Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vanochtend reden we voor het eerst sinds Heiko corona kreeg, weer in de auto naar een winkel. Dat is vandaag precies veertien dagen geleden. Daarna kreeg ik het ook en werd ons huisarrest verlengd. Gelukkig hebben we altijd voldoende voorraad aan eten en drinken in de kelder en dat kwam nu goed van pas. We reden deze keer niet naar Tranås, maar naar Eksjö en het was bewolkt toen we vertrokken. Koud was het echter niet!

Behalve de Lidl, werd ook de DollarStore aangedaan. Daar waren een paar dingetjes die we wilden inslaan. Ze hebben daar een heel breed assortiment en hebben leuke “hebbedingetjes”. Een fijne winkel vinden wij. Onderweg zagen we nu al op veel meer plaatsen de heide in bloei staan. Ook dit is weer een mooie periode met een kleurrijke berm. De natuur blijft ons verrassen!

Onderweg op de terugweg stopten we nog bij benzinepomp ST1. De tank van de Hyundai zat minder dan half vol en dan vinden wij het tijd om die weer aan te vullen. Het viel ons op, dat de prijs voor een liter diesel inmiddels weer is gedaald naar €.2,33. Dat is al €.2,72 geweest. Een goeie ontwikkeling! Omdat we niet zo heel vroeg waren weggereden, waren we ook niet zo vroeg terug in Ödarp. Om half twee aten we zodoende pas een broodje aan de keukentafel! Die hadden we vers afgebakken meegenomen van de supermarkt. Heerlijk hoor! Vooral als je er een poosje op hebt moeten wachten…

Na onze late lunch ging Heiko naar buiten om een beetje te doen. Hij zag onder andere op onze oprit achter het huis de grote vlonderplaten liggen, waar het zwembad op had gestaan. Het zwembad ligt inmiddels weer in de box in het trollenhuisje. Omdat we de komende tijd zeker niet gaan badderen was het beter het badje op te ruimen. Anders komt er alleen maar rommel in het water en vlekken op het bad. Daarom konden de platen nu wel teruggelegd worden, ergens bij de drie houtstekken. Hij reed de zitgrasmaaier uit de garage, koppelde het aanhangwagentje erachter en legde een voor een de zware vlonderdelen op het aanhangwagentje. Bij de houtstek werden die tegen elkaar gezet, zodat ze niemand in de weg staan en ook niet vervelend in het zicht staan. Het zwembad avontuur is hiermee geëindigd. Of toch tijdelijk?

Verder haalde hij een 10-tal stekjes van het plantje vrouwenmantel uit het gras. Die plant groeit hier als onkruid en eveneens in het gras. Vorig jaar hadden we twee stekken in een border gepoot en die zijn in één jaar tijd enorm gegroeid. Omdat we dat plantje in de border langs de oprit willen poten, haalden we nu een paar stekken uit het gras en hebben die in een bloempotje gepoot. Zodra het natter wordt buiten gaan die in de grond, langs de betonnen stoeprand van de border. Verder snoeide Heiko de pruimenboom nog even, want die groeide echt alle kanten op. Er zat geen model meer in. Dat lijkt toch niets? Oh ja, de ketting van motorkettingzaag werd ook nog even geslepen. Gisteren zaagde Heiko een gevallen berkenboom in partjes en op enig moment zag hij vonken van de ketting komen. Op de plek waar hij toen de stam doorzaagde lag een steen… Die had hij niet gezien. Resultaat: een stompe ketting. Nu is de ketting weer geslepen en klaar voor een volgend gebruik.

Het weer was zo lekker, dat ik nog even met water heb gespeeld. De container kon wel weer eens fris gemaakt worden. Zie je trouwens hoe de stickers zijn verkleurd? De bloemen waren roze en rood! Niet alleen deze kant is in blauwtinten omgetoverd, wat je je kunt voorstellen doordat de zon er steeds op schijnt. Ook de plakplaatjes op de zij- en achterkant: blauw! Misschien maar eens in Nederland kijken bij de Action of ze die containerstickers nog verkopen. Schoon is de container en de plaat waar hij op staat in ieder geval wel al geworden. Zou mooi zijn, wanneer er binnenkort weer “verse bloemen” op komen te staan…

In de tijd dat ik buiten was, kwam ons dametje weer even bij mij kijken. Dit keer niet te dicht in de buurt, omdat ik immers met water aan het spelen was. En dat is voor haar alsof ik met vuur speelde: katten haten over het algemeen immers water! Toch kon Ebba het niet laten om de nodige aandacht te vragen. Dit keer door haar aanwezigheid te laten opmerken door te miauwen en dit keer ging ze verder: ze maakte daarbij ook nog eens rare bokkesprongen! Haar oren kwamen achterover te liggen, haar ogen werden groot en als een speer rende ze dan over de oprit en over het grasveld! Heerlijk, om dat kattenmeisje zo te zien genieten!

Bij de DollarStore hadden we ook nog een paar kleinigheidjes gekocht voor familie en vrienden in Nederland. Dat wilde ik wel even inpakken en gelukkig had ik precies genoeg pakpapier. Die pakjes legde ik vervolgens maar meteen in de camper. Zo kunnen we ze in ieder geval niet meer vergeten mee te nemen. Verder bracht ik nog wat andere spullen naar de camper. Dingen die we volgende week nodig zijn. De kleding gaan we in het weekend doen, zodat de camper maandag helemaal startklaar staat, om vervolgens dinsdag in de loop van de dag te kunnen vertrekken. Spannend hoor…

Vandaag hadden we ook nog even contact met ons geplande bezoek uit Nederland. Dat bezoek zou maandag al bij ons komen, maar vanwege het feit, dat wij corona hebben en anderen zouden kunnen besmetten leek het ons niet verstandig dat dat bezoek al aan het begin van deze week bij ons zou komen. Vandaag voelden we ons beiden een stuk beter, waardoor we er nu wel op aandurfden om boodschappen te gaan doen en om groen licht te geven richting ons bezoek. Die hebben nu besloten om morgenochtend in de auto te springen en deze kant op te rijden. Dus: morgen, aan het einde van de dag, krijgen we bezoek! Wij zien er naar uit. Gezellig! We hebben alweer een aantal toeristische uitjes bedacht om samen te ontdekken. Volgens de weer-app wordt het ook nog eens mooi weer de komende weken. Helemaal goed!

Dat de droogte zo langzamerhand voor problemen gaat zorgen, blijkt wel uit het berichtje van de gemeente Vetlanda. Daarin schrijft de gemeente, dat ze liever een bruine grasmat zien dan een uitgedroogd veld. Ze verzoeken alle inwoners namelijk, om zuinig met drinkwater om te gaan en dat feitelijk alleen te gebruiken om te drinken, eten mee te koken en voor hygiëne doeleinden. Er is namelijk een acuut watertekort in de rivier de Emån, waardoor de provincie verbiedt om water uit de Emån of haar zijriviertjes te pompen. Verder geeft de gemeente de tip, om korter te douchen, geen gras of planten te sproeien, geen auto te wassen en ook de veranda niet schoon te spoelen. Dit is slechts een voorbeeld van een berichtje. Er is inmiddels op meerdere plaatsen een watertekort. Tegelijkertijd wordt er gewaarschuwd voor bosbranden. Het is weer eens tijd voor een paar fikse regenbuien! Helaas staan die nog niet in de voorspellingen voor de komende dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.