Geen widgets gevonden in de zijbalk

Eindelijk! We kunnen het boek sluiten! Een boek schrijven is een zeer tijdrovende bezigheid hoor. Dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Vandaag zijn de laatste pagina´s aangevuld en gecorrigeerd en daarmee is het af. Heiko gaat nu nog een paar foto´s erbij zoeken, die ter illustratie van het verhaal dienen en dan kan het via WeTransfer naar de uitgever in Nederland. Daarna begint de spannende tijd van afwachten tot het eerste concept van de uitgeverij terugkomt en vervolgens de eerste uitgave. Altijd een heel leuk moment, om de eerste vijf exemplaren thuis te ontvangen. Mooi verpakt in een doosje. Dat doosje wordt dan steevast met enige trots opengemaakt. Een jaar later kunnen we aan de verkoopcijfers zien of het boek interessant genoeg is voor lezers. Als dit boek is uitgegeven staan er inmiddels vier boeken op Heiko zijn naam en dat is best wel apart. Via diverse boekenwinkels en sites zijn de boeken te koop, uiteraard via de site van de uitgever Grenzenloos, maar onder andere ook via Bol.com, eBook.nl en Bruna.nl. Zelfs in België kun je voor de boeken terecht op bijvoorbeeld Club.be en standaardboekhandel.be.

Yes! De lucht geveerde stoel is geleverd! Heiko had de stoel, die bedoeld is voor de bijrijdersplaats in onze camper, via een Nederlandse website besteld. Het afleveradres was bij de oudste dochter Elise in Onstwedde. Vanmiddag kregen we een seintje en een foto, dat er een grote doos bij de voordeur stond. Van het bedrijf VidaXL, waar de stoel was besteld. De afmetingen van de doos vielen mee, gezien de grootte van de stoel. Het kan niet anders dan dat het zeer slim gedemonteerd en ingepakt is. Het gewicht viel absoluut niet mee, aldus Elise! Ze had de doos naar binnen geschoven. Die was voor haar te zwaar om te tillen. Binnenkort zal een bevriende vrachtwagenchauffeur, die wekelijks op Zweden rijdt, de stoel voor ons meenemen. Ergens langs de snelweg zal Heiko de man treffen en kan de doos overgenomen worden. Daarna begint het spannende proces van installatie. Daarvoor moet er een beetje gezaagd en gelast worden, samen met buurman Erling. Die heeft namelijk een goed lasapparaat. Volgens Heiko zijn berekeningen moet er acht centimeter van het frame van de huidige stoel afgezaagd/ geslepen worden. Dit om ervoor te zorgen, dat de zitting van de nieuwe stoel nét zo hoog komt als de andere stoel op de bestuurdersplaats. We zijn zo nieuwsgierig of dit soelaas biedt voor mij…

In Zweden wordt een zanger of zangeres, die het land tijdens het Eurovisie Songfestival zal vertegenwoordigen, via een lange reeks tv-programma´s gekozen. Het programma heet Melodiefestivalen. Zes weken lang werd in het programma om de titel gestreden en trekt heel veel kijkers. Het afgelopen weekend was de finale en werd bekend wie de winnaar was. Loreen won het Melodifestivalen voor de tweede keer en mag zodoende opnieuw Zweden vertegenwoordigen in het Eurovisie Songfestival. Loreen was een favoriet sinds de competitie in Malmö. Tegen het einde van het programma stapte de grote favoriet van de avond op het podium. Het gejuich was enorm toen de voormalige winnaar van Eurovisie “Tattoo” uitvoerde. Hieronder de live-uitvoering tijdens Melodiefestivalen.

Op de vraag of er iets was waar ze niet tevreden mee was in de uitvoering, antwoordde ze de gebruikelijke filosofisch: “Nee, ik zeg meestal dat het precies ging zoals het universum wilde dat het zou gaan.” Als Loreen het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool in mei zou winnen, wordt ze “historisch Zweedse”. De enige die het festival eerder ooit twee keer heeft gewonnen, is de Ier Johnny Logan. Als Loreen het kunstje zou herhalen wat ze in 2012 met “Euphorie” deed, komt ze automatisch in het Schlager History Books. Wij gaan in ieder geval kijken!

Het is dooi! De sneeuw smelt in een rap tempo. Gisteren en vandaag regende het. Die regen in combinatie met de temperaturen boven nul zorgt ervoor, dat er weer eens extreem veel water in de slootjes, beekjes en meren staat. Onze brievenbus staat voor de tweede keer in zijn bestaan met zijn voetjes in het water. De nagenoeg altijd droge greppel langs de kant van de weg kan de grote hoeveelheid water nauwelijks verwerken. Gelukkig zijn de voorspellingen, dat het morgen weer droog is en dat het ´s nachts weer licht vriest. Overdag zullen de temperaturen wel boven nul zijn. Een paar graden. Dan gaat het smelten van de sneeuw iets minder snel en hebben de beekjes de kans om het smeltwater op een normale manier af te voeren. Of we deze winter nog weer sneeuw krijgen is nog maar zeer de vraag. Waarschijnlijk gaan wij nu echt richting de lente! En dat is maar goed ook. Daar hebben we echt zin in.

“Na regen komt zonneschijn” is een spreekwoord, die eigenlijk zegt “voorspoed volgt op tegenspoed” of “na lijden komt verblijden”. Het klinkt in mijn oren allemaal een beetje zwaar, als je begrijpt wat ik bedoel. Want in dit geval was het gewoon de waarheid voor wat betreft het weer. Vanmiddag klaarde het een beetje op en zagen we de zon daadwerkelijk af en toe even verschijnen. Toen zag ik iets vreemds aan het dak van de veranda. Daar hangt nog de ledverlichting, alleen hingen er nu wel vele strengen. Er tussen hadden zich ijspegels gevormd! Niet zo opzienbarend als die van de carport, maar wel mooie! Met het zonnetje erop schijnend kregen ze net even dat “meer”. Aan het einde van de dag, na een paar regenbuitjes waren de dunne ijspegeltjes verdwenen… Hoogstwaarschijnlijk krijgen we onderstaande tafereeltjes niet meer te zien de komende weken. We moeten daarvoor wachten op de volgende winter, eind dit jaar.

Vandaag stond er stamppot zoete appels op het menu. Het was alweer een poosje geleden, dat we dit hadden gegeten. Tijdens het telefoongesprek met Heiko zijn ouders, kwam ter sprake wat er door zijn moeder zoal voor hem gekookt zou worden. Dat was onder andere stamppot. Toen gingen in mijn hoofd belletjes rinkelen! Daarom nu stamppot! Met appels uit eigen tuin en met de laatste aardappelen uit diezelfde tuin. Een stukje zuurkoolspek erbij en een van de laatste rookworsten uit Nederland. “Aan tafel, Heiko!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.