Geen widgets gevonden in de zijbalk

De tafel is weer leeg! Vanochtend besloten we, om de puzzel toch maar weer op te ruimen. Eerder dachten we nog om deze op een plaat te plakken en ergens aan de wand te hangen, maar “vannacht” besloten we, om dat toch maar niet te doen. Vandaar dat het puzzelwerk van vele uren vanochtend in vijf minuten werd opgeruimd. Alle 2.000 stukjes zitten weer in de doos. De hele dag door had Heiko wel een beetje last van ontwenningsverschijnselen… De laatste dagen heeft hij immers erg veel gepuzzeld en nu is dat ineens over. Ook was de lege keukentafel een vreemd gezicht. Even weer wennen…

Van vriend Jan uit Assen kregen we een foto toegestuurd van een enorme stapel puzzels. Zijn vrouw Dietske had in totaal 41 (!) puzzels gescoord via Marktplaats. De meeste legpuzzels hadden 1.000 stukjes zag ik. Er waren ook een paar bij van 1.500 en zelfs eentje van 3.000 stukjes! Die kan voorlopig even weer vooruit. Het puzzelen blijkt overigens weer helemaal “in” te zijn las ik ergens op een nieuwssite. In veel meer huizen wordt er momenteel weer gepuzzeld!

Opnieuw kregen we post over Heiko zijn aanstaande pensionering. Vorige keer was er post van Reaal, waar een deel van zijn Univé pensioen loopt en deze keer was er post van ASR, waar een ander deel van zijn Univé pensioen was ondergebracht. Vanochtend hebben we ons zelfgemaakte Excel overzicht dan ook maar weer eens bekeken. Daarin hebben we onze financiële planning gemaakt. We zijn er anderhalf uur mee bezig geweest, om dat financiële plaatje weer up-to-date te krijgen. Alle meest recente overzichten van de verschillende pensioenverzekeraars staan er weer in vermeld. Alsmede de laatste standen van de levensverzekeringen. De gegevens werden aangevuld met het zeer duidelijke pensioen overzicht, dat je heel eenvoudig via MijnPensioen.nl kunt opvragen. Daarin staan ook de juiste bedragen aan AOW die je vanaf je 67ste leeftijd krijgt. Fijn dat het weer is bijgewerkt en dat we precies weten hoe het inkomstenplaatje eruit ziet voor de komende jaren!

Voor onze lunch maakte ik ons vanmiddag een paar croissants. Op zich is dat niet zo moeilijk hoor. Gewoon een paar pakjes bladerdeeg uit de diepvries halen en die vierkante blaadjes even laten ontdooien. Dan oprollen vanaf een punt. De opgerolde bladerdeegblaadjes werden ingesmeerd met een beetje melk, waarna ze op de ovenplaat 15 minuten in het midden van de oven werden gebakken. Op 225 graden.

Ze waren niet allemaal perfect moet ik eerlijk bekennen. De meesten waren tijdens het verwarmen in de oven goed gebakken. Een enkeling was weer “teruggerold” of open gegaan. Dat maakte uiteraard voor de smaak niets uit. We sneden het broodje open, deden er een slablaadje op, plakje kaas, plakje ham en een beetje remouladesaus. Hmmm… Smullen maar. Zo simpel en zo lekker.

We kunnen rustig stellen, dat ons beekje een “woest kolkende rivier” is geworden en dat ons vijvertje een meertje is geworden. Wát een water! Kijk toch eens hoe het over het gemetselde dammetje van keien stroomt. Die kan Heiko dit jaar nog wel een beetje hoger metselen. Maar dan stroomt het water ergens op een andere plaats, een ongewenste plaats, over de rand. Er zit niets anders op, dan een groot deel van de noordelijke oever, het laagste punt van de vijver, op te hogen.

Het plan is, om de wand van de oever ter plekke vanaf de bodem te beleggen met keien en daaroverheen cement te smeren. Zo wordt die wand dicht en kan de wand ook boven het maaiveld iets opgehoogd worden. Voor deze actie zijn erg veel keien nodig. De komende tijd zijn we alert op plekjes waar keien voor het oprapen liggen…

Vanochtend vertelde ik Heiko, dat er weer nieuwe sneeuw op komst is. Dat had hij zelf nog niet op de weersvoorspellingen gezien en zodoende schrok hij daar een beetje van. Op zich niet van de sneeuw, want dat is altijd welkom. Heel fijn zelfs. Maar hij dacht meteen aan iets anders: de brievenbus! Het duurde dan ook niet lang voordat hij naar beneden ging en de accuboormachine erbij haalde, om een extra steunplank achter de brievenbus te maken. Nieuwe sneeuw betekent namelijk ook, dat er weer geschoven gaat worden. Die sneeuwschuiver, een grote tractor met een enorm ploegblad ervoor, zal onze brievenbus er niet onder krijgen! Er werd een nieuw paaltje in de grond geslagen, een lange plank werd op lengte gezaagd en het geheel werd weer stevig verankerd. Zo! Sneeuw en schuiver: kom maar op!

In de kelder werd de dilatatievoeg aangebracht. De naad tussen de schoorsteen en onze kelderwand werd, zowel links, als rechts van de radiator dicht gekit. Hopelijk komt er nu geen roet en stof meer tussendoor en blijft mijn bureau daarmee schoon. Vreemd eigenlijk, dat je dit soort acties pas na vijf jaar doet, terwijl het in een kwartiertje gedaan is. De grijze verf op de twee grote tl-lichtbakken was ondertussen ook droog, zodat de twee bakken weer opgehangen konden worden. Fijn, dat lijkt een stuk netter.

Ja, bijzonder, dat je na ruim vijf jaar hier te wonen nog steeds van dit soort klusjes hebt. Aan de “klussenlijst” lijkt geen einde te komen. Alhoewel we geen echte klussenlijst (meer) op papier hebben, zitten er nog wel heel veel klusjes of projecten in ons hoofd. Bijvoorbeeld de eerdergenoemde ophoging van de oevers van het vijvertje. En het project “wc/ doucheruimte” voor campinggasten. Maar ook willen we de vloer van de tvättstuga voorzien van isolerende platen en daarop laminaat leggen. Boven moet de vloer van de fitnessruimte moet nog wit geverfd worden, buitenom kan er na vijf jaar het een en ander weer geschilderd worden, uiteraard zal er weer gezaagd en gekloofd worden… Ach, voorlopig zitten “opa Heiko en oma Joke” nog niet achter de geraniums!

Kijk nu eens naar onze heg. Wát een verschil in de verschillende jaargetijden. De foto links is gemaakt in juli, nadat de heg net was geknipt. De middelste foto is gemaakt in de herfst, ergens in oktober. De meest rechtse foto is gemaakt in deze maand. Daarop is duidelijk zichtbaar, dat de heg ´s winters erg veel te verduren krijgt door de opzij geschoven sneeuw. Je kunt rustig stellen dat het een ouwe taaie is!

Om te laten zien hoeveel water er hier loopt, en dan ook nog wáár, zocht ik er een paar foto´s bij. Ter vergelijking. Ze spreken denk ik wel voor zichzelf. Ter verduidelijking van de onderste twee: de boomstam, die normaal aan de kant van het beekje ligt (linksonder op de linker foto), ligt nu nagenoeg volledig onder water. Je ziet hem nog net rechts liggen op de rechter foto. Het paadje daarnaast is momenteel even niet begaanbaar. Ja, overstroomd door water!

2 gedachten over “Heiko´s pensioen komt dichterbij”
  1. Hebben jullie ook gedacht aan het nabestaande pensioen op elkaar te registreren?
    Lees net dat een stel dat niet had gedaan en nu de man is overleden, heeft de vrouw geen recht op nabestaande pensioen.
    Het is maar even een tip…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.