Geen widgets gevonden in de zijbalk

Heiko maakte een rondje in Tranås. Met een volle auto, ehhh… Volvo, reed hij hiervandaan. Hij had in zijn hoofd al een bepaalde route gepland. Voordat hij in Tranås was, moest eerst de spekgladde weg daarnaartoe veilig afgelegd worden. Het had de afgelopen nacht een heel klein beetje gesneeuwd. Blijkbaar ruim voldoende om de weg spekglad te maken. Dat heeft men bij de gladheidsbestrijding niet goed ingezien, want er was slechts minimaal met grof zand gestrooid. In een rustig tempo reed Heiko zodoende richting het noorden. Hij stopte als eerste bij de vuilcontainers ofwel de milieustraat. Dat laatste klinkt uiteraard veel beter. Het plastic, blik, verpakkingsmateriaal, glas en papier werd in de daarvoor bestemde containers gedaan.

De tweede stop was bij de vuilnisbelt, soptipp, återvinningscentral of kretslopp genoemd hier. Het milieupark! Daar liet hij een paar flessen oud vet en frituurvet achter en ook restanten van de tempex platen, die hij had gebruikt voor het isoleren van het dakje in de serre. Hierna stuurde hij de Volvo naar Erikshjälpen aan de Storgatan, de Hoofdstraat van Tranås. Daar leverde hij een tas met kerstversierselen in. Ja, ja! We hebben eindelijk maar toch een beetje opgeruimd. Via Erikshjälpen kan het weer verkocht worden, terwijl de opbrengst naar een goed doel gaat. Vlak bij die winkel bevond zich de apotheek waar hij medicijnen moest halen. Deze keer niet voor mij, maar voor hemzelf. Pijnstillers voor de rug- en heuppijn. Vervolgens reed hij naar de supermarkt voor een paar boodschapjes, om even later aan de andere kant van de stad Tranås de tank weer vol te gooien met diesel. Tenslotte besloot hij om nog even zijn gezicht te laten zien bij Örtengren. Die bleek er niet te zijn. Van collega´s vernam Heiko, dat Kenth ziek was. Hij was erg verkouden.

Na een kort praatje werd de terugrit aanvaard over de nog steeds zeer glibberige weg. Veilig en zonder schade bereikte hij Ödarp, waar ik zijn belevenissen kreeg te horen. Helaas had hij mijn WhatsApp berichtje niet meer gezien. Daarin vroeg ik hem namelijk om nog ergens een stoomstrijkijzer te kopen. Ik was in de tvättstuga met mijn “hobby” bezig, toen plotsklaps de stroom uitviel. Hmmm… Vreemd. In de schakelkast resette ik de schakelaar en ging daarna verder met strijken. Binnen vijf minuten viel de stroom opnieuw weg. Nou ja zeg! Toen het vervolgens nog een derde keer gebeurde wist ik het zeker: het kwam door het strijkijzer! Er lekte al een paar keer water uit het reservoir, dat voor de stoom gebruikt wordt. Dat was waarschijnlijk (mede) het probleem. Ik gooide het water eruit en zette het apparaat op een lagere stand, waarmee ik het strijkgoed nog net af kon maken. De laatste minuten begon het een beetje branderig te ruiken… Binnenkort op zoek naar een nieuw stroomstrijkijzer. Nee, het heeft geen haast hoor…

Omdat we een beetje uitgekeken zijn op de televisie, bogen we ons vanavond nog even samen over de puzzel van 2.000 stukjes. Gisteravond had ik de bovenste rand gelegd. Na telling bleken dat 55 stukjes te zijn. Er zijn dus nog slechts 1.945 stukjes te gaan! Met z´n tweeën zijn dat niet meer dan ongeveer 970 stukjes per persoon. Als we nu 25 stukjes per persoon per dag kunnen leggen, moet de puzzel na ongeveer 40 dagen klaar zijn. Ohhh! Dat is dan al halverwege februari! Aan het einde van de avond was de rand nagenoeg klaar. Er missen nog vier stukjes. Ook heb ik hier en daar een paar andere stukjes aan elkaar kunnen leggen. Een mooi resultaat voor vandaag. Er zijn veel meer dan 50 stukjes weggelegd, dus misschien is de puzzel begin februari al klaar.

Na een half uurtje samen puzzelen verdween Heiko trouwens naar de kamer. Hij wilde inloggen op Ziggo TV, om de finale van het wereldkampioenschap darten te bekijken. De strijd ging tussen Michael Smith en Michael van Gerwen. Helaas bleek dat het darten niet werd uitgezonden via Ziggo. In plaats daarvan werd het uitgezonden via ViaPlay. Daarop konden wij niet inloggen. Dankzij vriend Jan uit Assen lukte het toch! Heiko mocht voor vanavond even meeliften op hun abonnement. Super! Geweldig bedankt, Jan! Helaas liep de wedstrijd niet goed af voor de Nederlander Michael van Gerwen. Hij verloor de finale en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Daarmee kreeg hij “slechts” ongeveer 250.000 euro. De winnaar kreeg het dubbele. Niet slecht voor een paar avondjes darten. Toch? “Heiko, wanneer ga jij weer verder met oefenen?”

Dat zou hij natúúrlijk nu wel willen doen. Probleempje! Vanmiddag had ik mijn hobbyhokje leeggehaald en alles uitgestald in de kelder. Het staat vól! Je kunt je wel voorstellen, dat het hokje daarmee ook vol stond. In verhouding is het immers vrij klein en als je dan ziet wat er nu allemaal op de grond ligt… Volgens mij geen overbodige luxe! De komende dagen ga ik het een en ander sorteren. Soms bewaar ik gewoon te veel: “Oh, dat is leuk om … mee te maken! Nee, niet weggooien, dat kan ik nog wel weer gebruiken voor het knutselen!” Alleen komt het er niet altijd van. Er zal dan ook zeker het een en ander weggegooid worden, bijvoorbeeld de vele lege wc- en keukenrollen en kartonnen eiertrays. Als alles weer is opgeruimd dán mag Heiko weer gaan darten en gaan trainen voor de wereldtitel!

2 gedachten over ““Ruikende” strijkijzer!”
  1. Tja eerst rommel en de boel opknappen en daarna alles wee netjes opbergen. Kan er gelijk gekeken worden of er weer iets weg kan…… Ja toch?

    1. Zeker eerst rommel maken. Op zijn tijd ook heerlijk hoor! Vooral voor eentje zoals ik. Er is best wel wat weggedaan.
      Heerlijk, dat er inmiddels weer veel ruimte is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.