Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vanmorgen begon Heiko aan de grote klus. De klus van acht m3 zwarte grond. De berg tuinaarde die op de zuidelijke oprit op hem lag te wachten. Jeetje! Waar begin je? “Nou gewoon” zegt Heiko dan “Met de eerste volle schep en met de eerste volle kruiwagen”. Voor zijn werk bij Örtengren ziet hij wel vaker tegen een berg zand aan en is het toch gewoon een kwestie van beginnen te scheppen en stoppen als het op is. Dat geldt voor alles natuurlijk. Als je geen begin maakt, komt het einde ook nooit in zicht. Hoeveel kruiwagens hij vandaag heeft vol geschept en vijftien meter verderop weer leeg heeft gegooid, weet ik niet. Was het erg ondankbaar werk? Nee, zo dacht Heiko er niet over.

Hij was gewoon zonder al te veel na te denken aan het opscheppen. Op de plek waar hij het zand neergooide werd het zienderogen vlakker en werd de tuin mooier. Hij keek niet naar de berg zand die er nog lag, maar naar het resultaat in de tuin. Dat motiveerde hem om door te gaan. De ene na de andere kuil en overige oneffenheden werden vlakker en vlakker. En op de zuidelijke oprit werd de berg zand kleiner en kleiner. Zelf dacht hij vanmorgen nog, dat hij vandaag ongeveer de helft weg zou krijgen.

Echter het werkte zo lekker en het voelde zo goed, dat hij uiteindelijk alles in een dag verspreid had. De hele acht kuub was tussen negen uur vanochtend en vier uur vanmiddag aan de kant! Rondom de waterput is het nu weer netjes en daar zijn we erg blij mee. Het is niet 100% zuiver vlak, maar dat hoort hier ook niet in Småland. We wonen in een heuvelachtig landschap en dan kan de tuin niet “Hollands Plat” zijn.

De kuilen zijn er in ieder geval uit en als er straks gras gemaaid kan worden, kan de zitmaaier er fatsoenlijk over heen. Als de hele tuin als een spiegeltje zou moeten worden mogen we nog wel vijf vrachtauto´s met zand laten komen. Dat gaan we echter niet doen. Het is mooi zoals het nu is! Na de verspreiding van de grond ging Heiko met de zak graszaad in het rond, om overal gras in te zaaien. Eerst bekeek Heiko de windrichting nog even, want het waaide wel. Gelukkig niet te veel zodat het graszaad meteen weg zou waaien. Na het zaaien is er nu behoefte aan een beetje regen. Of aan een watersproeier. Die laatste hebben we wel. Alleen is de grote vraag: “Waar?” We hebben overal al gekeken, maar kunnen dat ding nergens vinden. Maandag zal Heiko eentje van Örtengren lenen. Warmte om te kunnen ontkiemen krijgen de graszaadjes wel, alleen vocht wordt ontbeerd. Daar moeten we zelf even voor zorgen. Als het goed is, is dit stukje tuin na drie weken groen! Mooi gemaakt, Heiko!

Hierna ging Heiko verder met ons hunebed. Bij, volgens mij, DollarStore hadden we een paar weken geleden een borderrand gekocht, of rabatt- of gräskant zoals ze hier genoemd worden. Die moet het onkruid bij de keien weghouden. Deze rand werd in de grond gedrukt, net naast de antiworteldoek. Niet te diep, want er moesten voldoende houtsnippers in kunnen worden gelegd. Die had Heiko afgelopen week bij Örtengren gekocht. Volgens ons wordt de borderrand langzamerhand roestig, waardoor hij zich mooi bij de snippers aanpast. Vol trots liet Heiko mij zijn hunebed zien. En trots mag hij wat mij betreft zeker zijn!

Het geheugen van Heiko zijn mobiele telefoon was vol. Bommetje vol! Dat werd niet alleen veroorzaakt door de vele foto´s, maar zeker ook door het cachegeheugen. Dat is de plaats op een mobiele telefoon of computer, waar tijdelijke bestanden opgeslagen worden. Bijvoorbeeld: als je een website of afbeeldingen bezoekt komen deze in het cachegeheugen te staan. Als je een webpagina wilt openen met zware bestanden, zoals grote afbeeldingen en lange teksten, is het fijn als deze pagina in het cachegeheugen staat, want dan zal die sneller laden op je mobiel of desktop. Dat geheugen wordt in de loop van de tijd natuurlijk voller en voller en daarmee wordt de telefoon of computer langzamer. Een en ander is echter makkelijk op te lossen door het cachegeheugen te legen. Als je dit eenmaal hebt gedaan wordt de telefoon of computer sneller!

Het werd tijd, dat het cachegeheugen van Heiko zijn mobiele telefoon gewist werd. En hierna was de telefoon weer vele malen sneller! Wil je ook weten hoe dat gaat? Open op je telefoon “Instellingen” – Klik op “Opslag” (soms staat dit onder “Geheugen”) en daarna op een categorie die veel opslagruimte verbruikt – Klik op de app. Hier zie je hoeveel opslagruimte de cache op je telefoon inneemt – Klik op “Cache wissen (of legen)” – De cache van de app wordt nu van je telefoon verwijderd. Dit kan ook op de computer. Als voorbeeld gebruik ik Chrome: Open de Google Chrome browser – Klik op de drie puntjes rechtsboven in de menubalk en dan op “Instellingen” – Vervolgens klik je onderaan de pagina op “Geavanceerd” – Ga naar het kopje “Privacy en Beveiliging” en klik op “Browsegegevens wissen” – Selecteer de Periode die jij wilt verwijderen – Klik tenslotte op de knop “Browsegegevens Wissen” en je hebt jouw cache geleegd! Succes!

Signing session for the future accession of Sweden and Finland to NATO

De Zweedse Minister van Buitenlandse Zaken Linde woonde op 5 juli 2022 een bijeenkomst bij van de Noord-Atlantische Raad (NAC) bij op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Daar waar alle NAVO-landen de Toetredingsprotocollen voor Zweden en Finland ondertekenden. Door de ondertekening kunnen alle NAVO-landen doorgaan en de protocollen ratificeren. Dat is het officieel bekrachtigen van een internationaal verdrag door een staat. Wanneer een verdrag wordt aangenomen op een internationale conferentie, ondertekenen de delegaties van de deelnemende landen het verdrag. Dat maakt het Zweedse en Finse lidmaatschap van de NAVO mogelijk. Nadat de NAVO-landen hebben geratificeerd, kan de toetreding van Zweden ter goedkeuring aan de Riksdag worden voorgelegd. Volgens de minister was die bijeenkomst een belangrijke stap op weg naar een volwaardig lidmaatschap. Er moet volgens haar nog veel werk worden verzet, maar de stappen zijn zeer positief voor de veiligheid van Zweden en het Zweedse volk.

2 gedachten over “Heiko is een opschepper!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.