een perfecte oplossing! Meteen werden de dekbed en kussens nog even op de waslijn gehangen en gelegd. Zo konden de wind en de zon het lekker fris maken!

Ook het overige linnengoed kwam erin en nog veel meer. Uiteraard eten en drinken voor drie dagen en kleding niet te vergeten. Ondertussen was Heiko de buitenkant aan het wassen. Gelukkig was de camper niet zo heel erg vies, omdat die de hele winter onder een mooi groot kleed heeft gestaan. Aan het einde van de middag stond ons campertje, welke we “HuBi” hebben genoemd (afkorting van husbil, wat Zweeds is voor camper) klaar voor gebruik! Morgen willen we de motor in de loop van de dag starten en twee of drie dagen toeren. Dat is een periode dat Ebba wel alleen in de kelder kan verblijven. Natuurlijk met voldoende eten, drinken, speeltjes en een schone kattenbak!

Heiko zijn laatste activiteit voor vandaag was grasmaaien. De loop- en zitmaaier werden uit de berging achter de carport gereden en gestart. Eerst liep hij een rondje met de loopmaaier, om het gras in de kleinere hoekjes te maaien. Daarna reed hij over de grote vlakken, om van het grasveldje een mooi kort dekentje te maken. Erg hoog stond het gras trouwens nog niet. Heiko wil het nou graag eenmaal netjes hebben. En dat werd het! Vanwege de droogte zagen we al wel geelbruine vlekken in het gras en dat zal de komende weken zeer waarschijnlijk alleen maar erger worden. Er wordt voor de komende dagen geen drup regen voorspeld. Het voelt hier dan ook al als zomer!

Overigens had ik onlangs nog even de laatste twee hekjes en bijbehorende paaltjes van de groentetuin geverfd. Er waren nieuwe paaltjes in de grond gezet, omdat de vorige niet meer zo, laten we zeggen, stabiel waren… Het is een kwestie van nog geen uur en je hebt er de hele zomer plezier van! Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.