Geen widgets gevonden in de zijbalk

Deze ochtend besloot ik de douchecabine schoon te maken. Als je elke dag een klein beetje onderhoud pleegt, is het niet zoveel werk, minder inspannend en blijft het toch schoon. De deuren en wanden van de cabine deed ik met een middeltje waarmee kalkaanslag verdween en het glas weer glad aanvoelde. De onderste randjes van de douchecabine, daar waar de schuifdeuren doorheen rollen, waren eveneens vies. Een klusje dat je niet iedere week doet. Nu ging ik er toch maar even voor zitten. Letterlijk. Het schoonmaken ging mooi. Daarnaast is het een leuke variatie is op het computerwerk. En het geeft een goed gevoel dat het weer schoon is!

De eerste van de vijf Amaryllis knoppen is nu helemaal open. Wat een mooie, rode bloem! De andere knoppen ontwikkelen zich ook goed en snel. Die zullen zich langzamerhand ook wel gaan ontvouwen. Fijn, dat de knoppen met enige vertraging na elkaar open gaan. Zo hebben we er langer plezier van. Er is enige twijfel bij ons, of de plant misschien topzwaar kan gaan worden. De grote bol is in een redelijk klein potje gepoot en dat geeft niet zo heel veel tegenwicht. Overpoten naar een grotere pot is nu echter geen optie meer. We wachten het maar af. Dit hebben we in ieder geval!

Vanmiddag maakte ik maar weer eens een eiersalade. Een paar weken geleden had ik dat ook al gedaan en die vonden we zo lekker, dat we onszelf vanavond weer op een paar toastjes met eiersalade wilden trakteren. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om te maken. De ingrediënten zijn mayonaise, bieslook, mosterd, kerriepoeder, peterselie en natuurlijk een paar eieren. Als je alles in de juiste verhoudingen mengt komt het tot de daadwerkelijke eiersalade. Heerlijk op toastjes… Tjonge jonge, wat zijn we hier toch gek op!

Het komende weekend start de tweede adventsweek alweer. De hoogste tijd om met de kerstversieringen aan de slag te gaan. In Nederland moet men wachten tot Sinterklaas achter de rug is. Dat hoeven wij niet. Sinterklaas kennen ze hier immers niet. Zodoende werden vanmiddag de kerstspullen van de achterste zolder gehaald en een verdieping omlaag gebracht. Misschien dat we het komend weekend een start maken met het opzetten van de kerstboom. Als die eenmaal staat, zien we wel of we meer versieringen aanbrengen.

De deadline is verstreken: het fotoalbum is niet op tijd af. Jammer, maar het is niet anders. Het jaarboek wordt natuurlijk gewoon afgemaakt. Rustig aan er verder aan werken. Als het klaar is, wachten op Önskefoto. Die heeft namelijk zeer regelmatig leuke aanbiedingen en ik wacht daarmee geduldig op de volgende. Het album betreft het “Jaarboek 2021”. Volgens mij heb ik nog nooit zo laat een dergelijk album gemaakt. Dit jaar is al bijna voorbij! Nog een paar weken (of maanden) wachten kan dan ook geen kwaad meer. Misschien kan ik het Jaarboek 2022 er meteen achteraan klaar maken…

Omdat stilzitten niet in onze aard zit, begon Heiko vandaag aan de volgende klus. We hebben achter in de garage een plek waar veel gereedschappen liggen. Maar in de ruimte die we “de werkplaats” noemen is ook gereedschap aanwezig. In die laatstgenoemde ruimte staat een oud aanrecht en de meeste kastjes daarvan zijn gevuld met allerlei spijkertjes en schroefjes en weet ik veel wat allemaal nog meer. Dingen waarvan Heiko zegt, dat ze “misschien ooit nog wel een keer van pas kunnen komen”. Vandaag heeft hij een begin gemaakt met verplaatsen van spullen uit de werkplaats naar de garage. Het leek hem handiger, om alle gereedschappen op een plaats te hebben.

Eveneens wordt er door het verplaatsen opgeruimd! Er zijn in de loop der jaren zoveel spullen verzameld, dat daar best wel iets van weggegooid kan worden. Dat wil zeggen, aangeboden worden op Marketplace en in dit geval gratis af te halen. Als eerste haalde hij in de garage de oude spaanplaat weg. Daar had de vorige eigenaar waarschijnlijk veel gereedschap aan hangen. De plaat gebruiken wij eigenlijk niet. Die plaat hing aan de betonnen wand, boven de oude werkbank. Heiko twijfelt nog of hij die oude werkbank wil laten staan of dat hij toch het oude aanrecht gaat verplaatsen. Op zich is het een mooie werkbank. Het grote voordeel van het aanrecht is echter, dat daar opbergruimte in zit…

Dit moet een wc/ douche worden…

Voor degene die zich afvraagt wat er met de ruimte gaat gebeuren, die nu “de werkplaats” heet: we denken erover na, om daar een wc, een douche en een wasbak in te maken. Dan wordt dat de “natte cel” voor eventuele campinggasten. Oftewel, dit zou wel eens een groot project kunnen worden. Stap 1 is het leegmaken van de ruimte en het reorganiseren van het gereedschap. Daarna kan de ruimte goed opgemeten worden en ingedeeld worden. De grootste klus en het meest ingrijpende zal het aanleggen van een riolering zijn. Het aanleggen van warm en koud water zal wel lukken, evenals elektriciteit. Alleen moeten we ergens een afvoer aanleggen en koppelen aan een bestaande rioleringsbuis. We weten dat er onder het terras, waar de Volvo altijd staat, “ergens” een rioleringsbuis loopt. Wellicht kunnen we daarop aansluiten, maar dan moeten we nog wel eerst een groot gat maken in de betonvloer. En in de betonnen buitenmuur. We zien wel hoever we komen en in welk tempo. Ik heb goede hoop, dat het beter wordt dan hieronder…

Dan nog even een waarschuwing. Het is tijd van cadeautjes. Ook van bestellingen via het internet. Daar doen criminelen hun voordeel mee! Momenteel worden namelijk nagenoeg al overal ter wereld pakketjes bezorgd bij mensen, die deze niet besteld hebben. De vaak platte pakketjes worden gewoon door de postbode in de brievenbus gestopt en daarmee kun je ze niet weigeren. Op het pakje staat wel het goede adres, maar een andere naam. Van een persoon die niet bestaat! Later op de dag van ontvangst van het pakketje belt iemand, die zegt dat hij of zij het pakketje komt ophalen…

Deze persoon geeft als excuus aan, dat het pakketje door een vriend of vriendin is besteld, maar dat deze het huisnummer niet goed heeft doorgegeven. Geef het pakketje niet mee! Doe je dat wel, dan ontvang jij na enige tijd een betalingsherinnering van de verzender! Jij bent dan blijkbaar aansprakelijk voor de kosten! Vertel de afhaler, dat je eerst contact opneemt met de afzender van het pakketje en de afhaler zal zonder morren vertrekken… Hij of zij weet dan, dat het pakketje niet wordt afgegeven, omdat het verhaal niet klopt! Trap er dus niet in! Ook al komt de persoon die het pakketje ophaalt geloofwaardig en overtuigend over. Geef het pakketje nooit af aan vreemden, maar neem contact op met de afzender en retourneer het dan. Daarnaast moet altijd de politie op de hoogte gebracht worden. In Nederland via 0900 – 8844 en in Zweden (0046) 114 14.
Een gewaarschuwd mens…

4 gedachten over “Nieuwe klus begonnen!”
 1. Beste Heiko en Joke,
  Een hele leuke blog hebben jullie, bijna elke dag kijk ik erop. Prachtige woning, wij hebben ook een vakantie woning gehad in Torpshammar, in 2019 verkocht, missen het wel.
  Tip in de Amaryllis een stok in steel steken.
  Een lieve Groet Marijke

  1. Hej Marijke,

   Wat leuk dat je reageert en dan ook nog zo positief! Dank je!
   Torpshammar is behoorlijk ver naar het noorden! Was vast ontzettend mooi!

   Heb inmiddels een stok in de steel van de amaryllis gestoken hoor.

   Fijne avond en een lieve groet terug van Heiko en Joke!

 2. Wat een geweldig idee, een douche/toiletruimte voor campinggasten!
  De verzorging op camping Leugs was al geweldig, maar nu zijn de plannen er voor nog betere voorzieningen.
  Geweldig!
  Succes met plannen en ook uitvoeren natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.