Geen widgets gevonden in de zijbalk

Om tien uur had Heiko vanochtend een afspraak staan in Aneby. Bij een pedicure of fotvård zoals dat hier heet. Vorig jaar was hij daar eind september voor de eerste keer geweest. Eerder ging hij naar eentje in Tranås, maar die heeft het zo druk, dat haar agenda maandenlang vol zit. Deze dame in Aneby had gelukkig wel tijd. Heiko had namelijk last van zijn voeten tijdens het lopen en wilde graag dat de pedicure de likdoorns weghaalde. Voordat de pedicure aan de slag ging moesten de voeten eerst tien minuten in een badje met lekker warm water en zeep. Dat is een standaard werkwijze hier. Ondanks dat Heiko zich vanochtend had gedouched, moesten de voeten toch in een sopje. Helemaal prima. Daarna werden beide voeten zorgvuldig behandeld en op het laatst volgde nog een massage. Die massage maakt eveneens deel uit van de standaardprocedure bij pedicures hier in Zweden. Precies een uur later was hij klaar en kon er 550 sek (€.55,-) worden afgerekend via Swish. Heiko kan weer goed op zijn voeten staan. Zonder pijn!

Toen hij vanochtend vertrok, lag er al een laagje sneeuw en sneeuwde het op dat moment nog steeds. Dat bleef het werkelijk de hele dag doen. Er vormde zich dan ook langzamerhand een mooi laagje. Vanwege de afspraak bij de pedicure had hij zijn vaste werkdag, de donderdag, omgeruild voor de vrijdag. De voorspellingen voor morgen zijn echter, dat er nog ongeveer tien centimeter sneeuw zal vallen. Geen weer voor het snoeien van bomen! Misschien kan hij iets op kantoor doen. Gisteren belde Kenth hem om te vertellen, dat er een postbakje was gemaakt voor inkomende post voor Heiko! Zo langzamerhand krijgt het kantoorwerk voor Heiko meer vorm. Met de nadruk op “langzamerhand”. Kenth heeft moeite met het loslaten van dingen die hij al vele jaren zelf heeft gedaan. Tegelijkertijd ziet hij in, dat het zo niet langer gaat. Alle begrip voor en je moet hem dan ook niet te veel druk opleggen. Wordt vervolgd.

Na de middag was Heiko, net als ik, achter de laptop bezig. Een stukje tekst schrijven voor onze website, een achterlicht bestellen voor de aanhanger… Hoezo? Nou, dat kwam zo: De aanhanger werd achteruit richting een stapel hout gereden, maar helaas reed Heiko nét even te dichtbij. Een stronk kwam tegen het linker achterlicht aan en die was vervolgens meteen kapot. Zo´n glaasje kan ook helemaal niets meer hebben…

Het is overigens niet de eerste keer, dat het gebeurde en waarschijnlijk ook niet de laatste keer. Via de website van Autoexperten.se werd een nieuwe besteld. Verder werd bijvoorbeeld nog even gewerkt aan de lijst van de bomen die gesnoeid moeten worden of al zijn gesnoeid. En daarmee vloog de middag weer om. Het oorspronkelijke plan om verder te gaan met het zagen van de dikke boomstam, die aan de andere kant van ons beekje nog steeds ligt te wachten, viel vanwege de sneeuw in het water…

Sinds een paar maanden hadden we de grote, houten, ouderwetse timmermanswerkbank te koop staan. Wij hadden die verkregen bij de koop van ons vakantiehuis in Hällaryd. Nadat we het huis in Ödarp hadden gekocht, namen we die grote werkbank mee. We vonden dat gewoon een prachtig mooi ding. Eveneens handig tijdens het klussen. Echter nadat besloten werd om de “werkruimte” om te toveren naar een wc/ doucheruimte werd een ander werkblad gekozen. Een oud keukenblok verhuisde naar de garage en dat werd de nieuwe werkbank. De ouderwetse werd op Marketplace te koop aangeboden. Het was niet de enige die daar te koop stond trouwens. Die van ons was wel de grootste. Tegelijkertijd daarmee voor ons een grote sta-in-de-weg, nadat hij zijn functie had verloren.

Gisteren reageerde er iemand op de advertentie. Die had er serieuze belangstelling voor en wilde vandaag komen kijken. Nou, kom maar langs! Eerst zien dan geloven, want er zijn diverse oplichters actief op Marketplace. We hebben al eerder reacties gehad en dat bleken criminelen te zijn. Deze mensen spraken af om drie uur vanmiddag en inderdaad: stipt om drie uur reed er een auto met een aanhanger onze oprit op. Een man en een vrouw stapten uit. Heiko liep met hen naar de garage waar de werkbank stond en die werd kritisch door de man bekeken. De werkbank werd goedgekeurd en gekocht! Geweldig! Fijn dat het oude ding weer een nieuwe gebruiker krijgt. De werkbank die vanuit Hällaryd (Vetlanda) verhuisde naar Ödarp, ging nu onderweg naar Nässjö en heeft daarmee al een behoorlijk aantal kilometers afgelegd. “Veel plezier ermee, meneer en mevrouw Koper!” 

In het kader van het Zweedse NAVO-lidmaatschap lijkt er beweging te zijn. De gesprekken tussen Zweden, Finland en Turkije zullen “ergens in maart” worden hervat, zei premier Kristersson. Dit werd woensdag in Turkije vanuit Ankara bevestigd en een exacte datum zal binnenkort worden vastgesteld. De NAVO-gesprekken tussen de drie landen liggen stil sinds de koranverbranding in Stockholm. Eind januari. In een interview zei Kristersson, dat de gesprekken half maart worden hervat. Turkije heeft eerder aangegeven alleen de NAVO-aanvraag van Finland te willen ratificeren, bekrachtigen. Tijdens een persconferentie op maandag, samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken, opende de Turkse minister van Buitenlandse Zaken echter de mogelijkheid voor meer ontmoetingen met, zowel Zweden, als Finland! Naast Turkije moet ook Hongarije het lidmaatschap van Zweden goedkeuren. Ook dat zal in maart plaatsvinden. Aldus Kristersson.

Het beeld van Norbert

We zijn heel erg blij, dat er zoveel tevreden zijn, zo niet “erg gecharmeerd” van onze nieuwe layout. Menig hebben gereageerd, al dan niet via de site zelf. Wie ook reageerde was Norbert. Die begon (heel tactisch) met complimenten en daarna gaf hij aan dat hij iets “bijzonders” had gevonden. Bij de linkjes in de diverse pagina´s, over bijvoorbeeld “Wie?” en “Waar?” kreeg hij een blokje te zien met daarin “foto” geschreven. Hij vroeg of dat de bedoeling was geweest. De links werkten wel gewoon. Nou zagen wij die blokjes zelf niet en daarmee vroeg ik hem om een schermafdruk te sturen. Dat deed hij en warempel! Hij had gelijk!

Het beeld van ons

Wij kregen dit niet te zien. Wij zagen alleen maar kleine blokjes. Dát moest anders! En zo snel mogelijk! Met dat idee begon ik te zoeken: “Waar zat nou dat euvel?” en het belangrijkste “Hoe kan ik dit aanpassen?” Al snel kwam ik erachter, dat door het nieuwe thema, de eerdere icoontjes van de links waren verdwenen. Zo maar! Floep! Weg! Gelukkig kon ik al snel beginnen met aanpassen, want in het nieuwe thema waren ook dergelijke icoontjes te vinden.

Er moesten voor alle linkjes (!) nieuwe “knoppen” aangemaakt worden. Mét daarin de link naar de betreffende pagina. Dat was even een gepuzzel hoor: eerst nieuwe knoppen aanmaken met daarin de juiste tekst. Daarna, in een ander tabblad, de juiste pagina opzoeken die gebruikt moest worden. De zogenaamde URL daarvan moest namelijk gekopieerd worden. Een URL staat voor Uniform Resource Locator en is het adres van een website op internet. Dat adres werd geplakt onder de nieuwe knop. Even controleren, de oude knoppen weghalen en klaar! Dat herhaalde zich ongeveer 30 keer… Het was meer tijdrovend, dan ingewikkeld hoor. We zijn blij, dat Norbert ons erop attent maakte!

Al vanaf maandag hoorden we een zwaar geluid van een machine. Die moest hier ergens in de buurt aan het werk zijn, maar waar? Vanochtend kwam Heiko terug vanuit Aneby en zag hij een vreemd apparaat staan, bij het stuk bos dat eind vorig jaar is weggehaald. Tegenover de oprit van onze buren en vlak bij ons. Hij reed ernaartoe en maakte er foto´s van. Hij kon er niet meteen achter komen wat voor apparaat het nu eigenlijk was. Het was een bosbouwmachine. Dat was duidelijk. Wat is zijn functie? Ik zette de foto in Google en vroeg om vergelijkbare plaatjes. Die vond het systeem! Zodoende kwamen we erachter, dat het een “sleuventrekker” is. Deze machine trekt in het ogenschijnlijk ontoegankelijke landschap, vanwege de vele wortels en stronken, een paar sleuven. In die sleuven, waar de grond nu los is gewoeld, worden later de nieuwe boompjes gepoot. Duizenden jonge stekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.