Geen widgets gevonden in de zijbalk

 
Poetsen, wrijven, stoffen, uitspoelen, nieuw sopje, vegen, dweilen, lappen en wat je maar meer kunt bedenken. Daar zijn wij deze twee dagen mee bezig geweest. De camper staat nu bij ons achter het huis en voordat we daar gebruik van gaan maken, wilden we die eerst van onder tot boven, van links naar rechts én van voor naar achteren schoon hebben. Dat bleek geen overbodige luxe namelijk. De camper was, naar nu bleek, totaal niet schoongemaakt voor de verkoop. Een poosje daarvoor ook al niet trouwens. Op zich niet erg, want nu hadden we veel eer van het schoonmaakwerk. De vorige eigenaar had veel spullen achtergelaten. We konden een paar dingetjes gebruiken en de rest is inmiddels naar een kringloopwinkel gebracht. Onderling hadden Heiko en ik afgesproken, dat Heiko zich om de buitenkant zou bekommeren en ik om de binnenkant.

Buiten poetste Heiko de wanden en verwijderde hij onder andere een dunne, licht grijze streep, die bovenlangs de zijkant liep. Of beter gezegd: had gelopen. Door de jaren heen was die streep zo vervaagd, dat er slechts delen nog te zien waren en dat vonden we niet mooi. Met een sterk ontvettend schoonmaakmiddel, een schuursponsje en een nagelborstel ging Heiko de lijmresten van die streep te lijf. Het lukte hem om die helemaal te laten verdwijnen, waardoor het al een stuk netter leek.
  
   
Ook de luifel kreeg een schoonmaakbeurt. Gelukkig ging 90% van het vuil eraf met een schoonmaakmiddel en kon het doek met de slang en schoon water mooi gespoeld worden. De hele zijkant werd vervolgens nog een keer goed gereinigd met warm water en zeep en een grote spons. Daarna waren we tevreden met de zijkant, waarin ook de deur zich bevindt. Binnen was ik ondertussen bezig met de douche-wc ruimte. Een kleine ruimte, waar relatief veel werk in zat. Zo´n toilet wil je gewoon goed schoon hebben, voordat je er zelf gebruik van gaat maken. Dat is gelukt, maar het kostte me wel minstens drie emmertjes met een schoon sopje. We maakten er meteen een nieuw matje in, wat het een frisse uitstraling gaf. Uiteraard deden we alles met de nodige pauzes en onderbrekingen. Zodoende waren we, zowel gisteren, als vandaag een groot deel van de dag met dit schoonmaakwerk bezig.
 
  
Na de douche-wc ruimte begon ik in de keuken. Waar gekookt en gebraden wordt tref je uiteraard vet aan. De onderkant van de kastjes moest ik een paar keer afnemen met een sterk ontvettend sopje en een schuursponsje, om het naar onze maatstaven schoon te krijgen. Zijn wij kritisch? Ja, ik denk het wel. Het geeft ons in ieder geval een goed gevoel. Toen dit klaar was, volgde de rest van de kastjes en wanden en het plafond. Ondertussen had Heiko een paar bruine haakjes verwijderd met daarbij de lijmresten en een paar nieuwe witte haakjes weer aangebracht. Ook een lepelrekje werd gemonteerd en een extra legplank in de hoge kast. Verder zorgde hij ervoor, dat de enorme lange tv-kabel netjes opgeknoopt en vastgezet werd. Die gaan we immers toch nooit gebruiken. Als wij op vakantie zijn willen we geen tv kijken! Dan willen we genieten van alles wat we om ons heen zien en niet afgeleid worden door zo´n kijkkastje.
  
De kledingkast was eentje, waar die lange kabel in zat en nu netjes was weggewerkt. Aan mij de taak om dit varkentje eens even goed te wassen. Het verschil werd langzamerhand duidelijker. Toen ik de foto maakte, lag de plank die Heiko heeft toegevoegd, overigens nog niet op zijn plaats. Als laatste maakte ik de cabine schoon, waarmee ik het autogedeelte bedoel. De bestuurdersstoel en de bijrijdersstoel, het dashboard en de ramen rondom. Daarna haalden we alle spulletjes van zolder, die we van de caravan en eerdere campers hadden bewaard. Alle bankkussen hadden we trouwens meteen naar buiten gedaan, omdat we er nieuwe bekleding om willen laten maken. De huidige bekleding is sterk verouderd, niet meer helemaal schoon en fris en de kleuren niet onze smaak. Gelukkig kennen we iemand in Tranås, een collega van Heiko nota bene, die haar eigen naaiatelier heeft. Haar hebben we inmiddels aangekondigd, dat we volgende week met een stapel kussen aankomen.
  
Hopelijk heeft ze binnenkort tijd voor ons, want ze heeft het vanaf moment één dat ze begon, erg druk. Vooral met kussens van boten. En er zijn nogal wat boten in Tranås! Vanmiddag waren we al even bij haar atelier langsgereden, om te kijken of ze er was en om dan te kijken naar de verschillende stoffen. Helaas troffen we haar niet aan. Wat we wel bij haar in de buurt aantroffen was een prachtig bloemenveld. Vol met super fleurige bloemen! Veel eenjarige plantjes, waaronder rosenskära – cosmea, blåklint – korenbloem, kornvallmo – grote klaproos, sömntuta – slaapmutsje en de rubrum – lampepoetsersgras. Op dit stukje grond stond een gebouw dat vorig jaar werd afgebroken en zolang er nog niets nieuws weer komt, zaait de gemeente daar bloemen. Dat stond namelijk op het bordje dat erin stond. Daarna zijn we nog een aantal boodschappen gaan doen. We gingen onder andere naar de stort met het matras en naar Erikshjälpen voor de potten en pannen.
 
Zo wilden we bij Jysk een nieuw matras kopen, voor in de alkoof. De oude was zo dun en doorgelegen: daar wilden wij niet meer op slapen. Eerder had ik die alkoof al helemaal schoongemaakt en voor “het lijken” het bed alvast opgemaakt. De zwarte kussentjes waren van de vorige eigenaar, die we wel leuk vonden. Even gewassen en lekker fris en fruitig liggen die nu voor sier op het bed. De gordijntjes zijn inmiddels eveneens gewassen en die houden we zo. De wandjes eronder zijn namelijk bekleed met hetzelfde stof. Het moest een matras zijn van 2 meter lang en 1,40 meter breed. Helaas was het door ons uitgekozen model uitverkocht, echter de dame die ons hielp wist te vertellen, dat ze weer besteld waren en volgende week vrijdag binnen zouden komen.

Blijkbaar was het matras, dat veel voor boten, caravans en campers gebruikt wordt, uitverkocht. Ze reserveerde er nu een voor ons en we hadden mazzel, want laat nou juist die matrassen de volgende week in de aanbieding zijn! Kijk, dat is nog eens mooi meegenomen. Toen we daarna keken naar een dekbed en overtrek kwamen we tot de conclusie, dat het een dekbed van twee bij twee meter zou moeten worden en die hebben we nog van het logeerbed. Dat scheelt toch maar mooi weer een paar duiten. Na nog een paar kleine boodschapjes van de Fyndlagret, waaronder een deurmat en de mat voor in de douche-wc, haalden we de wekelijkse boodschappen en daarna was het linea recta naar huis. Het waren twee fantastische mooie (en vermoeiende) dagen.
  

12 gedachten over “Twee dagen met camper bezig geweest”
 1. Hej Heiko en Joke,
  Gefeliciteerd met jullie aankoop en dat je er maar veel plezier mee zullen beleven.
  Har en bra sommar.
  Rinske

  1. Dankjewel Wilfred. We hopen er veel veilige kilometers mee te mogen maken in Zweden en dan met name richting het noorden. Een bezoekje aan de Noordkaap staat tenslotte ook nog steeds op het verlanglijstje.

   1. Dat lijkt me ook prachtig om nog een keer te doen! Maar voorlopig houden we het maar op zuid Zweden. Ja, we zijn inmiddels op vakantie in Zweden! Na alle vaccinatiebewijzen en tests zijn we zaterdag 10 juli om 05:00 uur vertrokken en inmiddels zijn we met z’n vieren geïnstalleerd in ons vakantiehuis in Mullsjö, net aan de andere kant van het Vättern. Volgens de weersvoorspellingen houden we prachtig weer, dus we genieten volop!

    1. Leuk Wilfred! Mullsjö ligt niet zo heel ver van Jönköping en dát is een uur hier vandaan. Zijn jullie al eens in Gränna geweest? Erg leuk, erg toeristisch, erg veel zuurstokken én natuurlijk even met de boot over naar eiland Visingö. En de waterval van Stalpet, bij Aneby moet je natuurlijk ook gezien hebben (kwartiertje bij ons vandaan). Een hele fijne vakantie gewenst samen! En je weet het, als we thuis zijn staat de koffie (snel) klaar.

 2. Gefeliciteerd met jullie 2e huisje! Geweldig dit te zien.
  Wij hopen ook nog eens in zo’n karretje te kunnen en mogen rijden.
  En dan zoeken we zeker het hoge noorden weer op.

  Veel veilige kilometers toegewenst saampjes!

  1. Dankjewel Wilma. We hopen er vele veilige kilometers mee te kunnen maken én nog vele mooie plekjes van Zweden mee te mogen ontdekken.

 3. Wat heerlijk!
  Gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst!
  En vele veilige kilometers en nog meer prachtige foto’s!

  Lieve groeten,
  Riks en Phaedra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.