Zitmaaier gekocht

Zitmaaier gekocht

  
Gisteren besloot ik om het gras maar weer eens te gaan maaien. Ondanks dat het al weer naar het eind van september loopt en de nachtvorst om de hoek ligt, groeit het gras nog goed. Zeker elke week moet er gemaaid worden. Alleen ons motor-hand-grasmaaiertje wordt oud. Tijdens de verhuizing vorig jaar is er een beugel waarmee je gas kunt geven verloren gegaan. Dat heb ik opgelost door het handmatig te doen. Daar is mee te leven. Echter nu slingeren de wieltjes als een dolle om hun asjes. Daar is iets afgebroken. En tijdens deze maaibeurt verloor ik zelfs een wieltje. Eveneens verloor ik een schroef van de duwbeugel. Oftewel: de machine is af. Maar het maaien was nog niet klaar… Dit keer toch maar geluisterd naar Joke die al eerder voorstelde om iets anders te zoeken. Een zitmaaier.

Het stuk grond wat gemaaid moet worden is groot en duurt nu zeker 3 uur. Met een zitmaaier duurt het niet zo lang én het is met minder inspanning te doen. Ze heeft eigenlijk wel gelijk… Meteen op Blocket, de Zweedse Marktplaats, gekeken of er iets te koop stond. Niets. Dan maar via de verkooppagina van Facebook. Als ik een maximale afstand ingeef van 60 kilometer verschijnt er niks bij de zoekopdracht. Maar als ik de maximale afstand er af haal zien ik er een paar verschijnen. Ook een mooie, nette Husqvarna zitmaaier en dit is er eentje met opvangbakken zelfs. De prijs van 600 euro past me wel en als ik verder op de advertentie en bij de verkoper kijk zie ik dat hij meer dan een week geleden te koop stond voor 900 euro. De verkoper wil hem schijnbaar graag kwijt want twee-twintig uur geleden is de prijs verlaagd.  Waar staat die te koop? Oei… Richting Göteborg, onder het plaatsje Borås. Volgens de routeplanner is het 2,5 uur rijden. Oké… Wat doen we? “Heen!” zegt Joke als ik die vraag.

Zodoende stappen we om 17:15 uur in de auto om uiteindelijk om 23:30 uur terug te zijn in Ödarp. Maar wel met óp aanhanger de zitmaaier! We waren rond 19:30 uur bij de verkoper in een dorpje Skene, onder Kinna en hebben in het licht van zaklantaarns de maaier bekeken, gestart en uitgeprobeerd. Alles werkte, dus op de aanhanger met dat ding. Gelukkig had ik aan twee oprijplanken/ balken gedacht en daarmee was het een koud kunstje om de zitmaaier op de aanhanger te rijden. Maar door het opvangsysteem achterop én de buis rechts paste het nét. De aanhanger lijkt er precies voor gebouwd te zijn. En toen kregen we nog een tweetal bonussen. Eerst nog een nieuwe jerrycan met benzine. En…. De verkoper had ook een sneeuwschuiver voor deze grasmaaier. Die kregen we er zó bij. Da’s pas leuk! Dat gaan we de aankomende winter proberen. Alles meer dan prettig geregeld. We kunnen weer zittend grasmaaien én waarschijnlijk nu ook zittend sneeuwschuiven. Wij vermaken ons wel weer de komende tijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image