Geen widgets gevonden in de zijbalkVrijdag 13 augustus feest: Heiko zijn lieve vader, mijn lieve schoonvader werd 91 jaar! We kwamen al zingend binnen: “Er is er een jarig, hoera! Hoera! Dat kun je wel zien dat is hij…” Dat toverde meteen een gigantische lach op het gezicht van zowel Heiko zijn vader, als zijn moeder. We kregen meteen koffie aangeboden met een heerlijke koek, want vanmiddag zouden we gebak krijgen. Bij een verjaardag horen cadeautjes en we hadden voor Heiko zijn vader (en moeder) een paar praktische presentjes meegebracht. Bijvoorbeeld een sleutelkastje met cijferslot, lichtschakelaars met afstandsbediening en een stang voor het douchegordijn. Later zouden we, of liever gezegd Heiko, alles installeren en monteren. Omdat we in eerste instantie vanavond bij Elise en haar gezin zouden eten, kregen we tussen de middag broodjes met heerlijke, zelfgemaakte groente- en tomatensoep. Nadat wij de afwas hadden gedaan liepen wij even het winkelcentrum van Hoogezand door, terwijl Heiko zijn ouders even een dutje konden doen.

 
Oudste dochter Elise, haar man Gert en hun drie kinderen Merle, Daan en Jelte kwamen ´s middags ook op opa´s verjaardag. Helaas kon jongste dochter Daniëlle en haar gezin nog niet komen. Van de klein- en achterkleinkinderen kreeg opa (en oma) een ontzettend mooie foto van de vijf achterkleinkinderen. Groot formaat en op canvas. Daar waren ze zichtbaar beiden heel erg blij mee. Nog niet zo lang geleden spraken ze er nog over, dat de foto van de drie kindertjes van Elise en Gert vervangen moest worden, want daarop was Jelte slechts een paar weken oud. Elise had al stiekem gekeken naar de bevestiging van die lijst en daarom wist ze, dat deze nieuwe meteen opgehangen kon worden. Geweldig!

En er kwam nog een verrassing voor deze twee lieve mensen. Van kleindochters Elise en Daniëlle kregen ze namelijk een schitterend fotoalbum. Met foto´s van momenten en activiteiten met hun als grootouders van deze twee dames en later als overgrootouders van vijf achterkleinkinderen. Niet alleen de foto´s waren prachtig: er stonden ook hele lieve teksten in. Wat een idee en wat werd dat album op prijs gesteld. Ze wilden het album meteen bekijken, maar daar kregen ze geen permissie voor. Dat kon immers later wel, wanneer ze weer samen zouden zijn. Deze middag zou de verjaardag gevierd worden!
   
   
   
Er werd al geschreven, dat we hadden gepland te eten bij Elise en haar gezin, maar dat liep anders. Elise had nog aangeboden, om de verjaardag bij hen in de tuin te houden. Daar was immers meer ruimte en dan zouden Heiko zijn ouders niets zelf hoeven te doen. Wegens omstandigheden kon dat niet doorgaan. Ex-schoondochter Elly en haar man waren daarvoor ook uitgenodigd en moesten hun plannen omgooien. Die wilden uiteindelijk de jarige “Jacob” ook feliciteren en daarom kwamen ze alsnog naar Hoogezand. Helemaal top. Gert en Elise, Merle, Daan en Jelte gingen trouwens weg op het moment dat zij kwamen. Het werd ondanks alles een gezellige drukte ´s middags en daarmee een echte verjaardag. Zoals een verjaardag hoort te zijn.

Maar het was wel erg vermoeiend, alhoewel die de gehele middag werden ontzien doordat wij als bezoekers alles voor ze regelden. De vele indrukken en gesprekken eisten hun tol en tegen zes uur was de energie totaal op. Daarom gingen wij allemaal tegen die tijd naar huis en konden opa en oma in de ruststand gaan. Niemand kwam trouwens met lege handen, alhoewel het altijd erg moeilijk is om iets te kopen voor iemand op zo´n leeftijd, die verder geen wensen meer heeft. Toch is het ons allemaal gelukt de jarige blij te maken met iets waar pap (en mam) iets aan heeft. Op naar de 92 jaar!

2 gedachten over “Pap 91 jaar jong!”
  1. Mooi die foto’s weer. Vooral van jullie viertjes, de laatste dan. Zo’n mooie herinnering met jullie (schoon)ouders!
    Hoop dat ze nog heel lang mee gaan in deze roerige tijden. Trouwens, iedereen….
    Maar, jullie pa kan niet zeggen dat hij een slechte verjaardag had. En vind je het gek dat ze aan de lat waren? Op die leeftijd en zoveel indrukken en drukte… Zouden wij ook wat last van hebben, toch?
    Maar, dit kan niemand ze meer afnemen! Ook jullie tweetjes niet.

    1. Wij zijn ook erg blij met deze nieuwe herinneringen én de gemaakte foto´s Wilma. De verjaardag was inderdaad een échte, met veel bezoek en gezelligheid. En die vermoeidheid, ach, dat gaat wel weer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.