Geen widgets gevonden in de zijbalk

Weer op mijn normale tijd opgestaan en na mijn ochtendrituelen begon ik aan het verzamelen van de kerstspulletjes. Ongeveer anderhalf uur later was Heiko ook beneden en namen we samen ons ontbijt. Samen haalden we ook nog even alle plastic kratten van de zolder, om ze mee naar beneden te nemen. Vrijwel meteen daarna ging Heiko terug naar bed: hij voelde zich niet lekker. Vooral het kopje koffie, dat hij had genomen na het bezoek aan de zolder, viel hem helemaal verkeerd. Een behoorlijk onstabiel gevoel in de maag: gewoon niet helemaal lekker. Misschien toch een oliebol te veel gegeten gisteren? Terwijl hij boven op bed lag ging ik beneden verder. Gisteren hadden we het er al over gehad. Alle kerstdecoraties stonden ondertussen alweer een maand in de kamer en als het dan 1 januari is, ben ik er ook wel klaar mee. Om nu op nieuwjaarsdag ermee te beginnen vond ik een beetje al te gortig, maar vandaag, op twee januari vond ik het wel oké. Eruit met dat spul! Toen ik het allemaal in de kamer bij elkaar had gezet, was het toch wel weer een heleboel. Ieder jaar zeg ik tegen mezelf, dat we het dit jaar niet te gek maken. Maar ja… Die leuke kerstmannen horen er toch zeker wel bij? Zowel de grote, als de kleinere toch? Maar ook de trollen en de tomten en de… Ach, eigenlijk alles…

De spullen, die we normaliter in de kamer hebben staan, had ik in de kratten gedaan waar de kerstspullen uit waren gekomen. De kratten maakte ik vanochtend leeg, zodat ze daarna gevuld konden worden met de, met name, roodgekleurde, spulletjes van de kerst. Ahhh… Wat werd het kaal! Het is altijd eerst weer wennen aan de “kleurloze” kamer. Het was af en toe even puzzelen, om alles in de juiste kratten te krijgen. Toen Heiko op enig moment beneden kwam, stonden alle volle plastic kratten weer in de hal. Alleen de kerstboom stond er nog. Meteen begon hij die kratten naar boven te dragen. Eerst naar de bovenverdieping en daarna verder naar de zolder. Naar de voorkant van de zolder welteverstaan. Uiteindelijk moet alles naar het zuidelijke deel van de zolder, maar daar had hij op dat moment geen puf in. Het was ondertussen tijd voor een broodje en die hebben we dan ook samen opgegeten. Vrijwel direct daarna vertrok Heiko opnieuw naar bed. Nog steeds niet fris. Had hij wellicht beter even kunnen wachten met het slepen van de kratten? Nu ik weer alleen was, besloot ik verder te gaan met het aftuigen van de kerstboom. Decoraties in dozen en vervolgens in een krat en de boom… in dozen…

Nu de kamer toch van kerst naar normaal werd “omgebouwd”, bedacht ik meteen hoe er iets verschoven zou kunnen worden. Onze kamer heeft al ruim vier jaar eenzelfde inrichting en ik wilde wel eens iets veranderen. Ik besloot om de schommelstoel een andere plek te geven en twee bijzettafeltjes te switchen. Verder plaatste ik minder prullaria terug en kwam niet alles weer op dezelfde plek. Het eindresultaat was toch wel een iets andere kamer en daar ging het mij om. Gelukkig vond Heiko het er ook leuk uitzien, toen hij weer beneden kwam. Puh! Later dit jaar wil ik de buitenmuur van de kamer graag een keer opnieuw behangen, waarbij het oude behang eraf moet. Daar had ik vandaag nog geen zin in. Het is wel weer een klusje voor mijn “to-do-list” voor dit jaar. En wellicht blijft het niet bij de kamer alleen. Ook het behang in de slaapkamer mag vervangen worden. Vind ik eigenlijk best wel. De prioriteit voor dat klusje ligt wel stukken lager dan het behang van de kamer hoor.

Heiko voelde zicht gelukkig weer veel beter en na een kopje thee samen verdween hij naar de kelder. Nog een paar pijltjes gooien. Dagelijks probeert hij nu de routine een beetje te pakken te krijgen. Zijn doel is, om in ieder geval drie pijlen in het kleine vakje met het getal 20 erboven te gooien. Daarna moet het nog preciezer: in het nog kleinere vakje van de “trippel twintig”. Dat is drie keer twintig en daarmee zestig punten. Per pijl. Tenslotte moet het uitgooien met een dubbel geoefend worden. Voor de niet-darters onder ons, dat is een vakje in de buitenste ring van het dartbord. Zijn virtuele tegenstander was vandaag niemand minder dan Jan Koops! De scores gingen in het begin gelijk op: 1-0, 1-1, 2-1. Het eindigde met 3-1 voor Heiko. Meteen na deze partij stuurde hij Jan een WhatsApp berichtje met de mededeling, dat hij had verloren. “Damned!” was zijn reactie. Met een gemiddelde score van 40,8 met de drie pijlen was Heiko nog absoluut niet tevreden. Dat moet naar minstens 50, om een beetje kans te maken tegen Jan, als die hier in het echt is. “Nog slechts vijf weekjes de mogelijkheid om te oefenen, Heiko…”

Een corona-update: Bijna dagelijks lezen we verontrustende berichten, over de toename van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Nadat Zweden lange tijd “buiten schot” was gebleven, stijgt het aantal besmettingen hier nu ook. Desondanks zijn de maatregelen nog steeds erg mild en is er van een lockdown absoluut geen enkele sprake. Net als tijdens de eerste drie pandemiegolven trouwens. Je kunt overigens Nederland en Zweden volgens mij eigenlijk totaal niet met elkaar vergelijken. Neem nu alleen de bevolkingsdichtheid al. In Zweden wonen gemiddeld ongeveer 20 mensen per vierkante kilometer: in Nederland zijn dat er 520! Ik kan me voorstellen dat zoiets invloed heeft op een besmettingskans. Nog even een paar meer cijfers. Op dit moment liggen er hier 121 coronapatiënten op de intensive care. Een behoorlijk verschil met een maand geleden, dat wel. Toen Heiko naar Nederland ging, op 11 december, lagen er namelijk 48 mensen op de intensive care. In Nederland worden op de intensive care momenteel 475 patiënten behandeld. Het gemiddelde van de laatste zeven dagen: aantal besmettingen in Zweden rond de 5.900 per dag en ziekenhuisopnames 590 per dag. In vergelijking met Nederland: aantal besmettingen gemiddeld 14.880 per dag en ziekenhuisopnames 150 per dag. In Zweden gaan de vaccinaties, net zoals in Nederland, nog steeds door. Van de Zweden vanaf 12 jaar en ouder hebben inmiddels 81,7% twee vaccinaties gehad. Hiervan al 29,7% de booster. Nederlandse cijfers beginnen vanaf 18 jaar en daarmee kan een vergelijking niet gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.