Zweden: tuin!

Zweden: tuin!

DSC06990 DSC07027 DSC07116
Zo “slecht” als het weer in Nederland was, zo mooi was het in “Rolsberg”. De eerste dagen was het kouder en hadden we een hele dag regen, maar daarna klaarde de lucht op en hadden we fantastisch weer. En dat geeft meteen meer het vakantiegevoel. Omdat we voor het eerst in deze periode in Hällaryd waren, zagen we ook dit keer weer andere dingen.
DSC07196 DSC07752 DSC07796
Zo bloeide er (volgens mij) een Malus, een sierappel. Voor het eerst zagen we dat er bloesem in kwam, dat de boom in bloei stond én dat de bloemetjes weer op grond vielen. Alles in twee weken tijd. Hoezo “Zweden heeft een snelle lente?” Super snel! Dat bleek ook uit het feit, dat toen wij kwamen de bomen nog bladloos waren en toen we weggingen er volle blaadjes aan zaten.
DSC07829 DSC07848 DSC07852
Elke dag zagen we nieuwe dingen in de tuin. De vijf vogelbroedhokjes waren dit jaar ook weer allemaal bezet. Door koolmeesjes en de bonte vliegenvangers. Een drukte alom, want er waren jongen die gevoerd moesten worden. De appelboom kwam in de twee weken in bloei en de varens werden groter en groter. Ook de lupines zagen we bij de dag groeien. Mooi om te zien! Ik heb trouwens “gesmokkeld” met de plantenbak onder het raam van het nieuwe gastenverblijf: neppers. We kunnen immers ze niet dagelijks verzorgen. Toch leek het lekker vrolijk!
DSC07887 DSC07889 DSC07896

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta