Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vanochtend had Heiko een afspraak staan bij de fysiotherapeut van de vårdcentral in Aneby. Daar was hij naar toe verwezen door de huisarts, in verband met zijn rug-beenklachten. Een paar maanden geleden was hij voor diezelfde klachten naar een fysiotherapeut in Tranås geweest, maar die kon hem met zijn behandeling niet van het probleem afhelpen. Die masseerde de spieren en later werd het nog met acupunctuur geprobeerd: helaas zonder resultaat. De therapeut van vandaag stelde een aantal vragen en testte vervolgens benen en heupen, doordat Heiko bepaalde bewegingen moest doen. Hij constateerde uiteindelijk hetzelfde als de therapeut van Tranås: de ischiaszenuw is geïrriteerd. Dat is een van de oorzaken van de pijn. Eveneens constateerde hij, dat de rugspier wel erg hard was. Die moest volgens hem getraind worden en vooral soepel gemaakt worden. Daarvoor kreeg Heiko oefeningen mee, die hij (als het mogelijk is) drie maal daags moet doen. Dat zou voor verlichting kunnen zorgen.

Tenslotte constateerde de man, dat Heiko zijn linkerbeen langer is dan zijn rechter. Maar liefst 1,5 centimeter! Dat verschil zorgt ervoor, dat hij last heeft van zijn bekken. Dat wrikt als het ware bij iedere stap die hij zet. Daarvoor adviseerde de fysiotherapeut, om een afspraak te maken met TeamOlmed in Eksjö. Een bedrijf, dat gespecialiseerd is in orthopedische technieken. Die mogen het ook nog even weer bekijken en de therapeut verwacht, dat er andere steunzolen voorgeschreven zullen gaan worden. Die anderhalve centimeter beenlengte verschil moet waarschijnlijk opgevuld worden. Met deze informatie op zak kwam Heiko weer thuis. Opgelucht! Er is immers meer bekend en vermoedelijk een oorzaak. Grootste pluspunt is wel, dat er iets aan gedaan kan worden, waardoor de pijnklachten hopelijk verminderen! Over twee maanden mag hij terug komen en verslag uitbrengen. Nu eerst consequent de oefeningen doen.

Hier was ondertussen de elektricien weer op bezoek. We hadden hem gevraagd, om iets te bedenken voor de hout gestookte cv-ketel. Er zou namelijk een ventilator aan moeten springen, wanneer de temperatuur in het rook-gas-kanaal hoog genoeg is. Daarna wordt de warmte via een andere weg door de ketel geblazen, waardoor de ketel efficiënter verwarmd wordt. Ook verbrandt het hout dan efficiënter. Dat werkte dus niet (meer). Hiervoor had de elektricien nu een nieuwe thermostaat bij zich, die hij installeerde. Een klusjes van een kwartiertje. Nu maar hopen, dat het werkt zoals we allemaal hopen, dat het zou moeten werken.

En wéér ging er een bomen-auto tegenover ons huis naar boven. Erg vreemd. Waarom? Er zijn al meerdere keren dergelijke auto´s naar toegereden, terwijl er niet eens zoveel stammen lagen. Toch namen ze allemaal “iets” mee terug. Zou het op dikte van de stammen worden gesorteerd en meegenomen? Een andere verklaring kunnen wij er niet voor bedenken… Zelf gingen we ook aan het sorteren. Bij ons in de garage lag inmiddels alweer het een en ander wat naar de stort kon. Als Heiko in Tranås is voor zijn werk, is de stort na werktijd gesloten. Vandaar dat hij er vandaag een extra ritje aan waagde. Nadat de rommel weggebracht was en in de juiste bakken was achtergelaten reed linea recta terug naar huis, waar we samen een kop koffie namen met een paar, gisteren gebakken, appelstroop-kaneel koekjes. Jammie!

We gaan weer dingen op Marketplace zetten! We hadden het er al vaker over gehad en nu gaat het door: de logeerkamer wordt ontmanteld en straks ingericht als een soort fitnessruimte! We hebben beide beweging, training van spieren, nodig en de enige plek waar we dat nu kunnen doen is in de kelder. Alleen is het daar erg frisjes, wat de spieren weer niet ten goede komt. Daarbij komt, dat we familie en vrienden nu een mooi vakantiehuisje kunnen adviseren, op slechts acht minuten afstand. Daardoor zal een logeerpartij hier niet zo vaak meer voorkomen. “Waarom dan nog langer een kamer daarvoor leeg laten staan?” Een van de eenpersoons logeerbedden van 80 x 200 komt te koop. Tegelijkertijd zetten we een tweepersoonsbed van 160 x 200 op Marketplace, dat al langere tijd op zolder stond. Die was eveneens bestemd voor bezoek. Ook twee dikke matrassen van 90 x 200 centimeter proberen we te verkopen. Opruiming bij “huize Leugs”.

In de middag voelde ik me niet lekker. Erg moe, veel ongemak, nergens zin in en eigenlijk gewoon sejit! Ik besloot naar bed te gaan. De slechte nachtrust van de laatste dagen brak me weer eens op, alsmede de irritatie over mijn gezondheid. Of meer eigenlijk het gebrek daaraan. Het liggen (en slapen) voor twee uurtjes deed me goed. Heiko had in die tijd het bed dat te koop komt in elkaar gezet, om er foto´s van te kunnen maken en het vervolgens weer uit elkaar gehaald. Verder werd de camper nog even gelucht, door alle ramen en de deur open te zetten. Het kleed is er inmiddels afgehaald, omdat er geen sneeuw meer wordt verwacht. De wind mag er nu voor zorgen, dat alles lekker droogt.

Ohhh… De zielepoot… De arme stakker… Uitgebloeid! Toch heeft deze sanseveria best wel lang gebloeid. Daar zit inderdaad behoorlijk verschil in. Zo bloeit de ene slechts een dag of twee en de andere wel een week. Zoals onderstaande. Die is vele malen groter ook. Niet alleen heeft de plant meer “bladeren”, eveneens is de bloei voller. En ja, deze lijkt het nog een paar dagen vol te kunnen houden. Als deze uitgebloeid is, is het weer even over met de bloeiende sanseveria’s. Of we ooit weer drie tegelijk in bloei krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.