Zoektocht naar eland

Zoektocht naar eland

DSCN2787      DSCN2796
Vanwege het enthousiasme van Heiko, toen hij gisteren een eland had gezien in onze “voortuin”, was ik enorm nieuwsgierig geworden natuurlijk. Die eland wilde ik ook wel zien! Al veel vaker hadden we daar elandkeutels gevonden én afgebeten jonge, dunne berkenboompjes. Dát ze er zitten is heel duidelijk bewezen. Gisteren had Heiko geen fototoestel mee, maar nu hebben we beiden een camera in de aanslag. Ik heb mijn fotocamera en Heiko zijn filmcamera. Tegen negen uur lopen we het bos tegenover ons huis in. Samen met Pantro.
DSCN2803      DSCN2814
De eerste meters praten we nog en spreken we een “tactiek” door. Het stukje bos waar de eland zich bevindt is namelijk een “eilandje” in het grote bos en je kunt er helemaal omheen lopen. We spreken af, dat ik op een hoek van het perceel (van het eiland) ga staan, zodat ik vanaf die hoek twee wegen in de gaten kan houden met m’n camera in de aanslag. En Heiko zal dwars door het jonge berkenbos lopen, zodat de eland zal opschrikken en mijn kant (!) op zal lopen. Pantro zou met Heiko mee gaan en blaffen om zodoende de eland de juiste kant op te laten weglopen.
DSCN2831      DSCN2804
Het is best spannend, want je weet immers nooit hoe de eland zal reageren op mijn lila jas, witte gebreide muts mét toefje en fotocamera. Maar k ben er helemaal klaar voor en sta ik de startblokken voor het maken van dè foto van het jaar. In het “eilandje” met jonge berkenbomen hoor ik Heiko over dode takken lopen, zodat de takken kraken. Ook hoor ik Pantro blaffen. Nu moet het zo gebeuren… Dacht en hoopte ik, Maar helaas. Er was vandaag geen eland aanwezig in het jonge berkenbosje. Best wel een beetje balen! Verwachtingen waren hoog gespannen.
DSCN2845      DSCN2854
Uiteraard neem ik nog wel enkele foto’s, maar niet één met een eland of een hert er op. Morgen maar weer proberen. Wat we wél nog meenemen is een mooi stuk hout. Die hadden we eerder al zien liggen en waarvan we tegelijkertijd tegen elkaar hadden gezegd, dat die wel langs de oprit zou lijken. En daar staat hij nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta