Zó strak!

Zó strak!

DSC08261      DSC08262
Probeer maar eens met dit mooie weer stil te zitten! Dat lukt niet! Althans ons niet Helemaal wanneer je eens even in de tuin zit en dan veel werk ziet. Zo zijn er de diverse heggen en struiken, die de laatste tijd wel behoorlijk gegroeid zijn. En wat doe je dan? Blijven zitten? Nee, dat zit niet in ons natuur. Daarom werd de heggenschaar én de mótorheggenschaar gepakt. Los van elkaar hebben we de afgelopen week hier en daar flink ons best gedaan!
DSC08265      DSC08264
Zelf ben ik bezig gegaan met de stuiken bij de zitkuil. Wat waren die “wild” geworden. Daar kunnen we niet langer naar kijken hoor. Dit keer wou ik maar éven aan de slag en daarom had ik de heggenschaar gepakt. Dat ging heel mooi. Ja, er zit een “golfje” in de stuik. Dat is expres gedaan, want dat wat laag is moet er bij groeien. Wanneer het allemaal op één hoogte was gekomen, was het kaal geweest. De volgende keer is hij waarschijnlijk recht. Onder de bunker heb ik toen toch ook nog maar even meegenomen. Weer netjes geworden én we kunnen de viooltjes weer zien. Met uitjes, die door pap zijn gepoot, om te voorkomen, dat de slakken er (weer) met onze plantjes vandoor gaan.
DSC08284      DSC08288
Heiko ging voor het grotere werk: de laurierhaag bij de parkeerplaats. Daar had ik laatst al de lampen weer uitgeknipt, want je kon ze bijna niet meer zien. Aan of niet was niet eens meer zo duidelijk. De nieuwe takjes lijken wel extra voeding gehad te hebben, want ze groeien zó snel! Helaas voor ze krijgen ze “koude voeten”. Er zal een flinke stuk af komen. De laurier groeit ons bijna letterlijk en figuurlijk “boven het hoofd”.
DSC08287      DSC08289
Voor het eerst werd de motorheggenschaar gebruikt. Even goed kijken hoe dat ding werkte, want je zou hem maar even verkeerd vasthouden en dat ding schiet de verkeerde kant op! Moet er niet aan denken. Met alle geduld inspecteerde Heiko de machine eerst, draaide hij een paar hendeltjes om en gaf de machine een flinke “slinger”. Ja hoor! Hij werkte. Wel een beetje lawaai. Als eerste werd het laurier bij de schuur ingekort en dat ging zó mooi met onze nieuwe aanwinst! Het was een fluitje van een cent: vasthouden en erbij langslopen. Dat was alles!
DSC08383      DSC08297
Maar ik had te vroeg gejuicht, want de grote laurier liet zich niet zo gemakkelijk het “haar knippen”. De zijkanten waren nog redelijk handelbaar. Maar des te hoger dat hij moest, des te moeilijker werd het. De machine weegt er behoorlijk in en dat vernam Heiko al vrij snel in de armen, rug en nek. Een vervelende klus. En het hield niet op bij vijf meter… hij moest er nog een paar metertjes meer… Maar het resultaat mag er zijn!
DSC08306      DSC08311
Met al die voorbeelden van mooi gesnoeide struiken en laurier, kon de hedera-heg bij de zitkuil niet zo blijven als hij was. Hier en daar werd hij simpelweg te breed en te hoog. Toen ben ik gaan proberen om deze smaller en lager te maken. Dat is gelukt, maar niet met de motorheggenschaar, maar een elektrische. Het grote nadeel daarbij is, dat je loopt te hannesen met een kabel. Ik heb het echter gepresteerd om die heel te houden en de heg te snoeien.
DSC08324      DSC08325
Als laatste van dit hoofdstukje moest (!) Heiko de lange ranken van de druif aan de achtergevel knippen. Zeg nou zelf: dat leek toch helemaal niet bij de rest? Nee, dat was zo slordig, dat ik hem in feite “vriendelijk, maar dringend verzocht” om die paar takjes ook even bij te knippen. Uiteraard deed hij dat, maar hij moest heel erg opletten, want er zit rechts nog het nestje met vier jonge grauwe vliegenvangers. Maar het is keurig gegaan en alles is weer heerlijk strak geworden!
DSC08392      DSC08398

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta