Huis in Kerstsfeer

Huis in Kerstsfeer

 
Nadat de radiozender Mix Megapool is begonnen met de 24 uurs uitzending van kerstmuziek én nadat wij inmiddels twee kerstmarkten hebben bezocht, kon ik m´n geduld niet langer bewaren: het huis moest nu ook omgetoverd worden in de warme kerstkleuren. Uiteraard door vele, gezellige kerstdecoraties. Alle dozen en kratten hebben Heiko en ik samen van de zolder gehaald en beneden in de hal verzameld. Daarna kon ik de metamorfose gestalte geven. Het veranderen van de kamer en het plaatsen van “prulletjes” of decoratiespullen is niet Heiko zijn ding. Dat laat hij graag aan mij over. Het dagelijkse ging eruit en het rode en groene kwam erin. Ik begon met de kerstboom. Dat is immers het grootste en meest aandachttrekkende object in de kamer en als die eenmaal staat is er al een mooi begin gemaakt. Dat is trouwens een kwestie van het opzetten van de stam en vervolgens de takken openbuigen en op kleur in de ringen steken. Ja, het is nog steeds een kunstboom. Voornamelijk omdat hij zo lang staan. Zeker zes weken. Zou het een echte zijn, dan was hij na een paar weken kaal!
 
Daarna begon ik aan het verzamelen van de huidige prullaria. Toen werden de kratten leeggehaald en de alledaagse spulletjes gingen daar weer in. Ik bleef aan het heen en weer lopen met vele kleine decoraties. Met kerstmanfiguurtjes, tomten in het Zweeds, in allerlei soorten en maten, met kaarsenstandaards, met de traditionele Zweedse trappetjes voor de ramen, met kerstkleedjes, met kerstkussentjes en veel meer. In een middag was de hele kamer en de rest van de benedenverdieping veranderd in kerstsfeer. Tot en met het toilet. Nu kunnen we nu ruim een maand tegen onder andere de tomten aankijken. Gezellig! Met de kerstmuziek op de radio op de achtergrond komen wij meer en meer in de kerstsfeer.
 
Volgens de weersvoorspellingen komt er aan het einde van deze week ook nog sneeuw ook! Dat zou helemaal fantastisch zijn, want daarmee is het plaatje compleet. Buiten brandt de verlichting rond de veranda ook al. Die heeft Heiko er donderdag aan gehangen. Evenals een guirlande met lichtjes boven langs het balkonhekje. Buitenverlichting zie je hier overigens erg veel én vroeg, tijdens de donkere winterse dagen. Er werden nog een aantal decoraties voor boven weggelegd. Daar ga ik morgen wel mee aan de slag. Wat uit de kamers of overloop gaat moet eerst schoon en daar voel ik nu niets meer voor. Nu de kerstdecoraties zijn gesorteerd en vele een plekje hadden gekregen, bleef er nog het een en ander over: we hebben voldoende kerstspullen… Vorig jaar hadden we al een paar dingetjes die we over hadden, afgegeven bij Erikshjälpen en dit jaar doen we dat opnieuw. Het is fijn dat onze spullen op deze manier een tweede kans krijgen.
We wensen iedereen alvast een hele gezellige kerstmaand!
  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.