Geen widgets gevonden in de zijbalk

Toen we zondagavond met Heiko zijn ouders belden, hoorden we onder andere van Heiko zijn vader, dat zijn computer weer eens “niet deed wat hij wilde!” Dat is al wel eens vaker het geval geweest. Meestal lost Heiko zijn moeder het op en kan hij weer vrolijk op de laptop bezig zijn. Dit keer was het probleem groter en daarom nam ik vanochtend de laptop over. Al snel vond ik het probleem. Nee, dat hadden ze met hun tweeën niet kunnen oplossen. Alhoewel Heiko zijn moeder al wel in de goede richting dacht! Nadat de oplossing verwerkt was sloten we het programma van TeamViewer af, babbelden we nog even en gingen daarna verder met ons eigen ding doen. Weer mooi geregeld, dankzij een klein programmaatje: Heiko zijn vader kan vanmiddag weer computeren!

Omdat Heiko maandag en dinsdag niet aan het werk was geweest, had hij besloten om deze week op woensdag en donderdag heen te gaan. Er zijn immers voldoende bomen die gesnoeid moeten worden. Toen hij om tien voor acht voor het grote ijzeren hek stond en die van het slot deed, zag hij collega Robban aan komen lopen. Die vertelde hem meteen, dat collega Håkan een vrije dag had en dat zij met z´n tweeën op pad konden vandaag. Oké! Vanaf de lijst zocht Heiko naar een geschikt adresje, waarna ze op pad gingen. Na de lunch bleef Heiko binnen, om de lijst te actualiseren en om met Kenth te overleggen. Die was immers twee weken weg geweest. Waar Heiko dacht dat zijn lijst compleet was, reed hij vanmiddag samen met Kenth een rondje en kwamen er zomaar weer een stuk of twintig bomen bij! Kleintjes gelukkig, die Heiko voor zijn eigen rekening kan nemen. Robban maakte de boom af waar hij en Heiko voor de middag mee waren begonnen. Teamwork bij Örtengren!

“Verrassing, lieverd!” Dat was even een binnenkomer! Heiko kwam thuis met een schitterend boeket! Prachtig en wat toch weer lief van hem. Hij voelde zich “schuldig”, nadat ik hem gisteren voor Valentijnsdag een kaartje had gegeven. “Dat was toch niet nodig?” Maar ondertussen was ik er vanzelfsprekend erg blij mee! Van het boeket maakte ik er twee. Er zaten namelijk zoveel tulpen in, dat ik met een paar daarvan een nieuw boeket maakte en ook op een vaas zette. De “echte” kwam in de kamer en de tulpen in de keuken. “Bedankt, Valentijn!”

Yep! Er werd vanavond weer gekookt met falukorv! Maar… Niet op de gebruikelijke manier en zeker niet met de gebruikelijke ingrediënten! Via social media las ik een tip over het maken van een ovenschotel met falukorv en… Zuurkool! Ik moest er even goed over nadenken, omdat ik die combinatie nooit zelf bedacht zou hebben. Echter uiteindelijk ging ik toch overstag: de ovenschotel werd gemaakt!

Er werden tomaten in plakken van ongeveer een halve centimeter gesneden en die kwamen in de ingevette braadslee. De falukorv werd eveneens in plakken gesneden en even licht gebakken. Die werden om en om met de warme zuurkool op de tomaten gelegd. Hier en daar werd op de plakken worst een beetje mosterd gesmeerd. Tenslotte werd geraspte kaas over alles gestrooid. De oven in!

Vijftien minuten later was de kaas gesmolten en had het een mooi kleurtje gekregen. Ik keek vreemd op van de korte braadtijd, maar alles was per slot van rekening al warm. Dus “Aan tafel!” Er werden gebakken aardappeltjes bij gedaan. Hoe het smaakte? Verrassend lekker! Die combinatie is echt aan te raden! Wat ik de volgende keer doe is de tomaten verwisselen met appels. Die waren op. Het origineel was namelijk met appels. Over een paar weekjes maar eens proberen. Dit menu was in ieder geval geslaagd!

Nog even over de nieuwe layout, indeling van de website. Van Oskar kregen we een berichtje, over de verwijzingen onder aan een blogbericht. Die zouden niet meer kloppen. Maar… Die laten nu niet meer het vorige en volgende bericht zien! Nu worden berichten getoond, welke dezelfde “Categorie” in het bericht hebben staan, als het bericht waar je in staat. Bijvoorbeeld in “IJsvissen” werden ondermeer de categorieën Gezondheid en Omgeving genoemd. Het nieuwe programma geeft nu een bericht aan, welke ook een dergelijke categorie in het bericht heeft. Zo hebben “Genoeg adem!” en “Kort, korter… ” beide een verhaaltje in de blog over Gezondheid.
De volgorde van de berichten staat nog altijd op datum in het hoofdscherm. Dat is gelijk gebleven hoor.

2 gedachten over “Weer meekijken in H´zand”
 1. Lekker die zuurkoolschotel!
  Als we met de camper er op uit gaan is dat ook een handige. Kort in de oven dus lekker energie zuinig.. De ingrediënten kan je gewoon bij je hebben of het nu falukorv of rookworst is en zuurkool is ook maar een klein zakje in de voorraad.
  Prima recept Joke.
  Camper is al motorisch helemaal in orde gebracht. Was wel goed maar met tweedehands wil je het echt goed in orde hebben. Binnenkort laten we ook in het campergedeelte en gasgedeelte weer wat verbeteringen aan brengen.
  Ik kan nu ook met de camper rijden. Wel handig leek me. Was wel even spannend de eerste keer maar viel reusachtige mee.
  Groet, Jet

  1. Hej Jet!
   Oh, je brengt me op een idee: inderdaad handig in de camper!
   Wat goed, dat jullie het een en ander in meerdere gedeeltes doen. Komt helemaal goed.
   Dat jij ook kunt rijden is echt handig. Je weet maar nooit. Zo heb ik het meteen met onze eerste ook gedaan en net wat je zegt: valt reuze mee!
   Fijn weekend en groetjes doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.