Geen widgets gevonden in de zijbalk

Tijdens het ontbijt vanmorgen keek Heiko uit het raam en zag ineens een ree staan. Meteen naast de carport en in het hoge gras. Snel haalde ik mijn camera, om een paar foto´s te kunnen maken. Dat viel nog niet mee, omdat ze half achter de carport stond. Steeds was er iets van takjes of hoog onkruid in het gezichtsveld van de camera en kreeg ik geen scherp beeld. Van de twintig foto´s zijn er dan ook slechts drie gelukt. Terwijl ik probeerde een foto te maken zag ik ineens dat er niet eentje stond, maar twee!

Het leek alsof ze de carport aan het inspecteren waren, maar wellicht waren ze gewoon op zoek naar eten. Onze dag begon in ieder geval weer goed met twee van deze lieve beestjes. En dat zo dicht bij ons huis! Ree nummer twee kreeg mij in de gaten toen ik de keukendeur uitstapte en vanaf het terras een paar foto´s wilde maken. Op de knieën. Zodoende kon ik bovenstaande foto´s maken, waarbij ze recht in de camera keek. Kijkt ze nou een beetje scheel?

Vandaag zijn we naar Eksjö geweest om een paar boodschapjes te doen. Heiko was vrij vandaag, zodat we samen konden gaan. We wilden bij de DollarStore kijken naar een voetbal voor de kleinkinderen, die vanaf zaterdag in Zweden hun vakantie vieren. Daar liepen we langs de afdeling met de spullen voor Halloween. Wát een uitgebreide keuze in griezelartikelen! Van spoken in diverse uitvoeringen, tot plastic skeletten en zelfs namaak darmen en hersenen. Met het nodige bloed. Allemaal spullen om kinderen angst aan te jagen. Een vreemd gebeuren eigenlijk. Daarmee vergeleken is de Nederlandse zwarte Piet een lieverdje!

Tot nu toe hebben we nog nooit aandacht geschonken aan het, uit Amerika overgewaaide, Halloween feest. Vanwege de komst van de kleinkinderen dachten we er toch maar een klein beetje werk van te maken. We kochten een paar papieren bordjes, bekertjes en servetten met een Halloween motief. We vonden bij de DollarStore verder gelukkig ook wat we zochten en reden daarna verder naar de supermarkt. Bij de Lidl moesten we eventjes in de auto blijven zitten, alvorens we droog naar binnen konden gaan. Er trokken ineens hele stevige buien over Eksjö, waarvan eentje zelfs met hagelstenen. De heenreis was het prachtig weer geweest en toen we later terug waren in Ödarp. bleek dat daar geen drup was gevallen…

Toen we, nadat we weer thuis waren, uit de auto stapten liepen we nog even naar de grote appelboom. Aan het begin van dit jaar had Heiko die enorm geschoeid, omdat er vorig jaar veel kapotte appels inzaten. Het advies van Örtengren was toen om de boom flink te snoeien. Die actie levert nu veel minder appels op, echter wel veel grotere! Een van de laaghangende appels, met een mooi rood kleurtje, hebben we geplukt en binnen meteen geschild. We wilden wel eens even proeven of ze nu rijp zijn en wat de smaak is.

Nou, de appel was rijp, heerlijk zacht van smaak en goed sappig. Kortom, een heel lekker appeltje. We waren de smaak namelijk alweer vergeten, omdat we er vorig jaar niets van hadden gegeten. In alle appels zat toen rottigheid en uiteindelijk zijn alle appels naar de elanden gegaan. Dat hebben we kunnen vastleggen op de wildcamera. Helaas voor de elanden gaat dat dit jaar niet gebeuren! Gelukkig is er nog een andere appelboom, een wilde, waarvan ze de (kleine) appeltjes inmiddels hebben opgegeten. Binnenkort wordt de rest van de grote appelboom geoogst. De andere vijftien.

´s Middags ging ik samen met Ebba op stap. We liepen achter ons huis het land op, in de hoop daar verschillende vormen en gekleurde bladeren, lijsterbessen, dennenappels, eikels en meer te vinden. Vorige week had Heiko al een grote emmer vol met kastanjes meegenomen vanuit Tranås. Bij toeval vond hij bij een wooncomplex een gigantisch grote kastanjeboom. Veel zie je ze hier niet, net als eikenbomen. Als je dus op zoek bent naar kastanjes en eikels in onze omgeving, zul je echt even moeten zoeken. Het duurde nu even voordat ik kleinere dennenappels had. Niet die langwerpige, kegelachtige. Die had ik al genoeg uit het gras verzameld, uit eigen tuin. Uiteindelijk vond ik ze in het hoge gras, onder een spar aan de weg.

Alle verzamelde spulletjes zijn uiteraard voor de kleinkinderen. Inderdaad om mee te knutselen. De grote bladeren heb ik in boeken gedaan, zodat ze kunnen drogen en daarbij mooi plat blijven. Morgen ga ik via internet een aantal knutselvoorbeelden opzoeken en printen, zodat we een paar voorbeelden voor ze hebben, om na te maken. Mijn fantasie is groot, maar misschien te groot voor die kleintjes. Het moet uiteindelijk eenvoudig zijn en beslist niet te ingewikkeld om te maken of te doen. Wellicht dat Pinterest uitkomst kan bieden.

Kennen jullie het spel padel? Nou hier weten ze wel degelijk wat het is! Het spel is ongelofelijk populair en de padelhallen worden overal gebouwd. Zowel overdekt als in de open lucht. Ze komen nog sneller dan de paddenstoelen de grond uit! Wat is het eigenlijk en hoe is het ontstaan? Tijdens een informeel bezoek aan Mexico, al in het begin van de jaren zeventig, maakte de Spaanse prins kennis met padelen. Het was een balspel, die verwant was aan tennis en squash en bestond uit het spelen van de bal via de muren en dat met houten padels. Een goede vriend was al enthousiast over de snelle sport en liet op zijn perceel een kleinere tennisbaan bouwen, met muren erom heen van drie meter hoog. De prins was zo opgetogen, dat hij kort daarna een soortgelijke aanpak begon, met echter verbeteringen in, zowel de regelgeving, als het ontwerp van de baan. Padel was geboren (eigenlijk herboren) en de rest is, zoals men vaak zegt, geschiedenis.

Het duurde namelijk niet lang voordat steeds meer vrienden begonnen met padelen. Een Argentijnse miljonair besloot de sport mee naar zijn land te nemen. Op zijn zachtst gezegd een succesvolle export, die in slechts enkele jaren meer dan 10.000 cursussen opleverde. Tegenwoordig is padel niet alleen een van de belangrijkste sporten van Argentinië, met bijna 4 miljoen actieve spelers, maar het heeft zich ook wereldwijd verspreid. Het is nu een van ’s werelds meest groeiende en populaire sporten. Er is zelfs een internationale padel-federatie van 19 lidstaten, met Europese- en wereldkampioenschappen. Nogmaals het spel is een mix van tennis en squash. Een perfecte sport voor wie een nieuwe, groeiende vorm van bewegen wil proberen en ondertussen echt plezier wil hebben. Padel is sociaal, gemakkelijk te leren en geschikt voor iedereen. Grote en kleine spelers, jong of oud (-er), met of zonder voorkennis. Als je een bal kunt slaan, kun je ook padel spelen. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.