Geen widgets gevonden in de zijbalk

Gisteren stelde Heiko voor om er even uit te gaan. Bijvoorbeeld weer een keertje naar Vetlanda, waar we al veel voetstappen hebben liggen. Vanuit de tijd dat we daar in de buurt ons vakantiehuis hadden. Helaas had ik gisteren een slechte dag en kon dat voorstel niet doorgaan. Vanochtend voelde het beter aan en stelde ik voor om naar Jönköping te gaan. Daar is een heel groot overdekt winkelcentrum, Asecs genaamd, waar je ook met regenachtig weer relaxt kunt winkelen. Dat voorstel was meteen akkoord en zodoende reden we om half elf vanuit Ödarp via Aneby naar Jönköping. Onderweg zagen we om ons heen overal ondergelopen land. Tijdens de rit regende het. Of eigenlijk kan ik beter zeggen, dat het miezerde. Nóg meer water. Het nodigde feitelijk om die reden niet echt uit om weg te gaan. De voorspellingen waren echter dat het zonnig zou worden. Daar gokten we op.

Voordat we zouden gaan winkelen in het grote Asecs winkelcentrum wilden we eerst een paar noodzakelijke boodschappen halen.

Dan hadden we dat maar weer gehad. Ik had een lijstje gemaakt zodat we niets zouden vergeten.

Bij de Öob en Rusta vonden we alles wat op het lijstje stond.

En meer!

De kofferbak werd met twee volle tassen en een krat goed gevuld. 

Is dat een leuke verleidelijke foto of niet soms? Oh, oh, oh. Wat lekker! Uiteraard mag de inwendige mens niet vergeten worden. Het was na het geslenter in de twee winkels de hoogste tijd, om onze “knorrende magen” tot rust te brengen. Gelukkig waren daar voldoende eetgelegenheden in de buurt. We kozen voor een veilig adresje: Sibylla. Dat is hier een grote fastfoodketen, vergelijkbaar met McDonalds, Burger King en Max. We namen het menu dat we daar een keer eerder ook gegeten hadden. Eentje met patatjes en een lekkere hamburger met bacon. Terwijl we daar zaten zat ik met mijn gezicht in het zonnetje. De voorspellers hadden toch gelijk: de zon kwam erbij. Oh, wat heerlijk. Heel even waande ik mij in de lente. Toen werd ik weer wakker en besefte ik, dat de echte winter hier nog moet komen. Een goed halfuur later reden we verder naar onze volgende stop, op onze weg naar het grote Asecs winkelcentrum.

Onze laatste stop voordat we het Asecs centrum binnen zouden gaan, was bij de grote supermarkt City Gross. Een bijzonder ruim opgezette winkel met een groot assortiment, waar je in alle rust en ruimte je boodschappen kunt doen. Wij gingen er alleen naar binnen om te kijken of ze daar misschien ketjap manis verkochten. En ja hoor! Dáár hadden ze het te koop. Onze zoektocht eindigde daar. Eindelijk. We hadden namelijk al meerdere supermarkten tevergeefs bezocht, onder andere in Tranås en Eksjö. Nu we toch bij de City Gross waren, namen ook meteen de lekkere zachte bolletjes mee, vergelijkbaar met de Nederlandse kadetjes. Vervolgens nog een paar andere dingetjes en… Hoppa! Weer een tas vol. Die kon niet meer in de kofferbak, dus maar op de achterbank. Die tas moest wel met enige voorzichtigheid behandeld worden, omdat Heiko in de winkel bij de afdeling gebak, zijn favoriet Semla zag staan. Uiteraard namen we daar twee van mee en voor mij twee Budapest gebakjes. Onderweg naar de kassa kwam er nog het een en ander in het winkelkarretje, zodat we bij de kassa een papieren tas moesten kopen. We konden het namelijk niet met vier handen en gevulde jaszakken meenemen naar de auto…

Ondertussen was het half drie en zakte de moed mij volledig in de schoenen. De energie was helemaal op. We waren het er dan ook over eens, dat het onverstandig zou zijn om nog het Asecs winkelcentrum in te gaan. Daar loop je minstens nog twee uur en daarvoor had ik geen energie meer. Via het dorpje Forserum, dat een stukje richting Nässjö ligt, reden we terug. Waarom die route met een kleine omweg? Nou, Heiko had weer iets op Marketplace gezien en gekocht. Dit keer een hydraulische garage krik. Exact dezelfde als die hij al heeft. Die heeft hij van zijn opa geërfd. Heiko vertrouwt die echter niet meer, omdat hij daar laatst de camper mee opgetild heeft en toen zag hij er hydraulische olie uit lopen. De garagekrik is namelijk geschikt voor een gewicht tot twee ton en de camper is veel zwaarder.

De verkoper van deze krik woonde een behoorlijk eind buiten het dorpje Forserum. Google Maps leidde ons echter perfect naar de juiste plek toe. De deal werd snel gesloten, waarna we onze weg vervolgden. We kregen nog een mooi schouwspel te zien tussen de zon en een paar wolken. Het leek net, alsof de wolken “de mond openden”, om de zon op te eten… Precies om vier uur waren we weer thuis en was het lampje helemaal uit. Het was leuk om er even uit te zijn! Alleen echt gewinkeld hebben we niet. Het bezoek aan het Asecs winkelcentrum houden we nog tegoed!

Een van de dingen we gekocht hebben is een grote afvalbak. Daar kunnen we vanaf nu onder andere het blik en glas in doen. De bak kan vervolgens eenvoudig aan de handvaten worden opgepakt en in de auto gezet worden. Bij de milieustraat kan het blik, het glas en de tetrapakken vanuit die bak worden weggegooid. Tot nu toe gebruikten we daarvoor een oude plastic krat, maar die was ondertussen erg beschadigd, zelfs al gescheurd. Dit leek ons de ideale opvolger voor de krat.

Nadat we thuis waren en alle spulletjes waren opgeruimd, trakteerden we onszelf op een lekker kopje koffie met het meegenomen gebakje vanuit de City Gross in Jönköping. Die hadden we wel verdiend vonden we beiden. Voor Heiko een Semla en voor mij een stukje Budapest. Toen waren we allebei even stil…

Om zes uur was het weer tijd om te beeldbellen met Hoogezand. Heiko zijn ouders zaten er alweer helemaal klaar voor en via WhatsApp was het ook deze keer weer een prima beeldkwaliteit. Het was heerlijk te zien, dat ze beide weer redelijk goed hersteld zijn van de verkoudheid/ griep. Alleen had Heiko zijn vader nog een beetje last van een droge kriebelhoest. Bij hen was het ook grauw en grijs buiten en waaide er een guur windje. Precies de ingrediënten voor een hardnekkige verkoudheid. We bespraken weer alles wat ons bezighield en een uur was zomaar weer voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.