Wild!

Wild!


Wie is er wild? Wat is er wild? Waar is het wild? Nou hier is het wild! Buiten dan welteverstaan. En met wild bedoelen we natuurlijk niet dat wij wild zijn of Pantro of de natuur (regen en wind), maar met wild bedoelen we de vrijlopende dieren. Omdat de avonden zo heerlijk lang zijn besloten we om gisteravond tegen 21:30 uur nog even in de auto te stappen om een eindje door de omgeving te gaan rijden. En dan specifiek de bospaadjes, want daar heb je de meeste kans om een ree of een eland te spotten. En we hadden geluk! Al vrij snel na het vertrek ontdekte Joke een jonge eland. Een kalf. Die was (nog) niet bang voor onze auto en voor de personen die daar uitstapten. Hij bleef net zo nieuwsgierig en geïnteresseerd naar ons kijken als wij naar hem. Geweldig! Dat gaf ons de mogelijkheid om in alle rust een aantal foto’s te maken én een filmpje. Het was al een tijdje geleden dat we een eland gezien hadden, dus dit was weer een vreugde momentje. Genieten!

We vervolgden onze rit en bleven nog een tijdje napraten over die jonge eland, zo dicht bij ons langs de kant van de weg. Maar lang hoefden we het er niet over te hebben, want ineens zagen we er twee! Bijna lijf aan lijf stond een moeder eland met een kalf. En ook deze twee bleven heel rustig en nieuwsgierig staan. Bijna als een standbeeld. Joke maakte uiteraard weer de nodige foto’s en wederom een filmpje.

De elanden stonden in ieder geval zo stil dat het filmpje net een opname leek van een foto. Joke wil overigens nog even leren hoe je de camera stil houdt tijdens de opnames… Toen we dichterbij de elanden wilden komen kozen ze toch het hazenpad. Hmmm… Kan dat? Een eland die het hazenpad kiest? In ieder geval kwamen ze in beweging en dat werd ook vastgelegd. Onze avondrit was geslaagd! Ze zijn er dus nog steeds en dichterbij huis dan we in de gaten hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta