Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vanochtend kreeg ik het idee, om de kussens van de twee banken en van de twee stoelen te wassen. Waarom? Nou het zit zo, dat ik de kleine kussentjes van de stoelen had gewassen. Toen ik ze er weer in had gelegd: kleurverschil! Door het wassen waren de kleine grijze kussentjes lichter geworden, omdat de kussens niet meer schoon waren… Oeps! Daarom werden “spontaan” de hoezen van de stoelen gewassen. In de tussentijd werden ook maar de kussens van de linker bank “gestript” en gewassen. Dat was al een poosje geleden. Die hoezen moesten in twee porties van drie in de wasmachine. Zouden ze alle zes tegelijk in de machine gaan, was het een kwestie van “proppen” geworden. En dan zouden ze zeker niet schoon geworden zijn.

Jammer, maar gelukkig zit er een programma op de machine voor kort wassen: op 40 graden, 1.400 toeren centrifugeren en dat in 30 minuten. Door het hoge toerental van de centrifuge waren de hoezen nagenoeg droog. Ik besloot om ze daarom meteen maar weer om de stoelen, respectievelijk kussens te doen. Ze werden even los van elkaar gezet, zodat ze verder konden drogen. De eerste wasbeurt waren de hoezen van de stoelen. Het er weer om maken was passen en meten, want het paste allemaal nét! De “rug-kussens” van de bank kregen ook meteen de hoezen weer om zich heen, terwijl de hoezen van de “zit-kussens” gewassen werden. Als laatste werd de hoes die om de bank zit eraf gehaald en gewassen. Eenmaal schoon kwam die eveneens direct weer om de bank heen. En toen… De rechter bank. Ja, hetzelfde “programma” werd afgedraaid als voor de linker bank… Poe hè!

Heiko vertrok weer op tijd naar Tranås. Vandaag nam hij zijn laptop mee, zodat hij de lijst met “te snoeien bomen” bij zich had en vanaf die lijst de klanten kon gaan bellen. Bellen, om te vragen of Örtengren dit jaar ook de vruchtbomen weer kon snoeien en zo ja, dat ze werden ingepland. Tegelijkertijd kon hij dan de lijst bijwerken. Niet iedereen wil ieder jaar de bomen gesnoeid hebben. Verder worden er natuurlijk ook bomen weggehaald of mensen verhuizen. Er zijn zodoende allerlei mutaties op zo´n lijst. Verder wilde hij van de klanten waar ze geweest waren, concept facturen maken en printen. Tenslotte had Kenth hem gisteren gevraagd, om een overzicht te maken van de bedrijven, die in Tranås pellets verkopen en voor welke prijs. Kenth dacht erover na, om ook pellets te gaan verkopen en dat zou mooi werk opleveren voor Heiko.

Vandaag een dagje kantoorwerk dus! Op de zaak dronk hij eerst koffie samen met Håkan. Die wist waar hij naar toe kon gaan om te snoeien. Na de koffie ging Håkan op pad voor zijn eerste klant en Heiko settelde zich achter een bureau in een kantoortje. Nadat de laptop opgestart was kwam hij tot de ontdekking, dat er geen internet was in het gebouw. Althans geen WiFi. Daar had hij even geen rekening mee gehouden… Toen moest het uitzoekwerk maar via zijn mobieltje gebeuren. Alles werd in een Excel bestand op de laptop verwerkt. Ook geen probleem. Als Kenth terug is kan hij het met hem bespreken.

Thuis hadden we het er later over en ik stelde voor, om een volgende keer een hotspot aan te maken via de telefoon. Dan kan hij via zijn mobiel internet gebruiken op zijn laptop. Dat werkt immers prima. Het pellets-overzicht werd gemaakt en daarna werden een aantal klanten van de bomen-snoei-lijst gebeld. De klanten bedankten hem dat hij belde, want dat was andere jaren niet zo. Dan stond er zomaar ineens iemand in de tuin hun bomen te snoeien. Er waren een aantal bij, die de bomen al in de herfst hadden laten snoeien. Eveneens was er een klant, die de laatste fruitboom had omgezaagd. De lijst werd zodoende ietsje korter. Niet erg, want daarmee blijft er meer tijd over tot 15 april, voor de overige fruitbomen. Tegen half twaalf vond Heiko, dat hij lang genoeg binnen had gezeten. Eruit! Hij ging een boompje omzagen! Het pruimenboompje waar hij dinsdag al stond om te gaan snoeien, maar die hij niet meer hoefde te snoeien van de eigenaar. Ze wilden de boom kwijt. Dat klusje was binnen een uurtje geklaard. De takken liet hij achter voor collega Håken en de stammetjes, die meteen in korte stukjes waren gezaagd, nam hij mee.

Na de middagpauze, die hij samen met Håkan nuttigde, ging Heiko nog een appelboom snoeien. Wat toch handig, dat hij die lijst twee jaar geleden had gemaakt en daarbij vermeld had hoe groot de boom bij ieder klant was. Dat wil zeggen: er staat op de lijst of de boom met een korte trap gesnoeid kan worden, een lange hoge trap of met een ladder. Hij koos natuurlijk voor een klusje met een korte trap. Dat nam twee uur in beslag en vervolgens werd de dag volgemaakt met het bellen van weer een paar namen van de lijst. Helaas kreeg hij niet zoveel klanten te pakken. Velen namen niet op. Bij een aantal sprak hij een antwoordapparaat in, met het verzoek om terug te bellen. Een aantal deden dat vrij snel. Om half vier hield hij het voor gezien en reed hij weg van de zaak. Maar niet voordat hij voor mij een plantje had gekocht in de winkel van Örtengren. Toen naar de vuilstort. Vanochtend had hij de kofferbak volgegooid met spullen die naar de stort moesten. Nadat de kofferbak leeg was kon die weer gevuld worden met boodschappen. Vervolgens op huis aan. Het was een lekker relaxed dagje!

Rond twee uur had ik in Ödarp alle hoezen schoon en zaten ze weer met de kussens en al op hun plek. Wat een klus! Maar wat een resultaat! Alsof we nieuwe banken hadden gekregen: zo mooi! Door met de kussens te stoeien was stof in de kamer neergedwarreld en dus besloot ik ook dadelijk alles stofvrij te maken en te stofzuigen… Het lampje was daarna volledig uit!

Eentje die het ook mooi vond was ons dametje Ebba. Laat ze nou meteen op een van de schone stoelen gaan liggen!

Ik heb haar maar even in haar hangmatje gelegd, waar ze gewoon verder sliep.

Trusten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.