“Worst… d´er zit van alles in… Worst!”

“Worst… d´er zit van alles in… Worst!”

  
De lezers uit Groningen en omstreken weten wat ik hiermee bedoel: een lied van Pé Daalemmer en Rooie Rinus. Dat je een lied kunt schrijven over worst. Dan moet je toch wel goed zijn… In dit geval waren het prinskorv, een soort braadworstjes. En nee, ik wil niet weten wat er allemaal in zit. We weten, dat ze heel lekker zijn en daar gaat het om, nietwaar? Dit keer wilde ik weer eens iets anders dan “gewoon” een worstje bij de aardappels. Daarom maar weer eens op internet gezocht. Én gevonden: een recept, waarbij broccoli en de worstjes met een zelfgemaakt sausje in de oven kwam. Het sausje was met slagroom, een ei, geraspte kaas en wat kruiden. Daarbij heb ik pasta klaargemaakt, ook weer even anders dan aardappels. Het was bijzonder… lekker! Nou moet ik heel eerlijk zijn: de broccoli was ons te gaar. Die hebben we normaal beetgaar en dit keer was het heel zacht. Vanzelfsprekend doordat het voor deze groente net even te lang in de oven moest. De volgende keer ga ik het niet voorkoken, zoals nu in het recept stond aangegeven. Maar de smaak… Dit komt vaker op tafel! En inderdaad: ik kon Heiko niet alleen achter de rabarbertaart zetten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image