Geen widgets gevonden in de zijbalk

Gisteren had ik een berichtje gestuurd naar de provider van onze site. Er kwamen de laatste tijd weer meer phishing berichten binnen. Eveneens een paar vervelende reacties op onze blog. Mijn vraag aan hen was dan ook, wat wij er aan kunnen doen, om het een en ander te vermijden. Of in ieder geval te kunnen verminderen. Vanochtend had ik al antwoord. Een van de mogelijkheden om het aantal van die valse mails te verlagen was, om het mailadres van de website niet meer op de site te vermelden. Die heb ik dan ook meteen verwijderd. Maar… Hoe kan men dan nog reageren? Uiteraard op de berichten zelf kan wel, maar een mail versturen?

Hun voorstel was, om dit middels een contactformulier te doen. Minder “gastvrij”, maar voor ons wel veiliger. En dat laatste is uiteraard heel belangrijk. Wie weet hoe men, de “misdadigers”, aan persoonlijke gegevens komen, als ze eenmaal gereageerd hebben. Ik was er meteen voor! Slechts een paar minuten later zocht ik naar een programma voor de site, waarin formulieren gemaakt kunnen worden. En niet 1, niet 2, maar “heul veul” kwamen naar voren. Kies er dan maar eens eentje uit! Via een site, waar advies wordt gegeven over diverse programma´s, kwam er eentje als heel goed naar voren en die heb ik uiteindelijk gekozen.

Mooi! Even puzzelen hoe het allemaal moet! Want nadat een dergelijk programmaatje is geïnstalleerd werkt het nog niet. Er moest uiteindelijk wel een formulier aangemaakt worden. Plus een manier om aan de afzender te laten weten, dat we het bericht hebben ontvangen. En dat we zelf het bericht in de goeie mailbox zouden ontvangen… Ja, helemaal mijn ding! Volledig in mijn nopjes! Het was even puzzelen en uiteindelijk is het gelukt! In de rechterkolom van de website staat nu onderaan het contactformulier. Daarmee kan vanaf vandaag rechtstreeks contact met ons gezocht worden. Natuurlijk blijft het reageren op een bericht gewoon mogelijk. En mocht je een bijlage willen sturen, wat nu niet meer kan, dan kun je ons dat mailen en we sturen jou ons e-mailadres alsnog. Dus vooral blijven reageren hoor!

Maar wat is nu eigenlijk het grote voordeel van een dergelijk formulier? Nou, er zijn verschillende redenen denkbaar. Ten eerste wordt er met een contactformulier voor gezorgd, dat de hoeveelheid spam in de inbox beperkt blijft. We laten immers het e-mailadres niet meer zien, nu dit formulier wordt gebruikt. Ten tweede spelen we nu de spammers niet meer in de kaart: die maken namelijk gebruik van zogenaamde spamrobots, die het internet afstruinen, om zoveel mogelijk emailadressen te achterhalen. Ten derde hebben we met een contactformulier veel meer invloed over de informatie die bezoekers achterlaten. Zo kunnen we bepaalde velden verplicht maken, zoals bijvoorbeeld het e-mailadres van de afzender. Vanaf heden hebben wij dus ook een contactformulier!

Onze grote opruiming gaat door! Vandaag was ik een deel van de dag op de zolder te vinden. Daar hebben we een aantal plastic kratten staan. Met inhoud die we niet dagelijks nodig hebben. Hmmm… Niet dagelijks, maar ook niet wekelijks, niet maandelijks… Sterker nog: sommige dingen liggen er al vier jaar! Tijd om die boxen eens te controleren op de inhoud. Dat leverde een aantal lege boxen op! Er lagen bijvoorbeeld verschillende dekbedden, die niet meer gebruikt woerden. Inclusief beddengoed. Na een zorgvuldige afweging, die later door Heiko bevestigd werd, bleek dat er een mooie selectie naar Erikshjälpen kan.

Op de plastic boxen met spullen, die wel op de zolder blijven staan, plakte ik papiertjes. Ja, met daarop de inhoud van die box. Heiko was zelfs onder de indruk van deze actie. We schreven het al vaker: opgeruimd staat netjes! Met de af te danken spullen kunnen we anderen weer blij maken. Een paar van de fitness spulletjes had ik al naar boven gebracht. Daar is het toch lekkerder om te oefenen. Heiko bracht aan het eind van de middag de hometrainer eveneens naar de achterste overloop. Zodra er ruimte is, nadat er iets verkocht is, zal de logeerkamer worden omgetoverd. Overigens was Heiko vandaag weer in Tranås om bomen te knippen. “What´s new pussicat…”

Ruim een week geleden meldden we, dat er twee eksters in een boom naast onze oprit, bezig waren om een nest te bouwen. Via Google leerde ik, dat ze daar soms wel veertig dagen over kunnen doen. Tja, nu kan ik me dat goed voorstellen: de eksters zijn namelijk niet meer geweest! Zouden ze een vakantie ingelast hebben of hebben ze misschien een beter plekje gevonden? Is het ze hier toch te druk? Hoe dan ook, de bouwactiviteiten in de boom naast onze oprit zijn gestaakt. Erg jammer, want we hadden graag de vorderingen van de bouw van hun nest willen meemaken. Helaas lijkt het erop, dat het bij dit beginsel blijft. Maar… Wie weet gaan ze er nog mee verder, want er zijn nog wel steeds twee eksters in de buurt te vinden. En dan met name te horen.

“Het meer is mooier dan de wc-borstel”: de plaatsen achter de Ikea-producten. Iedereen kent wel hun stoel “Ektorp”. Als je via Google Ektorp intoetst krijg je steevast die te zien. Maar wist je, dat het ook een dorp in de buurt van Stockholm is? Het centrum daarvan krijg je niet meteen in beeld. Die “gestolen” namen werden door de Zweedse reis- en toeristenbureau ludiek in de schijnwerpers gezet. Onder het motto “Discover the originals”. Men vond dat de tijd rijp was, dat iedereen de plekken achter de wereldberoemde namen zou leren kennen. Minstens 21 keer heeft Ikea een naam “gestolen”. Deze plekken werden door de officiële reis- en toerisme website van Zweden: Visit Sweden er opnieuw uitgelicht.

Het bureau heeft er absoluut geen problemen mee, dat Ikea zich behoorlijk laat inspireren door het land. Ze zijn er eigenlijk heel trots op. Via de naamgeving van de producten hebben ze al deze plekken eigenlijk wereldberoemd gemaakt. Om de campagne kracht bij te zetten, werden op verschillende plekken in Zweden zelfs borden neergezet, met het opschrift: “Meer dan een Ikea-item”. Ikea zelf vond het overigens eveneens een geslaagde campagne: “Een leuk initiatief om de verhalen achter onze items meer bekendheid te geven”.

Enkele voorbeelden: Järvfjället is “meer dan” een bureaustoel. De stoel ontleent zijn naam aan een noordelijk stukje Lapland. Waar 5G-masten niet bestaan en er nagenoeg geen beschaving is. In de warmste maand juli wordt het amper 11 graden. Kallax is “meer dan” een kast. Het is een dorpje in het noordelijke Lapland. De naam is afkomstig uit het Fins en betekent Visbaai. Culinair is het bekend van de surströmming, de gefermenteerde haring. Toftan is op zijn beurt weer “meer dan” een vuilnisbakje: Als de Zweden spreken over Toftan, dan gaat het over een van de vele meren in midden Zweden. Het meer is gelegen in de provincie Dalarna. Bolmen is weer “meer dan” een wc-borstel. Dit is ook een gigantisch meer in de regio Småland. Wat trouwens “meer dan ” de naam is van de kinderopvang bij Ikea…

Eindelijk komt er meer groen boven de grond. Vanmiddag werden deze tulpen ontdekt. Ze staan onder het muurtje van de veranda, aan de zuidkant. Tegelijkertijd komt ook hier en daar het onkruid boven de grond. Dat hoeft voor ons nou niet meteen… Voor het huis staan twee krokussen in bloei. Twee! Dat vinden wij toch wel hét teken van het voorjaar! Prachtige kleuren trouwens…

2 gedachten over “Contactformulier ingevoerd!”
 1. Heel goed om een contactformulier te gaan gebruiken!
  Die spam en trollen zijn niet fijn.
  Het vergalt wel je energie die je liever voor positieve reacties wilt gebruiken.
  Dus bij jullie nu ook voorjaar aan het beginnen.
  We gaan de goede kant op. Hebben we echt nodig.

  Hoewel wij nog wel een staartje krijgen van de winter. Misschien toch nog sneeuw ruimen…. en de winterkleding kunnen we nog niet opruimen. Tja, we zullen het er mee moeten doen……

  1. Dank je! Je moet wat om criminelen voor te blijven…
   Ja, we zijn allemaal aan het voorjaar toe. We klagen echter niet, want de laatste weken hebben we overdag eigenlijk alleen maar zon gehad!
   Hopelijk is het bij jullie vandaag ook zonnig, Wilma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.