Geen widgets gevonden in de zijbalk

Zoals gisteren afgesproken, zou ik vanochtend de laptop van Heiko zijn moeder overnemen. Ze had vorige week de DigiD-app op haar telefoon geactiveerd (ja ja, zelf gedaan!), maar wist nog niet goed hoe ze dat nu moest gebruiken. Het valt ook niet mee op die leeftijd hoor! Zevenentachtig jaar en dan zo goed meegaan met de tijd: Petje af! Meer en meer wordt er geautomatiseerd en niemand lijkt tijdens de invoering te denken aan de ouderen, die geen enkele digitale kennis hebben en nog nooit een computer hebben aangeraakt. Gelukkig lukt het Heiko zijn ouders nog steeds om bij te blijven. Soms hebben ze even een beetje hulp nodig. Dan doe ik het een keer voor en schrijft Heiko zijn moeder alles op. Daarna doet ze het zelf. Ze had de DigiD-app nodig, om in te kunnen loggen bij Menzis, haar zorgverzekeraar. Samen lukte het ons de eerste keer en daarna deed ze het zelf. Fijn dat we dit op afstand even kunnen doen.

In Tranås was Heiko vandaag met de snoeischaar actief. Eerst begon hij samen met Håkan bij een klant de bomen te knippen, omdat collega Robban er niet om acht uur was. Ze gingen ervan uit, dat hij nog ziek was. Een uurtje later, iets na negenen, belde Robban: “Waar zijn jullie?” Hij was in de veronderstelling, dat ze om negen uur begonnen. Heiko haalde hem op en zette hem aan het werk, samen met Håkan. Zelf reed hij naar een ander adres, waar kleine boompjes stonden. Dat waren vijftien stuks “silverpäronträd! Kleine sierboompjes op een hoge stam met zilverkleurige takken en in de zomer komt er veel blad aan en een paar sierpeertjes.

Een silverpäron in de zomer

Deze klant heeft een haag rond zijn huis van ongeveer een meter hoog en die is in een cirkel om zijn huis aangeplant. In die haag staan vijftien van die mooie zilverkleurige bomen. Daar is Heiko vandaag zeven uur mee bezig geweest. Alle takjes moeten namelijk voor ruim dan de helft ingekort worden, zodat de tak zich gaat vertakken en de boom voller wordt. Eveneens moet er op gelet worden, dat er een bol ontstaat. Een leuke klus, maar na acht stuks werd het een beetje vervelend. Normaal doen ze dit klusje met twee personen. Dit keer, nu Heiko de kleinere bomen voor zijn rekening neemt, deed hij dit alleen. Misschien was het leuker geweest, om vandaag de helft te doen en morgen de andere helft… Nu moest er zelfs even langer doorgezet worden, om de laatste boom te doen en het afval bijeen te harken. Om vier uur kreeg ik een WhatsApp berichtje: “Ben iets later hoor!” Om vijf uur was meneer thuis in plaats van vier…

Gisteren ontdekte Heiko, dat een van de twee ijzeren roosters, die onder in het brandvak van de houtkachel in de stookruimte liggen, kapot was! Die ijzeren roosters liggen over een opening en voorkomen, dat het hout er doorheen valt. Het rooster was stuk gegaan, omdat het te heet was geworden daar onder in het brandvak. Meteen werd er op het internet gezocht naar die roosters, met de bedoeling om twee nieuwe te kopen. Maar hoe Heiko ook zocht, die roosters vond hij niet. Wat hij wel vond was een uitgebreide handleiding van onze houtkachel, de HS Tarm Duo Plus Compact. Wat een mooie, exotische naam hè? De fabrikant bleek HS Tarm A/S te zijn en de fabriek daarvan staat sinds 1981 in Falköping in Zweden. In 1987 werd het bedrijf over genomen door BAXI in Engeland. In 2010 werd dat bedrijf opgenomen in de groep: BDR Thermea Group. In die Group zit onder andere ook het bedrijf Remeha, zeer bekend van de cv-ketels. En waar staat het hoofdkantoor van die Group? In Apeldoorn!

Dat weten we dan ook weer. In de gebruiksaanwijzing van de kachel Duo Plus Compact stond helemaal niets over een ijzeren rooster, dat onder in het brandvak moet. Er stond wel een afbeelding in van een keramische steen. Heiko dook er eens helemaal in en vond op YouTube een paar filmpjes, over het vervangen van die keramische steen. Op een gegeven moment viel het kwartje: de keramische steen in onze houtkachel is stuk gegaan en de vorige eigenaar had geen zin om die te vervangen. In plaats daarvan legde hij er twee ijzeren roosters overheen, die hij waarschijnlijk nog ergens had liggen! Op zich functioneerde dat prima, alleen was het niet origineel. In het instructiefilmpje op YouTube werd duidelijk gemaakt, dat de keramische steen na veel gebruik kapot kan gaan. De sleuf in de steen (zie afbeelding hierboven) wordt dan groter en groter, waardoor het hout er doorheen valt. De steen is los te bestellen en bestaat uit vier delen. Het gaat in principe om het middelste gedeelte, met die sleuf. Het enige probleem is nu nog dat er twee modellen zijn. Eentje voor een kachel met 18 kW en eentje voor het model met 25 kW. Op onze kachel kon Heiko daar niets over vinden en zodoende stuurde hij een mailtje naar het bedrijf in Falköping. Er kwam een automatisch gegenereerd antwoord: “Wegens drukte zal het beantwoorden van de mail enige tijd in beslag nemen”. Wordt vervolgd…

Voor de verandering aten we vanavond hachee! Het vlees daarvoor had ik gisteren al in de snelkookpan gebraden, tezamen met onder andere laurierblad en tijm. Daarna onder druk gegaard. Een uur lang kon de homp vlees gaarkoken en dat dat gelukt was bleek vandaag: heerlijk mals! Ik sneed het in kleine blokjes en braadde het tezamen met vier gesneden uien. Toen de uien gefruit waren werden bloem, water, runderbouillonblokje, tomaten, een beetje suiker en peper en zout toegevoegd. Dat alles liet ik een poosje sudderen. We aten de hachee met gekookte aardappelen en rode kool. Hmmm… Niet verkeerd hoor! Op zijn Gronings zou ik dan zeggen “het smoakt mie de toon´n oet”. Vrij vertaald: “het smaakt me de tenen uit”. Tja… Het was zo lekker, dat mijn tenen zelfs tintelden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.