Geen widgets gevonden in de zijbalk

Rond kwart voor elf stapte Heiko in de Hyundai. Hij had om kwart over elf een afspraak staan bij de sjukgymnast in de vårdcentral in Aneby. De oefeningen, die hij tijdens het laatste bezoek van drie weken geleden van haar had gekregen, hebben geen verandering in de situatie gebracht. Nog steeds kan hij soms geen vijf minuten zitten, zo ondraaglijk wordt dan de pijn. Het vreemde is (nog steeds), dat als hij gaat staan, de pijn nagenoeg meteen weg is! Dan zit er toch een zenuw ergens bekneld? Heiko stelde voor, om een chiropractor te bezoeken en daarvoor kreeg hij toestemming. Binnenkort maakt hij een afspraak bij een in Tranås. Maar is een manuele therapeut niet eerst een betere “tussenstop”? Ondertussen kreeg hij nieuwe oefeningen mee, die de rug losser moeten maken. En oefeningen, die de buik- en rugspieren moeten versterken.

Na werktijd was Heiko gisteren nog naar de zaak gereden, waar zaterdag de mobiele telefoon gekocht was. Hij moest daar naar een ander (oplaad-) kabeltje kijken. Bij de telefoon was een kabeltje geleverd, maar daar zat geen usb-aansluiting aan. Gelukkig hadden we nog wel een aantal oude exemplaren in huis, maar niet één paste in het mobieltje. Hij kon dus niet opgeladen worden via een adapter of via de laptop. Niet één paste! Er zat niets anders op, dan een nieuw kabeltje te kopen. Toen hij moest afrekenen keek hij de verkoper waarschijnlijk heel vreemd aan: hij moest tweehonderd kronen, twintig euro betalen! Met het kabeltje kan hij in ieder geval de telefoon ´s nachts en in de auto weer opladen. En kunnen we de foto´s overzetten van mobiel naar de laptop. Daar ging het uiteindelijk om!

Meteen toen Heiko terug was van de sjukgymnast in Aneby, gingen we een broodje eten. Tijdens het eten keek ik naar buiten en zag ik, dat niet alleen wij tweeën aan het eten waren. Naast onze oprit stond ook een ree te eten! Van de valappels uit onze wilde appelboom! We zagen eerst alleen de kleur bruin van de ree door de groene bladeren. Daarna liep hij richting de carport en zagen we haar in vol ornaat! Kijk die ogen! Kijk dat koppie! Kijk, een ree! Mooi moment en dat tijdens de lunch!

Na de lunch trok Heiko zijn overal weer aan en ging hij naar buiten. Oh ja? Ja! De bak met de grijpvoorraad brandhout in het stookhok was bijna leeg. In totaal haalde hij vijf volle kruiwagens weer vanuit een houthok naar binnen. We kunnen er weer even mee verder. We stoken nu hele dagen, waarmee de voorraad snel slinkt. Het mooie is, dat er voldoende voorraad is. Al zou Heiko nog graag zo´n twintig kuub erbij willen verzamelen. De ervaring leert ons, dat dat wel goedkomt. Een boompje van deze, een boompje van die…

Nadat de bak in de kelder weer vol was, pakte hij de motorzaag en ging hij enkele langere takken en stammen in kortere stukken zagen. Dat lag al een tijdje bij de houtverwerkingsplaats. Een uurtje later was dat klaar en kon er deels meteen gestapeld worden. De dikkere stammen kwamen op een stapel naast de klover te liggen. De klover werd echter niet gestart! Heiko ging namelijk verder met de motorzaag: naar de overkant van de weg! Daar lag nog steeds een meter of vier van de dikke stam van de, in januari omgewaaide, populier. Deels had Heiko die al eens gezaagd in een paar kortere stukken, maar nu werd het laatste stuk ook in mootjes gezaagd. Via de kruiwagen werden de zware blokken naar de houtbewerkingsplaats gebracht. Nabij de klover. Oeps! Denk je dat je klaar bent, ligt er ineens weer voor een paar uur kloofwerk…

Dat brandhout houdt ons het hele jaar door bezig. Maar het is geen straf! Heiko vindt het leuk werk, mag het heel graag doen en is het liefst buiten bezig. Dat komt dus goed uit! De laatste klus van vandaag met de motorzaag was het afzagen van een dikke zijtak van een boom, achter de rododendron en naast het beekje. Die boom werd opzij getrokken door het gewicht van de ene zijtak. Die moest er gewoon maar eens af. Met de motorzaag een koud kunstje. Na al dit werk werd de ketting van de motorzaag meteen weer geslepen en de benzine en olietank bijgevuld. Die staat weer klaar voor de volgende keer!
PS Wat zijn het leuke foto´s hè? Stukken beter dan die Heiko maakte met de oude mobiele telefoon. “Geluk bij een ongeluk…”

Wat hield mij eigenlijk bezig? Nou, dat kun je eigenlijk wel raden: de website! Dankzij die ene foto, of eigenlijk het missen ervan, kwam er een balletje aan het rollen. En het balletje werd steeds groter! Eerst ging het alleen nog om de foto´s. Die werden erbij gezocht. Maar tijdens het plaatsen in de betreffende pagina´s, tabbladen kwamen er ook een aantal fouten naar voren. Zo stond er bijvoorbeeld nog, dat we twee katjes hadden. Jammer genoeg is Jikke in maart 2020 overleden. Door het ontdekken van eveneens foutjes in de teksten, werden die ook allemaal nauwkeurig bekeken en daar waar nodig aangepast of aangevuld. En dat houdt mij wel van de straat hoor! Het is nog niet eens klaar…

De stemmen zijn geteld! De uitslag van de politieke verkiezingen zijn bekend. De grootste partij is (nog steeds) Socialdemokraterna (links georiënteerd, de Nederlandse PvdA). Maar omdat de vier grootste “rechtse partijen” nét iets meer stemmen kregen (0,7% meer!) dan de vier grootste “linkse partijen”, gaat de macht in Stockholm nu naar rechts. Premier Magdalena Andersson heeft vandaag haar ontslag ingediend. Ulf Kristersson zal waarschijnlijk worden belast met het vormen van een regering en dan wachten zware onderhandelingen. Na het ontslag van Andersson, geeft men de opdracht aan iemand (Kristersson) om een ​​regering te vormen. Nu begint het werk om samen met de andere partijen een regering samen te stellen. Totdat er een nieuwe regering aantreedt zal Magdalena Andersson een overgangsregering leiden.

Voor alle duidelijkheid: wij zijn politiek absoluut onbekwaam en verwijzen zodoende heel graag naar de blog van Gerrit en Johanna. In één van haar blogs schreef ze een duidelijk verhaal over de verschillende politieke partijen en hun leiders: https://gerritenjohanna.blogspot.com/2022/09/riksdag-region-och-kommun.html?m=1.
We zullen moeten afwachten wat er de komende tijd gaat gebeuren, wie gaat regeren en wat er in de komende vier jaar gaat veranderen in Zweden…

Eén gedachte over “Zal chiropractor Heiko kunnen helpen?”
  1. Kost inderdaad veel tijd om een website te onderhouden. Gelukkig kan ik op Google Blogger nog steeds alle foto’s plaatsen zonder ruimte bij te kopen. Hoef dus ook geen oude posts te verwijderen. Maar veel video’s en linkjes doen het niet meer. Als ik weer een oude post zie dan werk ik die meestal wel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.