Geen widgets gevonden in de zijbalk

Voor vandaag had Heiko een afspraak gemaakt bij de autogarageketen MECA in Aneby. De aanhanger was immers vorige week niet door de tweejaarlijkse Apk-keuring gekomen. De oplooprem werkte onvoldoende volgens hun maatstaven. De keurmeester was onverbiddelijk, maar had het erover, dat het een kwestie van afstellen was. Oftewel geen groot probleem. De reparatie moet dan binnen vier weken geklaard zijn, want anders mag je niet meer met de aanhanger de weg op. Doe je dat wel en word je gecontroleerd door de politie (mega piepkleine kans overigens), dan krijg je uiteraard een boete. Los daarvan willen we simpelweg met goed spul onderweg zijn. De aanhanger wordt door ons erg veel gebruikt en vaak met zware lasten hout, bijvoorbeeld vanuit Eksjö. Als je dan plotseling moet remmen met zo´n zwaarbeladen aanhanger, voor een overstekende eland of reeën (die kans is veel groter dan dat je een politiecontrole krijgt), dan moet de oplooprem goed werken! Zodoende werd vorige week meteen een afspraak gemaakt voor reparatie. Om half negen liet Heiko de aanhanger daar achter en ´s middags om half drie kreeg hij een telefoontje, dat de aanhanger weer klaar was. Meteen had de garage de aanhanger als gerepareerd en oké bevonden, doorgegeven aan het systeem van de bezichtigingen (APK registratie). Dat scheelt weer een afspraak en een bezoekje aan het keuringsstation in Tranås.

Zelf was ik verder gegaan met het redigeren van het vierde boek van Heiko. Het redigeren komt er in feite op neer, dat je niet eens goed naar de inhoud van het geschrevene kijkt, maar alleen maar naar de grammatica. Als dat achter de rug is volgt er een tweede keer lezen en dan wordt gekeken naar wat er nou precies in het boek wordt vermeld. Of Heiko iets is vergeten te vermelden of dat er juist van een bepaald onderwerp te veel in staat. Die tweede keer is overigens sneller te doen, omdat de foutjes er al uitgehaald zijn. Als het verhaal ook gelezen is, is Heiko niet langer de enige meer, die precies weet wat erin het boek staat! Dan volgt nog het sorteren van een paar foto´s en zoals jullie weten wordt dat nog een dingetje. Welke van de honderden foto´s gebruik je?

De rest van de dag vulde Heiko met hout halen, kachel stoken en kettingen slijpen. Hmmm? Kettingen slijpen? Ja, de kettingen van de motorkettingzaag. Zodra hij tijdens het zagen merkt, dat de spaanders kleiner en fijner worden, wisselt hij de ketting. In het begin gooide hij die stompe kettingen weg. Daarna bood hij ze aan bij een bedrijf in Aneby, die ze voor €.6,50 per ketting slijpt. Dat ging in de papieren lopen met ongeveer twintig kettingen! Nadat buurman Erling het had voorgedaan, slijpt Heiko de kettingen nu zelf. Tijdens het laatste bezoek aan de Fin in Eksjö, waar de keiharde boom werd omgezaagd en in stukjes werd gezaagd, waren er vier kettingen versleten. Die kwamen in een apart bakje, waar ook al een stuk of tien in lagen. Al met al werden er behoorlijk veel kettingen geslepen met het vijltje!

De geslepen kettingen werden in een apart plastic bakje gelegd met daarop voldoende olie. Zo blijven ze lekker vettig en gaan ze niet roesten. Hopelijk is het allemaal goed gegaan. Dat merk je pas op het moment, dat je de kettingzaag weer ter hand neemt. Als je zaagt en er komen grote, grove spaanders uit de zaagsnede, dan is de ketting mooi scherp. Worden de spaanders kleiner en fijner en komt er uiteindelijk slechts stof uit de zaagsnede, dan is het het de hoogste tijd om de ketting te wisselen Of eigenlijk is het al te laat, als er stof uit komt. Dan heb je al veel te veel brandstof verbruikt, wat feitelijk onzinnig was. Het is goed om een paar geslepen kettingen bij de hand te hebben. Een stuk of twintig zeg maar…

Tussen de hoofdstukken van Heiko´s boek door, ging ik aan de slag met onze website. Doordat ik onder andere door Marijke en Oskar qua indeling met onze website aan de slag gegaan was, begon ik na te denken over de layout: “Is dit nog wel wat we willen? Is de uitstraling nog van deze tijd? Wordt het niet eens tijd om te veranderen?” En dan ga je op zoek naar een andere layout. Thema´s noemen ze dat. Als je dan een leuke pagina daarvoor hebt gevonden, word je overstelpt met ruim 12.500 mogelijkheden. Ruim 12.500! AAAHHH… Welke kies je dan? Het moet bij ons passen. Dat is de eerste vereiste. Dan moet er ruimte zijn voor onze blog. Ook niet onbelangrijk. Daarnaast zou het leuk zijn, wanneer we meer mogelijkheden krijgen voor het plaatsen van meer “andere” informatie… Het denken over een nieuwe layout was begonnen!

Alleen verander je niet zomaar “even” een thema. Daar gaat heel veel aan vooraf. Het zou het mooiste zijn, wanneer het nieuwe thema in een keer alle inhoud van onze site een op een over zou zetten. Dat dan alle pagina´s precies op de juiste plaats komen te staan. Maar zo werkt dat jammer genoeg niet. De “deskundigen” zijn het er wel over eens, dat je een aantal stappen moet doorlopen. Alleen zegt de ene 5, de andere 6 en nog een derde zegt 12 stappen! Welke moet je dan geloven? We gaan verder zoeken naar een nieuw thema. Ook dat is even goed zoeken, want het moet wel weer een paar jaar meekunnen.

Zo nu en dan zal er ook iets geprobeerd worden. Met de website en inhoud zelf. Daarmee kan het een en ander op de site er ineens heel anders uit gaan zien. Foto´s die groter zijn, berichten die plotsklaps op een andere plaats staan, het weerbericht niet eens te vinden is… Dit alles is voor een goed doel hoor! Voor het verkrijgen van informatie voor een nieuw thema. De juiste! Misschien dat we zelfs de site tijdelijk “uit de lucht” halen, om dingetjes te kunnen doen. Wees niet ongerust, dat doen wij wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.