Geen widgets gevonden in de zijbalk

“Woensdag worden er grote hoeveelheden sneeuw verwacht!” Er wordt voor vandaag een code oranje waarschuwing gegeven, omdat er tot 30 centimeter sneeuw kan vallen! Hetzelfde plaatje werd gisteren al voorspeld door Klart, een weerapp. Hier zou vandaag 18 millimeter gaan vallen en morgen 12. Als je je dan nog herinnert, dat een voorspelde millimeter neerslag gelijk staat aan een centimeter daadwerkelijke neerslag, dan is de optelsom heel snel gemaakt. Vandaag wordt een lagedrukgebied over ons gebied verwacht, wat zorgt voor veel neerslag in de vorm van sneeuw. Ook verwacht men een harde wind. De meeste sneeuw verwacht men in Östergötland (onze noordelijke buurprovincie), Västergötland, Dalsland en het noorden van Småland (waar wij wonen). Er kan tót donderdagochtend tussen de 10 en 30 centimeter sneeuw vallen. Plaatselijk kan er zelfs ijzel vallen in het zuiden van Småland, aldus een meteoroloog. Oppassen!

In de loop van morgen zakt de temperatuur naar verwachting echter naar min. Maar dan zijn we er nog niet, want deze temperatuur kan in de middag en avond mogelijk leiden tot bevriezing van natte wegen! Dat komt uiteraard doordat de grond en het wegdek nog bevroren zijn, waardoor alle neerslag bevriest! “Dus als u van woensdagmiddag tot donderdag op pad gaat, moet u voorbereid zijn op winterse wegomstandigheden en mogelijk langzamer verkeer in Götaland en Zuid-Svealand.”
Niet alleen door het bevroren wegdek kan het gevaarlijk zijn. Door de grote hoeveelheden sneeuw kan het op sommige plaatsen tot verkeershinder leiden.
Of iedereen vandaag elektriciteit houdt is ook niet helemaal zeker. Te veel sneeuw op de leidingen kan immers beperkingen in de elektriciteitsvoorziening tot gevolg hebben. De frisse wind zorgt er ook nog eens voor, dat er sneeuwbanken ontstaan ​​en de sneeuwval ten westen van Vänern en Vättern, de beide grote meren, intenser wordt.

Wees hier vandaag voorzichtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.