Zwarte bessenwijn – I

Zwarte bessenwijn – I

 
Weet je nog dat we zo ontzettend veel zwarte bessen aan de beide struiken hadden? Nou ja, aan in ieder geval één struik? Nadat die geplukt waren hadden we ze in de diepvries gedaan. Met het uiteindelijke doel er ook maar wijn van te maken. En dat proces hebben we vanochtend gestart. De bevroren besjes in de emmer gedaan en meteen suikerwater gemaakt. Vanzelfsprekend met kokend water zodat het suiker meteen hierin oploste. Dat over de besjes toen het handwarm was. Toen het suikerwater goed koud was konden de pecto-enzymen erbij en gaan we weer een weekje roeren. De tweede soort wijn is in de maak!
 

2 gedachten over “Zwarte bessenwijn – I

 1. Beste Heiko en Joke

  Ik heb al verschillende keren wijn gemaakt van zwarte bessen. Nu heb ik al zeker 3 jaar zwarte bessen in de diepvries. Wat denken jullie, zou ik deze nog voor wijn Kunnen gebruiken?

  Met vriendelijke groet
  André Schotanus

  1. Hej André!
   Zelf heb ik de bessen nog niet zo lang in de diepvries gehouden, alvorens er wijn van te maken. Als ik jou was, zou ik een paar laten ontdooien en proeven of er nog smaak aan zit. Is dat het geval? Dan zie ik geen problemen voor een goeie wijn!
   Laat je ons weten hoe het afloopt?
   Fijne avond en blijf gezond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image