Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het was vandaag een grauwe, trieste dag. Mistig. De wereld was dan ook klein, toen we naar de plaats Nässjö reden. Op de tv had ik een commercial gezien van Specsavers, waar ik vorig jaar mijn huidige bril had gekocht. Ze hebben al een tijdje een aanbieding, waarbij je bij de aankoop van een montuur van minstens €.79,50 gratis glazen krijgt. Zelfs multifocale glazen. Als het zo goedkoop is, wil ik nog graag een tweede bril. Dit bezoekje konden we meteen combineren met een bezoekje aan de winkel Öob, omdat de kattenbakvulling op is en dat haal ik daar altijd. Meestal in Tranås hoor. Tenslotte stond de winkel Biltema op ons lijstje. De laatste dagen kijkt Heiko elke dag minstens twee keer op Marketplace of er misschien een goede tweedehands klover te koop staat. Tot twee keer toe had hij er eentje gevonden, die voldoende drukkracht had. Echter moesten we dan wel minstens drie tot drie-en-een-halfuur rijden om de machine te halen. En terug. Dat betekent, dat je een hele dag onderweg bent, met een aanhanger achter de auto. Plus het feit, dat je dan een oud ding koopt, waarvan je niet weet hoe de huidige eigenaar ermee om is gegaan, of het apparaat 100% feilloos werkt, of die regelmatig onderhoud heeft gehad en je hebt uiteraard geen enkele garantie.

Om deze redenen besloot ik eens te gaan kijken wat een nieuwe klover eigenlijk kost. Heiko wilde graag een klover die minimaal acht ton kan drukken. Via het internet vond ik een paar klovers die rond de €.500,- moesten kosten. De tweedehands klover waar Heiko belangstelling voor had kostten ook €.500,-. Dan moesten we er in totaal zo´n zeven uur voor rijden, oftewel een tank met diesel aan verbrassen. Van de klovers die ik had gevonden was er eentje een standaard liggend model en een staand exemplaar, waarbij er verticaal gekloofd wordt. Die laatste was te koop bij de grote winkel van Biltema. Na enige overwegingen besloten we om die laatste te kopen. Althans, nadat we hem hadden bekeken. De aanhanger kwam achter de Volvo en we gingen rijden. Tegen tien uur vertrokken we uit Ödarp. In Nässjö besloten we, om eerst naar Specsavers te gaan. Gelukkig vonden we een parkeerplaatsje, waar we met de auto en aanhanger konden parkeren. Dat is namelijk altijd maar weer de vraag. Vervolgens liepen we een paar straatjes door en stonden we voor de opticien/ brillenwinkel. “Wat is het daar donker binnen…” Toen zagen we een stukje papier achter het raam van de deur met de tekst “Vandaag gesloten”. Volgende week zaterdag ook. Nou ja zeg! Voordat we wegreden uit Ödarp had ik nog gekeken op de website van Specsavers of ze open waren en dat was het geval…

Onverrichter zake liepen we terug naar de auto en reden we naar onze volgende stop. Geconcentreerd in een soort winkelpark, net over het spoor is de winkel van Öob te vinden. Naast de Rusta, die een vergelijkend aanbod heeft. Verder zit in dat winkelpark een Jem&Fix (bouwmarkt), een Granngården (tuincentrum), Jysk, Stadium Outlet (sportkleding) en supermarkt Willly:s. Het mooie van deze winkels is, dat je daar voldoende ruimte hebt om te parkeren. In tegenstelling tot de Öob in Tranås bijvoorbeeld. Die zit aan de hoofdstraat en daar staat het altijd vol met auto´s. Bij Öob haalden we de kattenbakvulling en enkele andere boodschapjes. In die winkel konden we het grote aantal vierkante meters met kerstspullen trouwens niet zomaar voorbij lopen. Wat een grote collectie hebben ze daar altijd en ieder jaar verzinnen de fabrikanten weer nieuwe leuke dingen. Erg verleidelijk!

Hierna reden we naar Biltema, die aan de andere kant van de stad is gevestigd. Sinds een jaar ongeveer. Alvorens we de winkel inliepen namen we eerst een lekkere worst, respectievelijk Zweedse balletjes met aardappelpuree en een beetje groente. Het was ondertussen namelijk al half een in de middag. Nadat de magen een beetje gevuld waren liepen we de winkel in en vonden we de klover, die we via het internet hadden uitgezocht. Nadat Heiko de nodige inspectie had gedaan, waren we ervan overtuigd, dat het die machine moest worden. We schoten een verkoopster aan en die ging voor ons controleren of er nog een klover in voorraad was. Volgens hun website, die we vooraf gecontroleerd hadden, moest er inderdaad nog eentje op voorraad staan. Helaas, de website was niet goed bijgewerkt! Ze hadden geen enkele klover van 8 ton meer in voorraad. Alleen het winkelmodel, maar die verkochten ze niet. “En nu dan?” Bij de servicebalie informeerde men voor ons bij de vestigingen in Jönköping en Vetlanda. Daar stonden in beide gevallen een. “Wat doen we? Rijden we naar Jönköping of Vetlanda?” Beide plaatsen liggen op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Nässjö en vanaf die plaatsen is het in beide gevallen een uur terug naar Ödarp. We kozen toch maar voor een extra ritje. Naar Jönköping. Er zat niets anders op dan opnieuw de auto in te stappen. Tegenvallertje…

Na een half uurtje rijden, nog steeds door een klein wereldje, stopten we op de parkeerplaats van Biltema in Jönköping. Meteen liepen we de winkel in en schoten we een medewerker aan. Die ging voor ons in het magazijn kijken en ja! Daar was er nog een. Er stonden ook nog twee dezelfde machines met zes ton drukkracht, echter die wilden we niet. Er was slechts eentje met acht ton drukkracht. Die stond op een pallet hoog boven op een stelling, meteen onder het hoge plafond. Er kwam een heftruckje aan te pas, om de pallet omlaag te tillen. Daarna werd het pakketje op een karretje gezet, waarmee we naar de kassa konden rijden. Daar adviseerde een man van de klantenservice ons, om een flacon hydraulische olie mee te nemen. De machine was weliswaar klaar voor gebruik, echter hij adviseerde ons, om de klover “eventjes” te gebruiken, om vervolgens de huidige olie af te tappen en te vervangen door nieuwe. We kochten er zodoende een flacon van vier liter hydraulische olie bij. Hij wees ons waar de vulopening zat waar we die olie in moesten doen. Twee sterke mannen begeleiden ons vervolgens naar de aanhanger en tilden het 115 kilogram zware pakketje op de aanhanger. Met twee sjorbanden zetten wij het pakket vervolgens vast, alvorens de terugreis te aanvaarden.

Omdat we toch in Jönköping waren reden we meteen nog even langs de giga grote supermarkt City Gross. Ik ben namelijk door mijn voorraad “pajdeg” van fabrikant Maizena heen. Dat is een deeg dat ik altijd voor een quiche, een hartige taart, gebruik. Nadat ik zes winkels had afgezocht, sta ik nog steeds met lege handen. Bij de ICA in Nässjö vond ik het niet, bij de Lidl aldaar niet, bij Willy:s niet, bij Öob niet en ook bij Coop Konsum niet. Daarvoor had ik ook al in Tranås gezocht bij deels dezelfde winkels. Helaas stond ik ook na het bezoekje aan City Gross nog steeds met lege handen. Wel heb ik ooit! Op de terugreis reden we door de plaats Lekeryd en passeerden we een ICA. “Stoppen?” vroeg Heiko. “Ja, doe maar…” zei ik “enthousiast”. Maar ook daar was geen pajdeg te vinden. Terug in de auto zocht ik op internet of ik het online kon bestellen. Er kwamen meerdere sites naar voren. Drie gaven aan, dat het product uitverkocht was, eentje had het niet meer in het assortiment en de laatste moest ik wel heel veel bestellen wilde ik het laten bezorgen. De volgende keer wordt het dan een quiche met bladerdeeg. “Nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” zou Pippi Langkous zeggen. Uiteindelijk waren we om vijf uur weer terug in Ödarp. Wát een dag! En wat hadden we gedaan? Een paar boodschapjes gekocht. De bril is niet gelukt, de pajdeg niet en de klover pas na een enorme omweg. Soms zit het mee en soms zit het tegen… Ondanks dat zijn we wel ontzettend blij met de aankoop van de klover!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.