Zweden: wat gezien!

Zweden: wat gezien!

DSC06826 DSC06866 DSC06848
We hadden de heenreis al prachtig weer. Overkomt ons wel vaker trouwens. Toch hadden we ook af en toe even twijfels of het wel droog bleef. Dan werd het zo ongeloveloos donker, dat er volgens ons ieder moment een flinke (onweers-)bui uit kon knallen. Maar gelukkig ging het goed. ‘s Avonds op de boot was het fris, maar wel lekker. En die zonsondergang was schitterend. Heel veel foto’s van gemaakt, maar om die hier allemaal te laten zien is een beetje te veel van het goede.
20160524_112811 DSC07044 DSC07048
We hebben weer de nodige tripjes gemaakt. Al meerdere dagen met tante en neef, maar ook nog even met z’n tweetjes. En op het plein in het centrum van Vetlanda hebben we dit keer een heuse markt meegemaakt. Hoe leuk. Maar er werd niet veel anders verkocht dan kleding, bloemen en groente. Toch hebben wij de markt even bezocht. We hebben ook een “oude” route gereden, langs een vakantiewoning waar we jaren geleden hebben vertoefd. Toen was de weg op een bepaald moment afgesloten en de bewoners “verontschuldigden” zich, dat de gemeente dat had gedaan… Nu zagen we iets anders en wel een soort papier, wat om jonge boompjes was gelegd. Ter bescherming waarschijnlijk. Maar vreemd, dat dat gebeurd in een land, waar zoveel bomen groeien.
DSC07128 DSC07654 DSC07694
Het bos, rechts voor ons huis, was het vorig jaar flink uitgedund en dat moest uiteraard van dichtbij worden bekeken. Vooral omdat we al een paar keer een grote machine hadden gehoord. Die gooide de stammen op een auto en ruimde de overgebleven takken op. Wat overbleef was een gigantische stapel. Twee keer zo hoog als Heiko’s lengte. De terugreis verliep goed. Heel goed: onderweg, toen we het helemaal niet verwachten, wandelde een eland de weg over. Een échte! Gelukkig had ik de camera in aanslag (duhhh…) en dat resulteerde in een duidelijke foto. We hadden gehoopt, dat tante Heiltje en Sietse dit dier ook nog in levende lijve en vrij te zien kregen, maar helaas. Wellicht de volgende keer!?! Op de boot keken we nog één keer om en groetten “ons tweede thuisland”.
DSC07979 DSC08074 DSC08078

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta