Geen widgets gevonden in de zijbalk


Het gaat goed met de ontwikkeling rondom Corona. Het aantal personen dat per dag komt te overlijden aan een covid-19 besmetting is al wekenlang onder de vijf. En vaak gaat het dan ook nog om een onderliggende ziekte. Ook het aantal opnames in ziekenhuizen is inmiddels drastisch gedaald. Er zijn een groot aantal provincies in Zweden waar helemaal geen covid-19 patiënten meer in het ziekenhuis worden behandeld. Over het gehele land met 10 miljoen inwoners zijn er op dit moment nog 22 personen die intensieve zorg krijgen. Ondertussen is bijna 75% van alle volwassenen gevaccineerd en daarmee beschermd tegen de risico´s van covid-19. Het aantal nieuwe besmettingen is laag en zodoende durfde de regering de beperkende maatregelen wel weer een beetje los te laten. Overigens houdt men er wel rekening mee dat het aantal besmettingen na de vakantieperiode weer kan oplopen. Er komen namelijk veel vakantiegangers uit Europa naar Zweden en omgekeerd gaan er ook alweer veel Zweden naar het buitenland, waar men de ziekte weer op kan lopen. Vooralsnog ziet het er allemaal goed uit en heeft de aanpak van meneer Tegnell naar mijn mening goed gewerkt.
  
Zondag had Heiko het al aangegeven: hij voelde zich nog steeds allesbehalve fit. Erg moe, met regelmaat hoofdpijn, suizende oren en een onbestemd gevoel boven in de buik. Daarnaast heeft hij heel weinig energie om dingen te doen. Soms verzet hij zich er tegen, maar gaat hij daarna weer helemaal uitgeput op de bank liggen. Niet normaal! Vanochtend belde hij daarom om acht uur toch maar weer met de vårdcentral in Aneby en werd hij tegen negen uur teruggebeld door de sjuksköterska. Er werd naar zijn klachten geluisterd en om kwart over drie kon hij bij een huisarts terecht. Dezelfde, die hem anderhalve week geleden ook had gezien. Deze arts luisterde naar de klachten, beluisterde zijn longen en buik, voelde de lymfeklieren in zijn hals (want daar heeft Heiko ook last van), nam de bloeddruk op, de temperatuur, de hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed. Dat alles was helemaal goed, waarop de arts besloot om een aantal bloedwaarden te laten meten. Zodoende werd Heiko even later door een verpleegster geprikt en werden er drie buisjes met bloed afgenomen. Hopelijk komt daar snel een uitslag van en wordt er iets gevonden. De huisarts denkt nog steeds, dat het een virus is, die eerder de hoge koorts veroorzaakte en dat het lichaam daar nu van aan het herstellen is. Misschien wel, alleen het duurt ons uiteraard allemaal veel te lang…
 
Om toch iets te doen vanochtend, in afwachting van het bezoek aan de huisarts, ging Heiko op een rustig tempo met een vliegengordijn aan de slag. Voor de deur van het balkon. Het is namelijk de hele tijd erg warm boven, op de overloop en in onze slaapkamer. Voor de verkoeling is het fijn, dat de deur van het balkon open kan. Daar komt veel frisse lucht door naar binnen, omdat de deur op het westen zit, echter helaas ook vele vliegen. Om die vliegen buiten te houden hebben we een stuk vliegengaas gekocht. Dat moest op een houten frame gemaakt worden om dan in de deuropening gezet te worden. Die deur wordt verder niet gebruikt. Het is dus niet erg, dat er ´s morgens een houten frame in komt te staan, die we er ´s avonds weer uithalen, om de deur te kunnen sluiten.
   
Dat is anders bij de keukendeur en de deur naar de veranda. Daar gaan we meerdere keren per dag door en dan is een vliegengordijn, zoals we die nu van Rob en Marijke krijgen, veel handiger. Het frame voor de balkondeur werd op maat gezaagd en in elkaar gezet, waarna het vliegengaas er aangepakt werd. Een uurtje later zat het frame in de deuropening. Heerlijk! Nu kan die deur de hele dag open staan en komt er koele lucht binnen. Zo is het boven aan het einde van de dag ook aangenaam en kunnen we hopelijk beter slapen.
   
Een tijdje geleden hadden we via de Facebookpagina van Zweeds Forum een “Happy Eland” sticker besteld. Dat is een sticker, die ontworpen is door een Nederlander, die vaak in Zweden komt/ kwam. Hij vond de standaard eland sticker niet zo heel spannend meer en ontwierp een nieuwe sticker. Al vele Nederlanders hebben deze sticker achter op de auto. Wij hadden er ook twee gekocht om op onze auto´s te plakken, maar dat was er nog steeds niet van gekomen. Nu vonden we de tijd rijp, om in ieder geval een van de twee “Happy Eland” stickers op de camper te plakken. Aan de linkerkant van de bumper, aan de achterzijde had zo te zien eerder ook al een keer een sticker gezeten. Precies op die plek plakten we nu de happy eland. Grappig toch?

Via een Facebookpagina over Zweden, zagen we deze foto voorbij komen. Een Nederlander vroeg zich af wat dit verkeersbord in vredesnaam betekende. Tja, er staan inderdaad heel veel tijden en getallen op dat ik me voor kan stellen dat het erg verwarrend is. Ook wij hadden niet voor de 100% in de gaten wat er allemaal bedoeld werd. Gelukkig reageerde er iemand die het heel netjes en compleet uitlegde. Oké, weer wat geleerd. Maar best wel ingewikkeld eigenlijk. Je mag er dus tegen betaling parkeren tussen acht uur ´s morgens en acht uur ´s avonds en in het weekend tot twee uur ´s middags. Buiten die tijden om is het parkeren blijkbaar gratis. Maar op de oneven dagen mag je er niet tussen twaalf uur ´s nachts en zes uur ´s morgens parkeren. Niet betaald én ook niet gratis. Hmmm, ik geloof dat ik het snap.

Vanaf vanavond hebben wij bezoek uit Nederland en zullen we uiteraard veel tijd besteden om er samen op uit te trekken. Dat betekent, dat de website de komende dagen niet ververst wordt met onze dagelijkse avonturen.

Wij wensen iedereen een hele fijne, zonnige en relaxte vakantie! Geniet ervan en blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.