Geen widgets gevonden in de zijbalk

Opnieuw was er vannacht een dun laagje sneeuw gekomen en het vroor vanochtend nog zo´n vier graden. Opnieuw winter hier in Ödarp. De hoeveelste “winter” is dit inmiddels? Wij hebben het niet bijgehouden. Na een ruwe schatting denken wij aan de negende of tiende winterse periode met sneeuw en vorst. Eigenlijk best wel leuk. En praktisch ook. Als er steeds een periode tussendoor zit met schone wegen en groen gras, kun je even “bijkomen”. Desondanks zouden we het niet erg vinden als dit de laatste winter is. Het gras mag wat ons betreft weer groen worden en blijven. De sneeuwklokjes mogen boven de grond komen. De kraanvogels mogen terugkomen. En uiteraard mag de vitsippa, de bosanemoon weer in grote getalen overal gaan bloeien. Als dan tenslotte de koekoek zich laat horen is het definitief lente. We houden het in de gaten!

Er even weer op uit! Heiko stelde gisteren voor, om naar Tranås te gaan. Mijn voorkeur ging dit keer echter uit naar Nässjö. Daar zijn net even meer winkels en onder andere een grote Öob en Rusta. Twee winkels waar ik graag even doorheen slenter. We reden tegen tien uur van huis. Ondanks het feit, dat weg 32 goed schoon was, reden ons toch nog twee sneeuwschuivers tegemoet. Vanuit Nässjö. Schuiven deden ze niet. Kon ook niet, want er lag niets op de weg. De zon was inmiddels achter grauwe wolken verdwenen…

Onderweg tussen Eksjö en Nässjö zagen we vele graafmachines en shovels staan. Die worden allemaal ingezet worden voor de aanleg van de nieuwe weg. De weg met twee gescheiden rijbanen tussen de twee genoemde steden. Er is inmiddels veel ruimte gecreëerd. Er zijn namelijk al heel veel bomen weggehaald en zelfs twee huizen moesten wijken. Die stonden te dicht op het nieuwe traject en moesten zodoende verdwijnen. Ook werd er druk gewerkt aan een viaduct of een tunnel.

In Nässjö was onze eerste stop de winkel van H&M. Daar zocht ik naar een leuke blouse of trui, maar kon er helaas niet slagen. Precies tegenover H&M is een Lindex. Daar hebben we ook nog even gekeken. Die had veel minder aanbod en ook daar zat niets tussen wat mij kon “bekoren”. Jammer. Terug naar de auto. Of nee! Het was ondertussen bijna twaalf uur en een kopje koffie met een goed belegd broodje zou er wel ingaan. Dat kon bij “het bakkertje op de hoek”, café Princess. Op basis van eerdere ervaringen, die geweldig goed waren, stapten we daar naar binnen en bestelden wat we wilden hebben. Opnieuw stelden ze ons niet teleur! Hierna zochten we de auto weer op, die een eindje verderop op een parkeerplaats stond. Onderweg werd niet gepraat en bleef het hoofd gebogen richting de grond. Er stond namelijk een vieze, koude wind en die waaide ons precies in het gezicht. Eenmaal in de auto reden we over het spoor, om aan de andere kant van Nässjö bij het grote winkelpark de auto weer te parkeren. Bij de Rusta kochten we de dingen die op ons lijstje stonden en nog wat extra dingetjes. Vanzelfsprekend… Vervolgens haalden we bij Öob datgene was Rusta niet had. De tijd glipte ons tussen de vingers door, want inmiddels was het al twee uur!

We besloten om een warm prakje te gaan eten bij het Chinees restaurantje, die aan de toegangsweg naar het winkelpark is gevestigd. Heel strategisch en het is er altijd druk. In ieder geval als wij er zijn. Nadat de inwendige mens voldoende tevredengesteld was, reden we naar ons laatste doel in Nässjö: de Ica. Voor een paar dingentjes, die de Lidl niet heeft. Hierna zochten we Ödarp weer op en hadden daar een rustige voortzetting van de middag en vervolgens een “tv-kijk-avond” naar een Zweedse serie.

In het Zweedse nieuws vond ik een berichtje over het aantal verkeersdoden. Er was een sterke stijging ten opzichte van vorig jaar t zien. Toen waren er 10 en nu 19 dodelijke slachtoffers te betreuren. Bijna een verdubbeling. Deels zijn dat “beschermde verkeersdeelnemers”, automobilisten zoals ze die noemen en deels “onbeschermde verkeersdeelnemers”, fietsers en voetgangers. De ongevallen met personenauto’s zorgen voor de grootste stijging. In totaal kwamen in januari twaalf personen die in een personenauto reisden om het leven. Drie mensen kwamen om in vrachtwagens, de anderen waren fietsers en voetgangers. Onder de doden waren 13 mannen en 6 vrouwen. De helft van de overledenen was 65 jaar of ouder. Frontale ongevallen met motorvoertuigen zijn het meest voorkomende type ongelukken onder dodelijke ongevallen. Eveneens waren er veel gewonden! Van de gewonden raakten er 120 ernstig en 937 licht gewond. De ontwikkeling wordt zorgwekkend genoemd. Het aantal is doden is niet alleen verdubbeld ten opzichte van het vorig jaar: er zijn dit jaar ook vier doden meer vergeleken met het gemiddelde voor de maanden januari in de afgelopen tien jaar! In de afgelopen twaalf maanden, februari 2022 tot en met januari 2023, zijn 229 mensen om het leven gekomen in het wegverkeer. Een jaar eerder: februari 2021 tot en met januari 2022 zijn 211 mensen overleden. Een stijging van negen procent. De basis voor de statistieken is afkomstig van, zowel politie, als gezondheidszorg. Het blijft te allen tijde oppassen in het verkeer. Niet alleen voor de andere verkeersdeelnemers, ook voor plotseling overstekend wild!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.