Statistieken
  • 1
  • 12
  • 36
  • 411.051
  • 1.136
  • 61
  • 1.224

Wie is Heiko?

Op 7 april 1961 werd ik geboren als tweede zoon van Jacob Leugs en Els Leugs-Pietersen. Aan de Sporterreinstraat in Hoogezand-Sappemeer groeide ik op en ging ik eerst naar de kleuterschool en daarna naar de lagere school. Toen naar de HAVO op het Dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. In die jaren werd o.a. mijn muzikaliteit verder ontwikkeld en speelde ik in verschillende bandjes. Ook op sportief gebied heb ik in die jaren het een en ander gedaan: korfballen, voetballen, judo, volleybal. Zelfs toneelspelen!

Op de dag dat ik 18 werd kreeg ik een “oefen-rijbewijs” voor een motor. Vanuit de verdiensten van mijn bijbaantje bij de PTT (vakantiewerk en elke zaterdag m’n eigen postbestelroute) kocht ik mijn eerste motor: Suzuki T500. Meteen na het behalen van het motorrijbewijs heb ik mijn autorijbewijs gehaald en kon ik met m’n eerste auto (een gifgroene Diana 5 – broertje van de bekende eend) van huis naar school en verder. Hierna volgden een sportief uitziende grijze Datsun F2, een Seat, een Fiat en verschillende type Opels.

Na het afronden van de HTS, trouwde ik in 1986 met Elly Meijer en gingen we wonen aan de Houtmanstraat in Hoogezand. Later verhuisden wij naar de Barendszstraat in Hoogezand, daarna naar De Delf in Veendam, vervolgens naar de Kleinemeersterstraat in Sappemeer, toen naar de Jensinghelaan in Onstwedde en tenslotte naar de Dorpsstraat in Onstwedde. We hebben twee dochters gekregen: Elise (1988) en Daniëlle (1990). In 2007 volgde een scheiding.

Hierna ontmoette ik Joke, met wie ik in 2011 trouwde en emigreerden wij samen naar Zweden in 2017. Inmiddels hebben we vijf kleinkinderen en zijn we trotse “opa en oma Zweden”!