Geen widgets gevonden in de zijbalk

Is het geen leuke mat? Deze ligt sinds een paar dagen in de kamer bij… Ja! Merle, Daan en Jelte! Onze kleinkinderen zijn alle drie genoemd op dit prachtig exemplaar. Het is vast geen deurmat, want dan zou het bijna jammer zijn om de voeten erop te vegen. Toch? Nee, deze ligt bij de kachel. Zo kan Sinterklaas meteen zien wie er in het huis wonen. Stel je voor, dat de goedheiligman zich zou vergissen. Nee, duidelijker kunnen ze het voor hem niet maken. Nu maar afwachten wat er in de schoentjes komt!

Vanochtend moest er “even” iets geprint worden. Dat komt niet zo heel vaak voor. Dat bleek ook wel uit het feit, dat op deze nieuwe laptop de printer nog niet eens was geïnstalleerd! Wat een “uitdaging”. De printer werd aangesloten in de hoop, dat de laptop hem zonder moeite zou vinden. Dus zou herkennen. Nee dus! Toen maar op zoek naar installatiemateriaal voor onze Canon. Daar ging veel tijd mee gemoeid, want het programma was heel moeilijk te vinden. Eenmaal toch gevonden werd het meteen geïnstalleerd.

Toen moest nog “even” de printer driver op de laptop gezet worden. Oh kee. Maar weer op zoek naar een download daarvoor. Uiteindelijk kon ik na anderhalf uur eindelijk maar toch de printkop uitlijnen, waarmee de laptop aangaf, dat alles goed was geïnstalleerd. En ja! Daarna kon direct het een en ander geprint worden. Zonder problemen. Gelukkig is dit een eenmalig gebeuren en weet ik nu voor een volgende nieuwe laptop, hoe ik het moet doen. Eind goed, al goed!

Heiko begon met het verven van de vloer van de achterste overloop. Of eigenlijk begon hij met de plinten. Nadat die een keer wit waren geverfd met een kwast, pakte hij een rollertje en een verfbakje en begon hij aan de vloer. Even goed nadenken waar je begint natuurlijk, zodat je niet in een hoek eindigt waar je niet meer uit kunt komen… Hij begon zodoende in de uiterste linker hoek en werkte naar de kastenwand toe. Daarna pakte hij de nis rechts mee en ging richting de deur. Als laatste bleef er een smalle strook in het midden over en die werd, achteruit kruipend, naar de deur wit gerold. Plank voor plank veranderde het van bruin naar wit. “Wát een verschil!”

Op zich ging het nog redelijk snel met de roller. Na een uur was de eerste laag verf op de oude parketvloer op de overloop een feit! Heiko hield echter zijn overal aan en borg ook de kwast en de roller niet op. Hij zag, toen de verf aan de linkerzijde van de kamer opdroogde, dat het bruine er nog wel weer doorkwam. Zodoende besloot hij dat het nog een keer gedaan moest worden. Uiteraard pas nadat de eerste laag droog was. Het was slijtvaste vloerverf op waterbasis, waardoor het niet rook en tegelijkertijd wel snel droogde. Perfect!

Tegelijkertijd was ik een kamertje verderop, een wandje in onze slaapkamer aan het behangen. In de slaapkamer hadden we vijf jaar geleden drie wanden met één soort behang behangen en achter ons bed een wand met grijze stenen. Daar waren we eigenlijk wel een beetje op uitgekeken. We wilden iets op de wand wat meer “leefde”. Bloemen leven meer dan stenen, dus het werden bloemen. Ik begon in de rechterhoek en ook daar bleek meteen, dat het huis of althans de wanden niet recht staan. Bovenin een klein beetje geven en onderin een klein beetje nemen en in het midden laten zoals het is. De eerste nieuwe rol naast het oude behang leek verschrikkelijk moet ik eerlijk zeggen, maar gaandeweg werd het wandje helemaal bedekt met de nieuwe behang en kwam het gewenste resultaat in beeld. Ook dit behang moest weer op patroon geknipt en geplakt worden, wat de nodige extra tijd in beslag nam.

Na een rustpauze, wat eveneens een droogpauze was, begon Heiko aan de tweede laag. Opnieuw begon hij in de verste hoek vanaf de deur en werkte plank voor plank af. Je kon duidelijk zien, dat de tweede laag voor een diepere witte kleur zorgde. Het bruine kwam er veel minder doorheen schijnen. Zouden de kasten er morgen weer in teruggeplaatst kunnen worden? We zien het eindresultaat morgen met spanning tegemoet. Tot zover zijn we in ieder geval al gekomen en tevreden!

Nadat alle rollen geplakt waren, maakten we de slaapkamer weer schoon en zetten we samen het bed en de nachtkastjes weer terug. Daarna maakten we het bed op, met pas gewassen beddengoed, zodat we ´s avonds op een lekker fris bedje, met een nieuwe achterwand, konden gaan slapen. Uiteraard met een tevreden gevoel over de gedane klussen. Het behang is er naar onze mening mooi ingekomen en de gekozen print vinden we vele malen mooier dan die van het oude behang!

Vanaf het afgelopen weekend staan de kerstfilms weer geprogrammeerd op een tv-zender. Op dit moment nog maar een per avond, maar dat worden er straks twee. En als ik me het goed herinner kunnen we op enig moment zelfs kiezen uit drie verschillende kerstfilms op een en dezelfde avond! Deze film ging over een dame van de afdeling Marketing, die van de directeur van een groot bedrijf, een paar weken voor Kerst de verantwoordelijkheid kreeg, om voor een grote omzet te zorgen van een bepaald luxe product. De mensen moesten via een campagne aangespoord worden, om dat product te kopen voor zijn of haar partner. Als kerstgeschenk. Uiteraard kwam er veel stress bij kijken en…. Liefde. Blijft leuk vind ik, al is het wel zo, dat je na de eerste drie kerstfilms, de volgende veertig niet meer hoeft te zien, om te weten hoe ze aflopen…

Onze vriend Wilfred las over het fotoalbum, dat ik maakte voor Heiko zijn vader. In een reactie schreef hij, dat het wel leuk zou zijn, om een paar foto´s van het metamorfose traject op de website te zetten. Nou, dat vonden wij ook wel een leuk idee. Alles is in principe al een keer benoemd op onze site. In 2017 en 2018 is uitgebreid verslag gedaan van onze “renovatie” van het huis. Maar omdat de website te groot werd (met de vele teksten en foto´s) moesten we een aantal jaargangen verwijderen. De oude blogs zijn daarmee weg en daarbij komt, dat er ondertussen een heleboel nieuwe lezers bij zijn gekomen. Die hebben die oude blogs überhaupt niet kunnen zien. We besloten om Wilfred zijn idee over te nemen en zullen vanaf nu een paar keer een bepaalde verandering van ons huis in beeld brengen.

Deel I van de metamorfose van Björkhaga 1: We beginnen met de voorgevel met de voordeur. Het meest in het oog springen toch wel die grote coniferen. Die ontnamen het zicht op het huis en maakten het binnen donkerder. Die werden al vrij snel na de koop weggezaagd. De betontrap met meerdere kleuren kreeg een egale kleur grijs en de hekwerkjes links en rechts van de trap werden zwart geverfd. Het portiekje werd opgefrist met een heldere witte verflaag en werd dichtgezet met een wandje, met daarboven glas. De tegels van het paadje vanaf de weg naar de voordeur werd weer tevoorschijn gehaald door het onkruid- en mosvrij te maken. Er kwam zelfs nog een hogedrukspuit aan te pas om hem schoon te krijgen. Een jaar later werden nieuwe ramen geplaatst en maakte Heiko lijsten om de kozijnen. Nog even een likje verf op de dakgoten en regenpijpen en… Het ziet er héél anders uit!

2 gedachten over “Opnieuw wandje behangen”
  1. Leuk! Maar wat een verschil zeg! Heiko heeft echt eer van z’n werk. Wat vonden de vorige eigenaren van jullie metamorfose van het huis en tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.