Geen widgets gevonden in de zijbalk

Deze dag bestond voornamelijk uit bakken en braden. Niet in de keuken met de oven, maar buiten in de tuin! Wat was het vandaag opnieuw een heerlijke dag. Veel zon, veel warmte, af en toe een wolkje voor de zon en een klein briesje die voor verkoeling zorgde. Een ideale dag om even te zonnebaden en gewoon te niksen! Na een toch wel redelijk drukke week, waren we hier gewoon aan toe. Het grootste deel van de dag hebben we geluierd. En uiteraard zijn we lekker verkleurd. Zo langzamerhand moet het met ons vitamine-D gehalte wel goed zitten, lijkt mij. Handig om de komende winter mee door te komen. Nadat we aan beide zijden goed “doorgebakken” waren, maakten we gebruik van het zwembad om het lichaam eventjes te laten afkoelen. Heerlijk! Wát een zomer! Ons hoor je er niet over klagen hoor. Voor de komende week, waarschijnlijk vanaf dinsdag, worden de temperaturen lager en komt er een beetje regen. Dat laatste is uiteraard meer dan welkom voor de natuur. En ook voor de mens!

Even ter illustratie:
in de kamer was het vandaag 26,4 graden
en de thermometer in de keuken gaf 27 graden aan.
Oftewel, binnen zitten was geen optie.
´s Avonds was het zelfs nog 26,8 graden in de kamer.

Buiten op het terras bij de keuken gaf de thermometer
na de middag en in de schaduw 28 graden aan.
Tenslotte de plek met het hoogst aantal punten was de veranda.
Daar was het vandaag 41 graden!
We waren daar dan ook alleen even voor de foto.
Daarna snel weer naar buiten, de tuin in!

Aan het einde van de dag, toen de zon inmiddels voor het huis stond en er zodoende achter het huis schaduw ontstond, pakte ik de, onlangs gekochte, stickers voor de camper erbij. Via het internet hadden we samen een paar stickers uitgezocht, waarmee we onze camper willen beplakken. Daarmee zou die een iets modernere look krijgen. In verband met de lengte van de stickers, was het fijn dat we dat met z´n tweeën konden doen. Het plaatje stelt een silhouet van een berglandschap voor met enkele bomen.

We hadden twee lange stickers voor de zijkanten besteld en twee kortere voor de voor- en achterkant. De twee langere pasten precies aan de zijkant. Eén kortere hebben we achterop geplakt. De tweede korte hadden we voor de voorkant gedacht. Echter, toen we die ervoor hielden vonden we dat toch niet mooi lijken. Dat werd te druk, dus die lieten we voor wat het was. Ook hadden we nieuwe stickers van Knaus gekocht en er opgeplakt. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en vinden het een enorme opwaardering van onze camper. Ach, na 31 jaar mocht die wel een keer een beetje verwend worden. Toch?

De “bloemgieter-boom” had onder bij de stam ontzettend veel uitlopers. Jonge boompjes, die eigenlijk best nog wel snel groeien ook! Omdat wij genoeg hebben aan één boom, snoeide ik ze vandaag volledig bij de grond af. Hiermee wordt het niet alleen ruimer onder de boom, het bevorderd de groei van de grote boom ook nog eens. Potverpielekesnogaantoezeg! Er kwam maar liefst een kruiwagen vol takjes en uitlopers af! Hopelijk vindt de grote boom dit een goeie actie…

Elise aan de wandel op een van de Waddeneilanden!

Tegen zeven uur belde dochter Elise. Die was een lange wandeling aan het maken rond Onstwedde en dacht: “Hé! Ik kan papa wel even bellen!” Nou, dat “even” werd bijna anderhalf uur! We zijn weer volledig bijgepraat over hun gezinnetje en wat er verder speelt. Nog vier weken lesgeven op school “De Baldekijn” in Stadskanaal en dan breekt voor Elise de grote zomervakantie aan. Na de vakantie gaat ze wisselen van groep. Er gingen twee kleuterjuffen weg en het was al jarenlang Elise haar wens om voor een kleuterklas les te geven. Jarenlang had ze groep 3 en 4 en die lessen kan ze zo langzamerhand wel dromen. Daar zat geen uitdaging meer in. Begrijpelijk. Eind juli gaan ze een paar dagen met Gert zijn ouders naar een huisje in Denemarken en is het de bedoeling om het grote park Legoland te bezoeken.

Het bezoek aan Denemarken én de planning om Legoland te bezoeken bezorgd Elise een beetje nare herinneringen. Jaren geleden waren Heiko en zijn ex-vrouw in Denemarken als gezin en zouden ze op een dagje naar Legoland. Dat was hun echter niet gegund, omdat er vanuit de bosjes naast de snelweg plotsklaps een ree de snelweg overstak. Die ree werd in volle vaart geraakt, precies in het midden van de grill van de auto. De motorkap vloog omhoog en het zicht was volledig verdwenen. Met een snelheid van 110 kilometer per uur! Die gebeurtenis en de nasleep daarvan staan in hun geheugen gegrift. Legoland ging uiteraard niet door en de vakantie werd vroegtijdig afgebroken. We gaan er uiteraard vanuit, dat hun bezoek beter verloopt en dat ze een fantastische mooie dag mogen beleven in Legoland.

Kleinzoon Daan, helemaal links, zal daar zijn ogen in ieder geval uitkijken. Hij heeft zelf héél veel van lego en is een kanjer in het maken van allerlei bouwpakketten. Nadat ze een aantal dagen met Gert zijn ouders hebben doorgebracht rijden ze door naar ons toe. Heerlijk! We kunnen niet wachten tot ze hier zijn! Op een gegeven moment zei Elise dat ze weer thuis was van de wandeling en dat Gert al voor het raam stond te kijken waarom ze niet binnenkwam… Het gesprek werd beëindigd, maar niet voordat Gert en Elise een prettige verjaardag werd gewenst. Onze schoonzoon is morgen jarig!

Ook belden we nog even met Heiko zijn ouders. Met de nadruk op even. Ze zijn ziek en moe. Heiko zijn vader heeft bronchitis volgens de huisarts en heeft daarvoor een kuur gekregen. Die kuur is inmiddels afgemaakt, maar hij is nog niet hersteld. Hij is erg kortademig en moet veel hoesten. Lang praten lukte zodoende niet. De kortademigheid komt uiteraard mede door de hoge buitentemperaturen. Morgen wordt de huisarts weer gebeld voor hulp. Heiko zijn moeder is moe van het verzorgen en van de langdurige warmte. We wilden elkaar ondanks dat graag even zien en horen, echter hielden het kort. Hopelijk gaat het de volgende week weer beter met hun gezondheid. “Beterschap, lieve pap en mam!”

´s Avonds bood moeder natuur
ons nog weer een fantastische kleurrijke hemel.
Geweldig!
Wát een vuur, wat een gloed, wát een mooie dag!

2 gedachten over “Bakken en plakken”
  1. Beterschap voor jullie (schoon) ouders!
    Duimen dat ze snel weer de oude zijn. De afstand is ook nu weer lastig. Gelukkig hebben jullie dat schermpje om ze toch live te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.