Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ons oudje, de HuBi, de Knaus camper, heeft een brede gele streep over de beide lange zijkanten. Daaronder twee dunne grijze strepen en boven de ramen nóg een grijze streep. Althans oorspronkelijk waren dat in totaal drie grijze strepen. Door de jaren heen waren die logischerwijs erg verkleurd en zelfs gedeeltelijk verdwenen. Nadat de mooie, zwarte afbeeldingen van het “berglandschap” er opgeplakt waren, dacht ik dat het veel mooier zou zijn, als die strepen ook zwart zouden worden. In de garage vond ik twee rollen zwarte tape. Ik probeerde eerst een stukje op de achterkant van de camper. We wachtten een nacht om te zien of hij de “kou en vochtigheid” had overleefd en dat leek goed. Het was een test of de tape goed plakte, wat uiteraard niet geheel onbelangrijk is.

Na het proefstukje, en de goedkeuring door ons beide, ging ik verder met de zijkanten. Ik pakte er een krukje bij, zodat ik zittend de beide onderste strepen kon plakken. Een nauwkeurig werkje en helemaal mijn ding! Die zwarte strepen maakten wel een groot verschil! We vonden het beide erg mooi, zeker in combinatie met de, eerder geplakte, zwarte silhouetten van de “landschappen”. Ik wilde de lange strepen uiteraard ononderbroken op de camper plakken. Aan de bestuurderskant werd dat nog even spannend. De rol werd steeds dunner naarmate ik verder richting de achterkant van de camper kwam. Ik begon me al een beetje zorgen te maken. Het is namelijk een klusje, dat uiterst nauwkeurig uitgevoerd moet worden. De streep mag immers niet “waggelen”. Het is werkelijk niet te geloven, maar ik had op die rol slechts 0,5 centimeter over! Precies genoeg! Wat een mazzel! Als er te weinig was geweest, zou de hele streep er weer afgetrokken moeten worden. Niet nu! Na een pauze deed ik vervolgens ook nog de bovenste streep aan beide zijden. En de achterkant.

De camper lijkt nu minstens tien jaar jonger! Onze HuBi is nu net een van 21 jaar! Niet dat het ons daar om ging, maar het leek ons gewoon strakker met dat zwarte. En netter. Dat is het nu volgens ons. Wát een verschil! Toch? We zijn erg blij met dit resultaat. Nu maar hopen, dat de tape goed blijft zitten na veel zon, afgewisseld met regen… Ach, wat dan nog? Doen we het gewoon nog een keer!

Heiko was weer een uurtje gaan scheppen in de vijver. Hij vulde een aantal kruiwagens met slik van de bodem en legde dat aan de overkant van de vijver op de oever. Die oever is nu over de gehele lengte, vanaf het bruggetje naar de witte deur, opgehoogd. De oever aan de tuinkant moet nu als laatste nog over een paar meter verhoogd worden. Het gedeelte tegenover houtstek 1. Dit om te voorkomen dat het vele water straks de tuin instroomt richting die houtstek. Vorig jaar moesten we daar keien neerleggen om de stroming van het water om te buigen.

De bodem van de vijver is nu een grote modderpoel en het ziet er feitelijk niet uit! Er mag wat ons betreft nu weer water instromen, zodat het weer een beetje op een vijver gaat lijken. Verder moet er aan de overkant nog een overloop gemaakt worden. Een nooduitgang zeg maar, voor als het aanbod aan water op enig moment toch te veel wordt. Het kan nu nergens meer overstromen of tussendoor stromen, omdat alle gaten en kieren zijn afgedicht. Althans dat hopen we. Alle water moet nu door dat ene kleine buisje en dat zal een keer een té kleine afvoer blijken te zijn. Vandaar dat er een overloop gecreëerd moet worden.

We beloonden ons vandaag zo af en toe (meer toe dan af…) op een heerlijk chocolaatje! Van Rob en Marijke hadden we gisteren mooie servetten met het Smålands klokje erop gekregen mét een doosje Merci. “Coconut Collection”. Alle reepjes bevatten iets met kokos. Heer-lijk! Daar wilden we maar al te graag een pauze voor inlassen!

In da garage knutselde Heiko nog eventjes een “zonnescherm” voor de voorband. Die ene band staat altijd in de zon als de camper ergens staat. Op een camping draaien we de luifel uit en daarmee staat de achterste band dan in de schaduw. De voorste echter niet. En juist die band heeft de meeste droogtescheurtjes. Als we morgen twee nieuwe voorbanden krijgen, willen we die graag beschermen tegen de felle zon. Vandaar dat er een “zonne-beschermings-plaat” werd gemaakt. Omdat het een grote band is, moest er een grote plaat voor gemaakt worden. Maar… Hoe neem je die telkens mee in de camper?

Van twee kleinere plaatjes maakte Heiko één grote, door ze aan elkaar vast te zetten met dukt tape. Daardoor konden ze scharnieren en kon hij de plaatjes dubbelvouwen. In de garage vond hij een voorruitbescherming tegen vorst, met zo´n aluminiumfolie erop. Die knipte hij in twee stukken. Op de plaatjes hardboard werd vervolgens die “vorstbescherming” vastgezet met tweezijdig plakband en klaar! Omdat het dubbelgevouwen kan worden, kan die plaat heel gemakkelijk mee in de camper. Die staat nu achter mijn stoel. Handig hoor! En uiteraard een mooie bescherming voor de band tegen de felle zon!

Hoezo felle zon?

Tegen het einde van de middag kwamen er namelijk donkere wolken aan de hemel!

En niet te zuinig ook! Ze werden bijna zwart toen de zon er nog even op kon schijnen!

Even later begon het te regenen. We kregen uiteindelijk een paar serieuze regenbuien met dikke druppen en dat was erg welkom.

Overdag was het namelijk opnieuw warm geweest, zodat een verkoeling heerlijk was.

In de regenmeter stond ´s avonds tien millimeter water.

Het lijkt niet veel, maar het is een mooie hoeveelheid, die prima door de natuur heerlijk opgeslokt kon worden.

Ebba kwam na de eerste dikke druppen verschrikt naar binnen gerend. Ze houdt absoluut niet van regen! Daarom laat ze zich door mij met een stukje keukenrol lekker afdrogen. En de rest was voor ons dametje zelf. Wat werd er druk “gewassen”! Alsof ze dat in tijden niet had gedaan. Eenmaal schoon sprong ze op haar krabpaal, waar ze de rest van de avond heerlijk relaxed bleef liggen.

Na de regenbui klaarde het weer op: “na regen komt zonneschijn”! De grond was echter kletsnat en nog warm. Daardoor verdampte het regenwater en ontstond er mist! Door die mistlaag heen scheen de ondergaande zon, wat in het westen een supermooi plaatje opleverde. Een beetje spooky. Tegelijkertijd geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.