Zweden: schuur wordt gastenverblijf!

Zweden: schuur wordt gastenverblijf!

DSC06962 DSC06963 DSC06964
Deze vakantie hadden we “gereserveerd” voor het maken van een gastenverblijf. De woning is “slechts” geschikt voor twee personen en dat is nét even te weinig. Niet alleen voor derden, maar ook voor ons is het een nadeel. We kunnen nu immers nooit mensen uitnodigen wanneer wij er ook zijn. Het zou simpelweg mooier zijn, wanneer er voor twee personen een extra ruimte is.
DSC06996 DSC07091 DSC07297
Daarom besloten wij het rechter gedeelte van de schuur een metamorfose te geven. Het was de oude werkplaats van de vorige eigenaar. Hij had hier en daar stukken van de muren en plafond zelf geïsoleerd, maar om er zeker van te zijn, dat alles écht goed “dicht” zat, hebben wij het ook nog maar eens gedaan. De wanden werden met gipsplaten afgewerkt, waardoor het er allemaal strak uit kwam te zien. Wat al een verschil met de werkplaats.
DSC07747 DSC07767 DSC07773
Ook het plafond kreeg een laag isolatiemateriaal. En met Sietse kon Heiko de plafondplaten er aanmaken. Vervelende klus, dat bovenhands werken. Maar: vele handen maken licht werk en binnen een paar uurtjes zag het plafond er al heel anders uit! Voor het aansluiten van de diverse elektronische apparatuur had Heiko de draden al gelegd. Toen de wanden en het plafond klaar waren konden we behangen. Ook hier was het een kwestie van teamwork: Heiko afmeten en snijden, ik de wanden insmeren met plaksel en Heiko plakken. Toen dat er eenmaal inzat was het eigenlijk al een “kamer”.
DSC07820 - kopie DSC07870 DSC07877
Rails en rolgordijnen werd opgehangen, een vensterbankje gemonteerd en de kozijnen geverfd. Toen konden ook de gordijnen op maat gemaakt worden, ondanks dat ze tijdelijk zijn. Ze hebben niet de juiste kleur, maar dan hangt er tenminste even iets. Lijkt al veel “huiselijkerder”, toch? Het laminaat was in een mum van tijd gelegd, doordat het “klik-laminaat” was. Inderdaad: aanleggen en klikken. Dat ging zó mooi, dat dezelfde dag ook de wandcontactdozen konden worden gemonteerd, waarmee de kamer in eerste instantie af is. We hebben de kamer daarna ingericht en zijn best wel tevreden met het resultaat. De volgende keer gaan we op zoek naar een bed (altijd handig voor logés) en een kledingkast. De “definitieve” aankleding zal dan ook gebeuren. Daarvoor gaan we nog op zoek naar leuke spulletjes. Het verschil is gigantisch!
DSC07902 DSC07903 DSC07907

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta