Geen widgets gevonden in de zijbalk

Sinds een paar dagen hadden we vanochtend het geluk, dat we de zon weer eens te zien kregen! De laatste dagen of eigenlijk al een paar weken, is het weer hier erg somber en vochtig. Soms met echte, stevige regenbuien, soms met motregen, soms met mist. In ieder geval nagenoeg altijd met een zeer dicht bewolkte lucht, waar geen plaats was voor de zonnestralen om doorheen te kunnen komen. Vandaag zag ik, dat onder andere onze houtstek in het zonnetje werd gezet. De wereld om je heen ziet er dan toch anders uit. Goedemorgen!

Gisteren kochten we nog een nieuwe tondeuse, annex trimmer. De tondeuse die we nu gebruiken is al behoorlijk op leeftijd. Tien jaar gebruiken we die zeker al. Nou is dat op zich helemaal niet erg dat dat ding al zo oud is, alleen wordt de batterij de laatste tijd wel slechter. Voordat ik Heiko zijn haar ga knippen laden we de batterij op, maar in een snel tempo is die weer leeg. Het is erg storend, wanneer dat apparaatje halverwege de knipbeurt aangeeft, dat hij nog maar 10% energie heeft! Dan moet je heel zuinig zijn en snel doorwerken. Alleen hoe je dat moet doen, als je toch een redelijk model in het haar wilt aanbrengen, is me nog niet duidelijk… Het knippen van Heiko´s kapsel kost nu eenmaal tijd, omdat het erg nauwkeurig moet gebeuren. Daarom namen we een nieuw exemplaar mee. Mocht de huidige, om wat voor reden dan ook, denken dat hij genoeg manuren heeft gedraaid, dan staat deze jongeman klaar voor gebruik. Dat geeft een goed gevoel. Want om tijdens een knipbeurt ineens te moeten stoppen, omdat de trimmer leeg is… Nee, niet leuk!

Vandaag ging Heiko de vloer van de tweede overloop licht schuren. Gelukkig kon dat gedaan worden met behulp van een schuurapparaat. Op handen en voeten kroop hij over de vloer en schuurde hij plankje voor plankje licht af. Aan het schuurapparaat had hij de slang van de stofzuiger gekoppeld, zodat het meeste stof meteen opgezogen werd. Desondanks werd het wel een beetje “ondoorzichtig” in de ruimte. Het raam ging erbij open, zodat het overige stof weg kon. Een uurtje later was de vloer geschuurd en kon alles gestofzuigd worden. Toen liet Heiko het even liggen zoals het lag, zodat het overige stof dat in de ruimte aanwezig was neer kon dwarrelen. Na die pauze dweilde hij de vloer, waarna die nu klaar ligt voor het verven. Ben heel benieuwd wat het resultaat wordt. Maar eerst gaan we toch nog even een wandje behangen.

Vanmiddag maakte ik even iets anders voor de lunch. Iets leukers. Iets lekkerders? Het werden in ieder geval bladerdeegflappen. De inhoud werd eigenlijk pas bepaald op het moment, dat de bladerdeeg al ontdooid was. Het werd kaas en ham wat erin zou komen. Zo simpel om te maken. Men neme (in ons voorbeeld) vier plakjes bladerdeeg. Die moeten ontdooid zijn om ze te kunnen gebruiken. In die tijd kan de ham en kaas gesneden worden. Alles in kleine blokjes of reepjes. Dan is het een kwestie van op elk blaadje deeg een beetje kaas en ham leggen en de flappen diagonaal te sluiten. Het “dichtplakken” moet wel even nauwkeurig gebeuren, om te voorkomen, dat de inhoud bij het bakken eruit kan lopen.

Vaak wordt hiervoor in de keuken van huize Leugs in Ödarp een vorkje gebruikt, om beide delen met elkaar te verbinden en daarmee te sluiten. Tenslotte een beetje melk over de flappen smeren en dan kan de plaat in de oven. De tijd van bakken? Rond de acht tot tien minuutjes. Er werden nog stukken komkommer en tomaatjes in kleine stukjes gesneden, die op onze borden belandden. De flappen waren na tien minuten mooi van kleur geworden en klaar voor consumptie! Toch was er kaas uit de flappen gelopen! Niet bij de aanhechtingen trouwens. Het mocht de pret niet drukken en we hebben er dan ook smakelijk in gegeten!

Terwijl boven werd gezwoegd, liepen beneden ook zweetdruppels over een hoofd hoor. Over de mijne! Het was uiteindelijk vandaag de laatste dag van de actie van Önskefoto, om 50% korting te krijgen op een fotoalbum. En die wilde ik zó graag! Het is het album voor Heiko zijn vader, waar alle grote veranderingen aan de buitenkant van ons huis in staan vermeld. Om op tijd te zijn, zat ik vanochtend al vroeg tussen de foto´s. Het ging verbazingwekkend mooi! Het album werd voller en voller. En dat, terwijl lang niet alle gesorteerde foto´s werden gebruikt. Toch werden her en der nog weer foto´s vanaf de harde schijf gehaald, om het verhaal goed in beeld te krijgen. Tussentijds liet ik het album controleren door Heiko. Zo ook, toen ik vanmiddag tegen drie uur dacht klaar te zijn. Heiko deed de laatste check. En hij moést kritisch zijn!

Naast een paar typefoutjes ontdekte Heiko, dat er nog een onderdeel van de verbouwing ontbrak. “Ja, natuurlijk! Dat mapje heb ik nog niet gebruikt!” Nog snel twee bladzijden toegevoegd en daarna kon het album besteld worden! Alle foto´s en de layout werden geüpload naar Önskefoto. Dat uploaden ging lekker vlot, dankzij de nieuwe laptop. Het album kreeg bijna 80 pagina´s, waarbij ik jammer genoeg niet heb gezien, hoeveel foto´s nu daadwerkelijk zijn gebruikt. Bij het afrekenen van het album werd de korting van 50% gebruikt, waardoor er inderdaad slechts de helft afgerekend hoefde te worden. Het was gelukt! Blij, dat van de korting gebruik kon worden gemaakt. Daarnaast natuurlijk blij, dat het album nu ruim op tijd bij ons binnen is, zodat we het in december mee kunnen nemen en aan Heiko zijn vader kunnen overhandigen! Het is een leuk album geworden, al zeg ik het zelf. Jeetje! Wat is hier in die vijf jaar een werk verzet en daardoor veel veranderd! Momenteel zijn de grote projecten wel achter de rug, waarmee het nu een kwestie van onderhoud en genieten is…

“Wat is dat voor een vreemd iets? Het is een deel van ons dametje. Zoveel wist ik zeker. Maar hoe ze haar pootjes op een dergelijke manier kon laten zien, was me even niet duidelijk. Zo lijkt het immers, alsof ze een hele dikke poot door de gaten van haar hangmandje heeft gestoken! Het waren er vanzelfsprekend meerdere pootjes. Zelfs alle vier!. Alleen hoe ze lag kon ik niet scherp voor de bril krijgen. “Even nagaan hoe ze ligt.” Langzaamaan werd het allemaal duidelijker. Ze had alle vier haar pootjes op gelijke lengte in de hangmat liggen: de voor- en de achterpootjes. Gewoonlijk liggen de voorste van de vier ergens halverwege haar hangmand. Grappig, zo´n teentjes-, pootjesknobbel!

Toen we afgelopen dinsdag in Linköping waren, in het overdekte winkelcentrum, zagen we op een parkeerplaats deze tent staan. We vroegen ons af wat daar te beleven was en lazen de tekst op de zijkant van de tent. Het bleek om een “banden-wissel-Drive-In-tent” te gaan. En het ging hierbij niet om een eendaagse actie, want we konden lezen, dat ze voor een bepaalde tijd elke dag open zijn. Wow! In de tent worden je zomerbanden van de auto gehaald en je winterbanden eronder gezet. Het is inmiddels 1 november geweest en daarmee mogen we weer op winterbanden en zelfs spijkerbanden rijden. Uiteraard neem je je eigen winterbanden van huis mee. In de kofferbak of op de achterbank. De zomerbandjes neem je op die manier weer mee terug. Handig voor degene die het wisselen van de banden niet zelf kan of wil doen! Op een andere grote parkeerplaats zagen we nog zo´n tent, maar dat van een concurrent. Er wordt duidelijk gebruik van gemaakt!

“Te koop aangeboden!” Een paar jaar geleden kochten we via Marketplace deze prachtige oude, echt antieke, Singer trapnaaimachine. Inclusief tafel. Deze combinatie wordt zelfs geleverd met de bijbehorende, originele gebruiksaanwijzing en met allerlei hulpstukken voor de naaimachine Het is denk ik redelijk uniek, dat dit er allemaal nog bij is. Het hebben van dit stukje historie was een wens die ik al vele jaren had. Het staat dan ook heel decoratief op de voorste overloop. Nu, nadat ik het mooie stukje geschiedenis wekelijks heb afgestoft, vind ik het tijd worden, om er iemand anders een plezier mee te doen. We hebben de naaimachine zodoende weer te koop gezet. Ook weer op Marketplace. Langs deze weg, via onze site, mag er vanzelfsprekend eveneens op gereageerd worden. Daarnaast hebben we een mooie paspop te koop. De kleding die gemaakt is met de naaimachine kan op de paspop verder afgewerkt worden. Helaas doe ik er niets mee… Heb je belangstelling? Laat het ons gerust weten hoor. Wellicht heb je een van de twee in december in huis!

2 gedachten over “Fotoalbum geüpload!”
    1. Hej!
      We hadden dat destijds allemaal op de site gezet, maar is inmiddels verdwenen.
      Het is inderdaad een leuk idee! Bedankt, Wilfred! Ik ga ermee aan de slag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.