Geen widgets gevonden in de zijbalk

Goedemorgen iedereen! Een nieuw jaar is aangebroken en dat betekent voor een heleboel mensen voornemens en plannen. Die hebben wij eigenlijk niet. Wij blijven hier gewoon rustig doorleven, met veel contact met familie en vrienden. Plus dat we doorgaan met genieten van al het moois, dat ons dagelijks wordt aangeboden door de natuur. Natuurlijk ook van de mensen om ons heen. En wat te denken van het weer hier? Zoals vandaag bijvoorbeeld! We kregen vanmiddag te maken met een enorme sneeuwbui, die heel plotseling op kwam zetten en daarna niet weer ophield.

Het begon voorzichtig met een lichte regen. De temperatuur was rond het vriespunt. De regendruppels gingen over in natte sneeuw. Al snel veranderde dat natte (mede door de temperatuur) in een vastere vorm en bleven de vlokken daadwerkelijk liggen. Dat buitje duurde een tijdje, waarna het serieuzer werd. Dikke vlokken dwarrelden neer. Zo maar en heel plotseling veranderde de lucht van kleur. Het grauwe, grijze maakte plaats voor roze! Wat een fantastisch moment! We beleefden dit alles vanachter het raam in de verwarmde kamer. Prachtig! Een mooi begin van het nieuwe jaar!

We hadden vanochtend beiden hetzelfde gevoel en hetzelfde idee: de kerstpullen staan nu al ruim drie weken in de kamer en eigenlijk vonden we het nu wel genoeg geweest. De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is inmiddels ingeluid. Buiten is het smetteloos wit en dat deed ons besluiten, om alle rood getinte kerstspullen uit de benedenverdieping te halen. De lege plastic boxen kwamen van de zolder en samen borgen we alles weer op. Dat ging in een mooi tempo. Met als resultaat, dat de kerstspullen net na de middag weer voor de komende elf maanden op het achterste deel van de zolder kwamen te staan. Ook wel weer fijn hoor. Alleen de kerstboom hebben we nog even laten staan. Anders is het wel heel abrupt afgelopen. Oh ja! Uiteraard hebben we de oliebollen nog. Daarvan aten we er vandaag een paar en gelukkig zijn er nog genoeg voor een paar dagen. Aan het einde van de week zal de kerstboom ook weer ontdaan worden van alle versierselen en vervolgens gedemonteerd naar de zolder verdwijnen.

“Geduld is een schone zaak”. Ook in het geval van het maken van fotoalbums. Kun je je nog herinneren, dat ik te laat was? Te laat voor het krijgen van een fikse korting op een jaarboek? Het nieuwe jaar begint wat dat betreft heel goed, want het eerste mailtje dat vanochtend binnenkwam was van Önskefoto. En ze geven de verwachte 50% korting. Het Jaarboek 2021 stond al zover klaar en het was daarom slechts een paar klikken, voordat het bericht op de laptop in beeld kwam, dat het boek in bestelling is. Via hun bevestigingsmail kon ik de online-versie aanvragen, welke een paar uurtjes later al op de laptop stond. Halverwege deze maand ligt de papieren versie in de bus. Zo kan wachten heel voordelig zijn.

Voor de rest was en bleef het een rustig dagje. Ons geplande beeld-telefoongesprek met Heiko zijn ouders ging helaas niet door. Zowel zijn vader, als zijn moeder zijn verkouden en hebben weinig keelgeluid op dit moment. Dat moest om die reden uitgesteld worden. We wensen hen natuurlijk veel beterschap en hopen, dat zij snel beter worden en dat we dan met elkaar kunnen bijpraten. Dan kunnen we ze vertellen, wat we vandaag nog verder hebben gedaan: hier en daar even met een doekje dennennaaldjes weggeveegd, beneden alles hebben gestofzuigd, plantjes water hebben gegeven en met vele familieleden en vrienden gewhatsappt hebben… Nee, natuurlijk doen we dat niet! Dat vertellen wij hun niet en dat vermelden wij ook hier niet! Dit is slechts een overgang naar het volgende…

We hebben onze website binnenkort elf jaar in deze vorm in de lucht. We plaatsen nagenoeg elke dag een nieuw bericht. Het is ontzettend leuk om te doen. Zeker als je het aantal hits ziet en de reacties van lezers leest. Al dan niet via de site. En daar komt ´ie “maar” het is en blijft een tijdrovende hobby. Tel daarbij op, dat de website af en toe technische problemen heeft en je als “amateur websiteprogrammeur” urenlang of dagenlang in de software moet duiken.

Tijd voor een verandering!

Vanaf vandaag zullen we de dagelijkse berichtjes aanpassen in lengte. Dat betekent, dat we meer geselecteerd te werk gaan, voor wat betreft de onderwerpen. We denken hiermee tijd te winnen voor ander hobby´s. Het is logisch, dat dat storingen kunnen blijven komen en verholpen moeten worden. Dat staat hier los van. De verandering kan inhouden, dat er een dag minder tekst en meer foto´s geplaatst wordt. Een foto zegt uiteindelijk vaak meer dan tekst. Gelijktijdig kan het een langer verhaal worden, omdat het onderwerp heel interessant is. De rode draad op deze site blijft natuurlijk “Heiko en Joke: ons verhaal!”, over ons leven in Zweden, Ödarp en hoe we hier bezig zijn en genieten.

6 gedachten over “Nieuw jaar, nieuwe maand, nieuwe week en nieuwe dag”
 1. We wachten het allemaal in spanning af. Nu we dit lezen is het 3 januari. Vanmorgen de kerstboom afgetuigd en weer in de tuin geplant. Het beloofde een zonnige morgen te worden, de zon kwam prachtig op en ineens zaten we in de mist. Bah, we zijn er zo klaar mee, elke dag regen, harde wind, mist.. We verlangen naar sneeuw.
  Nog een tip voor de oliebollen die over zijn: ik heb gister van de laatsten wentelteefjes gebakken, heerlijk.
  Groetnis

  1. Hoop dat het niet tegenvalt, Rinske!
   Wat top, dat de kerstboom nu in de tuin staat! Volgend jaar weer in de kamer?
   Kan me het weertype heel goed voorstellen. En de frustraties ook!
   Wil je me vertellen, hoe je wentelteefjes van oliebollen maakt? Dat lijkt me wel een heel goed en lekker idee!
   Fijne avond!

 2. Moarn Joke.
  We hebben twee kerstbomen in de tuin, kleintjes. We proberen elk jaar er een van in huis te hebben, om en om. Meestal gaan ze na de tweede keer dood, maar dan zijn we zo ecologisch mogelijk geweest.
  De wentelteefjes: maak van een ei en een scheut melk een beslagje. Een schep suiker en een theelepel kaneel erdoor kloppen.
  De (koude) oliebollen in plakken van ruim een centimeter dik snijden en om en om weken in het beslag. In een hete koekenpan om en om een bruin korstje geven en bestrooien met poedersuiker, of voor Heiko een dot slagroom. Eet lekker bij ontbijt of lunch of een kop koffie.

  1. Moi Rinske!
   Wat een goed idee van de kerstbomen! Zouden meer kunnen doen…
   Heb net de wentelteefjes op hoor: heerlijk! Ik weet nu, dat er nooit meer oliebollen naar de vogels gaan: ze gaan in de koekenpan!
   Bedankt voor het idee!

 3. Goed plan Joke, om de tekst in te korten! Denk niet voor de lezer, maar voor jou is het een behoorlijke klus.
  Lijkt het er niet een beetje op dat jullie naar de AOW periode lopen? Dan “moet” je het ook wat rustiger aan doen, om leukere dingen te gaan doen. Goed plan Joke, dan pakt de ene keer korter uit en de andere keer meer tekst en uitleg!
  Ik kan er goed mee leven.

  Wat een goed idee van die koude oliebollen! Zo simpel. We denken vaak te ingewikkeld!
  Zo, weer genoeg geschreven hier. Ga weer verder met lezen.

  1. Wilma! AOW en rustiger aandoen? Wat wil je daarmee zeggen? 😉
   Ja, we gaan zo af en toe ook even met andere hobby´s aan de slag. Afleiding is goed voor lijf en leden!
   Fijne avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.