Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ja hoor! Meneer “Eland Hark” hangt op zijn plekje. Het was best moeilijk om iets voor hem te vinden hoor: “In de kamer!” “Nee, het behang is al zo druk.” “In de keuken!” “Nee, daar is geen ruimte meer aan de wand.” “Naar boven!” “Nee, dan stop je hem weg en dat is jammer.” “De hal!” “Ja, leuk. Maar waar?” Tussen deurkozijn en plafond kon hij niet, omdat de deuren te hoog zijn. Daar paste hij niet in. Behalve boven de deur van het toilet en de kelder! Bij de kelder kwam hij het mooiste uit, maar daar hing al een plankje met daarop een opscheplepel voor soep. In de sleef lag een waxinelichtje. Dat had ik een paar jaar geleden gemaakt en die kon wel naar de kelder. Daarop kwam er een spijker in de wand en meneer “Eland Hark” heeft een plaatsje!

Vorige week werd onze container niet geleegd. Herinner je het nog? Hij stond op de verkeerde dag bij de weg. Na een paar berichtjes over en weer met AMAQ, Aneby Miljö & Vatten stelde de medewerkster voor, om die de 6e februari te laten legen. Prima! De container werd daarom gisteren bij de weg gezet en is daadwerkelijk geleegd! Net op het moment, dat ik de achterdeur op slot deed, om vervolgens naar de vårdcentral te rijden. Met veel lawaai hoorde ik, dat de container achterover in de grote auto werd “gegooid” en twee tellen later leeg weer op zijn wieltjes naast de oprit stond. Vijf minuten later reed ik keurig achter vrachtauto aan naar Aneby…

Je-ig! Toen ik de foto zag kreeg ik spontaan jeuk… Heiko had weer eens hout gehaald uit een houtstek, verderop in de tuin. Op het moment, dat hij een paar blokken had weggehaald vond hij iets, wat leek op een vogelnestje. Alleen daar was hij eigenlijk te groot voor. Er werd voorzichtig nog een blokje hout weggehaald en daarna werd het allemaal duidelijk: hij had een muizennest in de houtstek gevonden. Een blok hadden ze duidelijk gebruikt al “toilet”, die lag vol keuteltjes. Ik begrijp die muizen wel hoor. Tussen al die blokken hout is het duidelijk warmer dan op de grond. Toch moeten ze de volgende keer maar ergens anders heen gaan: wij sluiten de houtstek voor het seizoen!

Hier zie je toch echt door de bomen het bos niet meer…. Aan deze drie fruitbomen zaten zoveel waterschotten, dat je er tureluurs van werd. Alle waterschotten moeten een voor een afgeknipt worden en daar gaat begrijpelijkerwijs veel tijd in zitten. Toch lukte het Heiko, om deze drie bomen in twee uur tijd weer netjes achter te laten. Bij de tevreden eigenaar. De afgeknipte takken hoefde hij gelukkig niet bijeen te rapen, dat deed de eigenaar zelf. Hij zou ze meteen in de versnipperaar stoppen en de snippers komen tussen de planten. Dat scheelt voor Heiko erg veel werk en tijd. Vooral nu er sneeuw ligt is het oprapen van die vele takjes geen leuk klusje. Van de middelste boom, de appelboom, werden aan de onderkant nog twee dikke takken afgezaagd. Die hingen te laag, waardoor de man er niet met zijn grasmaaier onderdoor kon. Klaar! Op naar de volgende klant.

Een grote verrassing!
Familie en vrienden had ik de uitslag van de MRI-scan doorgegeven. Daarbij ook aangegeven hoe mijn gemoedstoestand was. Daarop kreeg ik lieve reacties terug! Ook van beide dochters.
Maar Elise had, achter mijn rug om, iets geregeld met Heiko. Ze had hem gevraagd, om een boeketje of plantje voor me te kopen.
En die nam Heiko vanavond voor me mee! Het was een prachtig plantenbakje! Eentje met drie plantjes.
Vanzelfsprekend bedankte ik Elise hiervoor en toen schreef ze terug, dat dat het enige was, wat ze “op afstand” kon doen. Hoe lief is dit? Heel lief!

Koffie is nu goedkoper! Hier in Zweden drinken veel mensen koffie. Het is gebruikelijk om elke dag meerdere koppen koffie te drinken. Sinds kort is koffie veel duurder dan normaal. Sommige mensen vinden koffie belangrijk om ´s ochtends wakker te worden en worden er eveneens alerter van. Het is heel belangrijk in iemands leven. Nu wordt de prijs van koffie weer goedkoper. Dat schrijft de site Matpriskollen, die de prijs van voedsel in verschillende winkels onderzoekt. De prijs van koffie zal nu in de meeste grote supermarkten lager zijn. De koffie is per kilo zo’n tien kronen, ongeveer 1 euro goedkoper dan voorheen. Dat komt doordat de teelt van koffie in Brazilië beter is uitgepakt dan verwacht. Het heeft veel geregend in Brazilië en dat was goed om koffie te verbouwen. Voor iemand die dagelijks veel koffie drinkt is dat natuurlijk fantastisch goed nieuws. Ik bedoel mezelf hier niet mee hoor. Bij zes koppen houdt het op…

Als je onderstaande foto´s bekijkt, denk je toch niet meteen aan de maan? De maan, die achter de takken zit. De maan, die licht door de bomen laat schijnen. De maan, die de omgeving doet oplichten. De maan, die zorgt voor griezelige kiekjes. De maan, die je laat huiveren als er een vogel door het beeld vliegt. Vooral de onderste is net een oog, dat van heel dichtbij op de foto is gezet. Waarbij je de bloedvaten kunt zien in de iris, rond de pupil. En toch is het gewoon een foto van de maan. De maan, die zorgt voor onze eb en vloed. De maan, die op de aarde afremt, zodat hij niet te snel ronddraait. De maan, die zorgt voor onze jaargetijden. De maan, die op verschillende momenten, met verschillende fotocamera´s op de foto is gezet. De maan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.