Wikipedia vraagt geld

Wikipedia vraagt geld


Waar zouden we zijn zonder Google? Waar zouden we zijn zonder Wikipedia? Als ik ergens iets over wil weten zijn deze twee wel mijn favorieten. Woensdag zocht ik iets en klikte ik door naar Wikipedia. Maar in plaats van te laten zien waar ik naar zocht, kreeg ik dit: een bericht over een financiële bijdrage voor ze. Ze schrijven: “Deze woensdag vragen wij jou om mee te helpen aan het behoudt van een zelfstandig Wikipedia”. Ze vragen om een financiële bijdrage van elke bezoeker van ongeveer drie euro, die ze kan helpen om groter te worden. De kosten van een kop koffie. Ze willen voorkomen, dat ze commercieel moeten worden. Zoals zij zeggen “Wikipedia is er voor iedereen die iets wil leren, niet voor reclame”. Een grote groep vrijwilligers zorgen ervoor, dat er zoveel mogelijk informatie over heel veel onderwerpen wordt verzameld. Neutrale informatie. Ze zijn bang dat te verliezen… Ik maakte een schermafdruk, klikte naar mijn antwoord en wou daarna terug om iets te doneren, maar kreeg het scherm niet weer in beeld… Hoop dat ze niet commercieel hoeven te worden, dat zal een groot nadeel zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image