Geen widgets gevonden in de zijbalk

Na het geslenter van gisteren in Linköping, was het voor mij even pas-op-de-plaats en dat kwam “goed uit”. Want ik kon met het fotoalbum verder, weet je nog? Ik zette mij achter de laptop en ging verder met het voorbereiden van het fotoalbum. Had het haast? Ja, wel een beetje en wel om drie redenen. Önskefoto, wiens software ik altijd gebruik en waar ik dit album eveneens maak, had een aanbieding. Ze gaven maar liefst 50% korting op een fotoalbum, mits die voor de 11e van de 11e bij hun was besteld. Dat scheelde een hoop! Daarnaast wilde ik het fotoalbum graag af hebben in verband met mijn naderend bezoekje aan het ziekenhuis. Plus daarbij nog eens ons geplande bezoek aan Nederland. Volgende week woensdag mag ik mij ´s morgens in het ziekenhuis van Eksjö melden voor de injectie in de rug en ik weet niet hoe ik me nadien voel. Het is dan maar beter dat dit album alvast klaar is. Daarnaast hebben we uiteraard te maken met een druk- en levertijd van het album. Kortom: voldoende redenen om het maar snel af te maken.

Heiko ging weer eens met hout spelen. Hij wilde de gezaagde blokken hout kloven. Het was de hele dag een beetje wisselvallig qua neerslag, maar op dat moment was het droog. Profiteren! Met het kloven was hij ongeveer twee uur bezig. Precies de periode, dat het volgens de weersvoorspellers droog zou zijn. Twee uur arbeid betekent, dat er ongeveer een kuub is gekloofd en gestapeld. Dat ligt nu te drogen in houtstek twee, aan de linker kant. Die linkerkant ligt inmiddels voor de helft vol, wat overeenkomt met 7,5 kuub hout. De totale voorraad is nog steeds 80 kuub en dat is mooi. Het blijft op niveau. Liever nog zou Heiko naar 100 kuub gaan, echter gaat het niet meer zo snel op dit moment. Bomen zijn er nog wel, de energie ontbreekt echter een beetje en met de huidige rug- en heupklachten blijft het bij kortere inzetten per dag.

Deze foto werd gemaakt met de groothoeklens!

Na de middag gingen we samen de achterste overloop leegmaken. Dat gedeelte werd door de vorige eigenaren trouwens als tv-kamer hebben gebruikt. We willen de vloer wit gaan verven. De huidige parketvloer is behoorlijk beschadigd. Het is echter wel een hele goeie en dikke parketvloer en feitelijk zonde om het eruit te halen. In tijdschriften over woninginrichtingen zien we vaak huizen met een wit geverfde vloer en dat vinden we beide prachtig! Daarom willen we eens kijken hoe het lijkt, nadat we deze vloer ook wit hebben geverfd. Lijkt dat goed, dan wordt nagenoeg de hele boevenverdieping wit geverfd. Lijkt het niet, dan kan de vloer er alsnog uitgehaald worden. Of er wordt een lichte laminaat overheen gelegd.

Met de groothoeklens krijg je alles op de foto!

Nu de ruimte toch leeg is, gaan we ook een wandje opnieuw behangen. Daarvoor hadden we gisteren een paar rollen behang meegenomen. Alles wat in de ruimte stond verplaatsten we vanmiddag tijdelijk naar de fitnessruimte. Daar kun je nu eventjes geen voet meer verzetten. De boekenkasten liggen beide op de grond, alle boeken liggen her en der op stapels op de vloer, de kastjes met cd´s staan tegen de wand en de lamp en schommelstoel konden er ook nog bij in. Even later kwamen ook nog de gordijnen ergens te liggen… Een poosje geen gespring en oefeningen meer.

Aan het einde van de middag startte Heiko de zitgrasmaaier nog, om hoogstwaarschijnlijk voor de allerlaatste keer dit jaar het blad van het gras te verzamelen. De laatste blaadjes zijn inmiddels van de bomen gevallen, zodat er niets meer bij komt. Het wachten was op de vele bladeren van de grote appelboom. Het bladruimen met de zitmaaier is erg eenvoudig en kost bijna geen moeite. In Blijham moesten we alles met een bladhark doen. Daar hadden we ook een grote tuin en een zitmaaier, maar die had geen opvangbakken. Dit is toch wel ideaal hoor.

Toen hij klaar was parkeerde hij de zitmaaier in de garage onder het huis. Daar staat ook het sneeuwblad en die wil hij er binnenkort onder monteren. Ter voorbereiding op de sneeuw die hopelijk gaat vallen. Tot nu toe is die sneeuw alleen nog maar in noord Zweden gevallen. We wachten het rustig af. Meestal komt er wel sneeuw aan het eind van het jaar, maar dat verdwijnt ook weer. De echte winter, met het meeste sneeuw, begint de laatste jaren eind januari, begin februari en duurt dan tot april. Maar wie weet hoe onze winter er dit jaar uit gaat zien. Je weet het immers nooit met het weer: “het kan vriezen, het kan dooien…”

“Hellup! Ik heb een mooie blouse, die op de hand gewassen moet worden. Maar nou kan ik op de wasmachine de knop “Handwas” niet vinden. Wel zitten er allerlei knopjes op die ik niet begrijp. Zo is er bijvoorbeeld het knopje “Voorwas”. Echter ik wil de achterkant óók gewassen hebben! En dan de knop “Weken”. Pfff…. Ik wilde het liever vandaag nog klaar hebben… Nóg zo’n onzinnig knopje op mijn wasmachine: “Hoofdwas”! Mijn hoofd was ik altijd onder de kraan of onder de douche. Bovendien heb ik het geprobeerd. Maar als ik mijn hoofd in de wasmachine doe, gaat het deurtje niet meer dicht! Laat met het maar niet hebben over dat “wasbolletje”, want daar past nog niet eens één sok in! Laat staan een blouse! Ik snap het eventjes helemaal niet meer…”

2 gedachten over “Overloop leeggehaald”
 1. Aparte wasmachine hoor Joke!
  Maar wel kreatief uitgelegd….
  By the way: we hebben zaterdag toch ook maar even wat oliebollen gekocht. Moet zeggen, ze smaken naar meer.
  Dat gaat ook wel gebeuren! ;×)

  1. Hej!
   Ja, die wasmachine… Denk, dat ik er maar afscheid van neem en een betere ga zoeken 😉
   Oh! Hebben jullie ook oliebollen gekocht??? Lekker dus…
   Nou wordt het toch tijd, dat wij ze ook krijgen! Het water loopt me in de mond terwijl ik dit schrijf!
   Je hoort er nog wel van!

   Geniet van deze dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.