Geen widgets gevonden in de zijbalk

Voor vandaag stonden er twee dingen in onze agenda. Ten eerste het halfjaarlijkse bezoek van de schoorsteenveger en ten tweede het bezorgen van onze via het internet gekochte Volvo XC60. De schoorsteenveger zou tussen elf uur ´s morgens en drie uur ´s middags komen, om de kanalen in onze schoorsteen te vegen. Het was kwart over een toen er, voor ons, een nieuwe schoorsteenveger achter het huis liep. We hadden alles al klaargezet: op zolder en in de kelder. Deze man moest even de weg gewezen worden naar het dak. Hij dacht, dat hij via een ladder naar boven moest. Gelukkig voor hem gaat het bij ons via een luik. Heiko wees hem dat luik en de man klom op het dak. Zonder enige angst stapte hij uit het dakluik, op de nok van het huis en naast de schoorsteen om die vervolgens te vegen. Heiko liep snel weer naar beneden om de man in actie op de foto te zetten.

Even later was de schoorsteenveger alweer in de stookruimte in de kelder te vinden, waar de rookkanalen van de houtkachel werden schoongemaakt. Eerst de kanalen van het gedeelte met de pelletsbrander en daarna het deel van het hout. Alles wat geveegd en geschraapt was werd keurig opgezogen en daarna vertrok de man weer om over en half jaartje bij ons terug te keren. Weer prettig geregeld!

Ondertussen stond er al een mooie bruine Volvo XC60 op de oprit. In volle glorie te glimmen in de zon. Daaruit stapten twee mannen. Die kwamen onze nieuwe auto brengen en de twee andere, de “inruilers” meenemen. We maakten kennis en ze maakten foto´s van Heiko zijn rijbewijs en van Heiko, die zijn rijbewijs naast zijn gezicht hield. In overeenstemming met hun procedures. Zelf stelden ze zich ook duidelijk aan ons voor en droegen ze een zichtbare legitimatie. Heel professioneel! Het is een bedrijf, die niets anders doet, dan auto´s halen en brengen. Door heel Zweden. Soms 140 tot 150 stuks per week! Ze legden ons heel duidelijk uit hoe het vervolg van de procedure eruit zou zien. Toen gaven ze ons (eindelijk!) de sleutel voor een proefritje. Zij namen tegelijkertijd de sleutels voor de Volvo XC70 en de Hyundai IX35 in ontvangst, zodat zij met die auto´s een proefritje konden maken.

Wij reden de weg voor ons huis op. Richting het erg slechte deel van de weg, om daar de vering te proberen. Echter na honderd meter voelden we al dat het wel goed zat. De auto ligt als een blok op de weg en hij veert goed. Vergelijkbaar met de XC70. Het grote voordeel is echter, dat deze XC60 een veel hogere instap heeft dan de XC70. Erg prettig! Onze proefrit was geslaagd en we waren het er samen over eens, dat de deal door kon gaan. We constateerden wel een paar beschadigingen aan de auto, precies zoals de verkoopster ons online via digitale foto´s had laten weten.

We reden terug en zagen dat de beide mannen onze huidige auto´s heel nauwkeurig bekeken en er werd van alles genoteerd en gefotografeerd. Het interieur, het exterieur en alle knopjes en schakelaars werden uitgeprobeerd en zelfs het profiel van de banden werd gemeten. Ook van de dubbdäck van de Volvo XC70. Een volledig rapport werd ter beoordeling naar het bedrijf Riddermark gestuurd. Daar werd het bekeken en even later hadden we telefonisch contact over de deal.

Het werd rondgemaakt met het betalen van het verschil tussen de verkoopprijs en de inruilwaarde. Vervolgens kregen we een digitaal document toegestuurd, die op de mobiele telefoon werd beantwoord. Ook kon Heiko via het scherm van de mobiele telefoon, een digitale handtekening zetten via een slimme, beveiligde applicatie! De techniek van tegenwoordig… Met die handtekening was de deal helemaal afgerond!

De beide mannen vertrokken. De ene stapte in de Hyundai en vertrok richting Stockholm. De andere stapte in de Volvo en reed richting Eksjö. Daar moest hij nog iets anders regelen, voordat die terug kon rijden naar Stockholm. Twee lege overkappingen in Ödarp achterlatend…

Maar ook twee hele blije Volvo XC60 eigenaars achterlatend!

“Uiteraard wilden die twee blije mensen nog even een stukje toeren met hun aanwinst.” We namen snel een kop koffie en stapten daarna in om naar Nässjö te rijden! Naar de opticien om mijn bruine bril te laten stellen. Het werd een heerlijk ritje! De auto reed prima en onderweg ontdekte ik allerlei mogelijkheden van de radio/ telefoon en navigatie. Op de weg tussen Eksjö en Nässjö stonden we nog een hele tijd in een file, omdat men met die weg bezig is. Dat gaf mij voldoende tijd om het audio gedeelte te verkennen. Op enig moment kreeg Heiko een sms-bericht binnen. Het bleek, dat we die op het schermpje van de auto konden lezen! Hoe top!

Tijdens het rijden viel het ons op, dat de auto op het dashboard aangeeft wat de geldende maximale snelheid is op dat traject. Er zit een camera aan de voorzijde, die de verkeersborden leest! In het klein komt er dan een verkeersbordje in het dashboard met daarin de maximumsnelheid. Hoe handig! Een ander handigheidje is, dat er een piepsignaal komt als je de middenstreep of de zijstreep van de weg passeert. Een waarschuwing voor het geval je misschien in slaap bent gevallen en over de weg slingert. Er zit zelfs internet in, via WiFi en zo kunnen we zelfs het weer bekijken! We zijn zeer tevreden over deze auto en hopen er nog vele veilige kilometers mee te mogen rijden!

We hebben nu niet alleen meer oog voor de Volvo hoor. Ook nog steeds voor de natuur. Omdat we vanmiddag, tijdens de wisseling van de auto´s door het tijdelijk ontbreken van internet, even moesten wachten tot onder andere het aankoopdocument op Heiko zijn mobiele telefoon werd ontvangen, hield ik de omgeving even via de camera in de gaten. Zo zag ik het mannetje van de bonte vliegenvanger heel mooi poseren in onze appelboom en kreeg ik de kans om hem mooi op de foto te krijgen!

En een kwikstaartje had zich in ons vijvertje gewassen en
was daarna op de waslijnpaal gaan zitten.
Daar begon de grondige wasbeurt.
Het leek alsof alle veertjes gewassen werden.
Zo druk was het vogeltje bezig.
Wat een geluk, dat wij geen veren hebben…

We hebben overigens ook veel genoten van de vorige twee auto´s. Ieder op zijn manier: de Volvo vanwege de wegligging en de Hyundai vanwege de hoge instap. Het waren twee mooie, betrouwbare auto´s. ´s Avonds kreeg de lucht een bijzondere betekenis. Ik zag er een hand in. Alsof ook de lucht, de wolken de beide auto´s uitzwaaiden… Veel fantasie? Denk het wel!

2 gedachten over “Volvo XC60 staat op onze oprit”
  1. Wow zeg! Wat is dat enorm handig en professioneel gegaan! Ik doel op de auto verkoop/inruil. Sjonge jonge…en nu dus inderdaad een overkapping over. Voor de camper? Of is die te hoog? Of een extra houtopslag ruimte? Schitterende auto, zo fijn te lezen dat ie goed zit ook Joke. En die hoge instap, eenmaal gehad dan wil je niet anders meer. Nog ff, dan kunnen wij em bewonderen in het echt.
    Liefs van M&M

    1. Ja, de wisseling was erg handig! De Volvo staat onder de carport en de ruimte onder het terras blijft voorlopig leeg. Beide ruimtes zijn te laag voor de camper. Hout…? Nee hoor, niet nóg meer houtopslag… ha ha ha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.