Zweden: klusjes!

Zweden: klusjes!

DSC06933 DSC07021 DSC07180
Waarom klusjes doen tijdens je vakantie? Tja… omdat we dat leuk vinden?!? Het is uiteraard heel anders, omdat je niet alleen in een andere omgeving bent, maar ook omdat je met andere dingetjes bezig bent. “Thuis” hebben we geen rotsen in de tuin bijvoorbeeld. Daar komt bij, dat het voor ons beide toch de nodige ontspanning is en daar is het allemaal om te doen: dat doen waar je op dat moment zin in hebt. Alles mag, niets moet!
DSC07092 (2)   DSC07095   DSC07224
Is niet helemaal waar, want op de foto naast mij in de keuken, staat onze vuilwatertank. Deze wordt binnenkort leeggehaald. En omdat er een nieuw bedrijf voor is ingeschakeld zijn er nieuwe wetten: er moest ruimte gemaakt worden én een vlaggetje bij geplaatst worden. Dat hebben we gedaan, omdat het moest. Voor de rest waren het “mag-klusjes”. Zoals de tuin netjes maken of lekkere kokosballetjes maken. Zelf heb ik de rechterkant van de schuur opgeruimd. Daar stond veel inboedel voor het gastenverblijf, maar wát? Alles er uit en sorteren. De stoel kreeg geen herkansing en ging bij de weg met een bord: “gratis”. En wat denk je: binnen een half uur wég! Opgeruimd staat netjes!
DSC06988 DSC07395 DSC07673
Heiko had nog een vervelende klus in het nieuwe gastenverblijf: de vloer gelijk maken. En daar zat me toch een verschil in hoogte in! Maar met geduld en vele zakken “finbetong” is het wel gelukt. En na het harde werken moet uiteraard ontspannen worden: of lekker buiten zittend in de zon of in de kamer met een goed boek. Het kon allemaal.
DSC07683 DSC07777 DSC07782
Het inwendige van de mens werd niet vergeten hoor! We hebben weer diverse nieuwe gerechten geprobeerd en de bbq gebruikt. Ramen gewassen, gewinkeld (hoe vervelend!) en de deur van het gastenverblijf van een nieuw verflaagje voorzien. Een van de laatste klussen voor mij was het netjes maken van het stukje grond rechts van de schuur. Daar staan jaarlijks vele varens. Maar doordat de oude bruine varens niet worden weggehaald zag dat er niet uit. En nu wel weer! Heerlijke invulling gegeven aan onze vakantie!
DSC07791 DSC07807 DSC07837

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta